Viikin asukkaat

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
ebe571

Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja ebe571 » 09.10.2005, 21:16

Hei,

Olen muuttamassa Ranskasta Viikkiin uuteen asumisoikeusasuntoon heinäkuussa 06. Haluaisin tietää minkälainen on Viikin asukasrakenne (ikä, tulotaso, kansalaisuus jne), ja onko siellä tai sinne tulossa kaupungin vuokra-asuntoja (ja onko pakolaisia) ? Tiedutelisin myös tulevasta suuremmasta ostoskeskuksesta Pihlajamäentien risteyksessä (valmistumisaika ja minkälaisia palveluita sinne on tulossa, posti?, pankki? jne). Onko nyt lyöty lukkoon mitä puoteja Viikin uuteen pienempään ostoskeskukseen tulee Ärrän ja Even lisäksi ? Kiitos etukäteen vastauksista.

ebe571

Re: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja ebe571 » 12.10.2005, 15:51

Eikö kukaan halua vastata ???

kotikioski

Re[2]: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja kotikioski » 12.10.2005, 22:12

Alunalkaen Even naapurin tuli olla Makuuni videovuokraamo, mutta Makuunin tuleminen viivästyy tai peruuntuu ...

Suuremman ostoskeskuksen palveluita on vilahdellut lehdissä Alko, Apteekki ... kuitenkin pohjoisen moottoritieliittymän rankentamisen viivästyminen saattaa muuttaa ostoskeskuksen luonnetta, joten kukaan ei välttämättä tiedä tällä hetkellä kaikkien palveluiden tasoa. Prisma on kuitenkin varma päivittäistavaraliike lehtien perusteella.

Riippuen siitä minne asuntosi sijoittuu Latokartanossa ratkaisee myös lähiympäristösi asumismuodon. Toki kaikissa I, II, III, IV alueelle on kaikkia asumismuotoja tarjolla, joten sopeutuminen moninaisiin naapureihin tulee olemaan osa Latokartanon arkea. Asumismuoto ei tee ihmistä paremmaksi tai huonommaksi. Olit sitten "pankin vuokralainen" tai kalliin kaupungin vuokrayhtiön olet kuitenkin ihminen muiden joukossa.

Tervetuloa luonnonläheiseen Latokartanoon ainakin täällä tuntuu olevan paljon asukkaina ulkomaalaisia opiskelijoita ja tutkijoita, joten myös kaikkien kansainvälisten kielien kuuleminen kaduilla on yksi rikkautemme.

Anne Oubajja
asukas Viikissä jo vuodesta 2000

ellu

Re: Monikulttuurinen rakenteilla oleva

Viesti Kirjoittaja ellu » 13.10.2005, 17:15

Viikin Latokartano on kuin 2000-luvun versio Kontulasta tai Jakomäestä Niin hyvässä kuin pahassakin.

VikWel

Re: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja VikWel » 13.10.2005, 21:16

Hei ebe571,

Kaikkea löytyy: nuorta, vanhaa, köyhää, rikasta, omistusasuntoja, kaupungin kämppiä, pakolaista ja ei pakolaista, maahanmuuttajia jne. joten sekaan vaan. Palvelujakin tullaan saamaan koko ajan lisää.

Joten tervetuloa Viikkiin!

PS: Kovin myöhään olet kysymyksiesi kanssa liikkeelle lähtenyt?!!!

T: Viki

ebe571

Re[2]: Monikulttuurinen rakenteilla oleva

Viesti Kirjoittaja ebe571 » 13.10.2005, 21:22

Kiitos paljon kaikille vastauksista !
Onko nyt edes sen Valintatalon aukeaminen varmaa ja milloin (vai pitääkö rahdata sapuskat asematunnelista) ? Tuli vähän epävarma olo kun ensin luin ja kuulin joka paikasta miten ihana ja korkeatasoinen asuinpaikka Viikki on ja tulee olemaan, je nyt kuitenkin näyttää siltä että siitä tulee samanlainen lähiö kuin Kivikosta, Kontulasta, Jakomäestä ...jne.
Onko kenelläkään tietoa mitä tulee pitämään sisällään ns. työpaikka-alue Lahdentien vieressä ?
Minun asunto tulee sijaitsemaan Latokartanon IV alueella, Agronominraitilla.
Mitä tarkoitetaan "syrjäytyneiden asuntolalla" ja mihinkähän se mahtaa tulla ?
Odotan kovasti Suomeen muuttoani, sillä täällä etelä-Ranskassa (Toulonin keskustassa) on niin kovin epämiellyttävää asua : meluhaitat, epäsiisteys ja likaiset kadut ja rappukäytävät sekä ihmisten röyhkeys. Arvostan erittäin paljon suomalaista sivistystasoa, mentaliteettia (rehellisyys, luotettavuus, kohteliaisuus), puhtautta, rauhallisuutta ja luonnon läheisyyttä.
Toivottavasti tutustun sitten ensi vuonna teihin mukaviin Viikkiläisiin !

Mmeri

Re: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja Mmeri » 13.10.2005, 21:56

Viikissä asuu kaiken ikäisiä ihmisiä, lapsiperheparatiisiksi itse aluetta kutsun. Lapsiperheitä alueella on paljon, tosin myös muut perhemuodot ovat hyvin edustettuina. Tulotaso on aika pieni keskiarvoltaan, johtuen lähinnä alueella paljon asuvista opiskelijoista. Täällä on ihanat maastot harrastaa luonnossa liikkumista, talvisin mm. hiihtoa pelloilta alkavilta laduilta.
Harrastusmahdollisuuksia on paljon mm. asukastaloilla, joiden toimintaan pääsee kaikki alueen asukkaat mukaan, koska jokaisen vuokrassa tai vastikkeessa on 0,04 euroa/m2 asukastaloille menevää maksua.
Asumismuodot ovat nyky kaupunkisuunnittelun mukaisesti kaikki edustettuina, niin kaupungin vuokratalot kuin kovan rahan asunnotkin vierivieressä samoissa pihoissa.
Kävin itse kuuntelemassa aluepoliisin kertomaa ja hän näytti tilastoja, jotka osoittivat Viikin kyllä ainakin rikostilastoissa olevan Pohjois-Itä Helsingin alueen rauhallisin lähiö. Kaikkia rikostyyppejä oli ehkä 10 % verrattuna esim. Malmiin ja muihin toki asutumpiinkin lähiöihin.
Mielestäni täällä on mukavaa ja rauhallista sekä turvallista asua. Mitä enemmän asukkaat aktiivisesti toimivat keskenään, sitä enemmän tänne tulee hyvällä tavalla sellainen pienen kylän tunnelmaa.
Palveluita ei vielä ole nimeksikään, tosin Itä-Keskus on kymmenen minuutin bussimatkan päässä.
Itse kaipaisin alueelle esim. kukka-kauppaa, postia, monipuolisempaa kauppaa sekä hyvää lapsiystävällistä ruokaravintolaa.

ellu

Re[2]: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja ellu » 14.10.2005, 21:22

<<tulee hyvällä tavalla sellainen pienen kylän tunnelmaa<<

Niin hyvässä kuin pahassakin!

ebe571

Re[2]: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja ebe571 » 15.10.2005, 14:52

Kiitos Viki !

Onhan se kyllä totta, mutta oli vain toimittava nopeasti. On jo kauan ollut tiedossa että muutan kesällä 2006 Suomeen opiskelemaan kun ylioppilastutkinto on vihdoin suoritettu täällä Ranskassa, ja nyt keväällä sattumalta nähtiin äidin kanssa Asokotien nettisivuilta että Viikkiin tulee uusi asumisoikeuskohde vuonna 2006, joten kiireesti hakemaan asuntoa ja sitten saatiin muutaman viikon päästä tietää että kaksio oli sieltä minulle varattu ! Ei siinä paljon ollut aikaa miettiä kun Helsingissä näyttää olevan asuntopula niinkuin jokapaikassa.
Viikissä oli se hyvä puoli että siellä on kampus-alue, hyviä ulkoilumahdollisuuksia ja että se on uutta aluetta. Sain vaan alustavasti semmoisen vaikutuksen että se on Helsingin uutta "luksus-aluetta". Kyllä se on ainakin minulle 1000 kertaa mukavampi paikka asua kun Toulonin keskusta !!!

T : Ville

ebe571

Re: Viikin asukkaat

Viesti Kirjoittaja ebe571 » 15.10.2005, 14:58

On Viikki sitten varmasti ihan mukava paikka !

Kysyisin vielä miten pitkä matka Latokartanosta on lähimpään Postiin, Nordean konttoriin ja Osuus-Pankin konttoriin ?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”