Viikinojan puistosuunnitelma

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
porro

Viikinojan puistosuunnitelma

Viesti Kirjoittaja porro » 28.11.2005, 15:36

Hei,

Yleisten töiden lautakunnassa on käsittelyssä Viikinojanpuiston suunnitelma torstaina 1.12.2005
Lisää tietoa löytyy esityslistasta
http://www.hkr.hel.fi/paatoksenteko/lau ... 5el05.html

Lautakunnan jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä mikäli joku haluaa jotain sanoa aiheesta (viim. ke iltana, kokous on to päivällä)
http://www.hkr.hel.fi/paatoksenteko/lau ... ndex.shtml

Olen itse istumassa lautakunnassa, minulle viestit ja kommentit viimeistään to klo 12.00 sähköpostilla tai puhelimella 041 529 3071

Pörrö Sahlberg
http://blogit.claymountain.com/ike/
http://www.ihanitse.com

fox

Re: Viikinojan puistosuunnitelma

Viesti Kirjoittaja fox » 02.12.2005, 17:47

Hei porro! Olen lukenut lehdistä ja kuulopuheita kuullut uusien siltojen rakentamisesta jne..., mutta mitä itse ojalle joka kuivumaisillaan aiotaan tehdä tai on suunnitteilla? Toivottavasti siihenkin tulossa parannusta, koska kohta ei siltoja tarvita. Kaikki muutkin saa toki mua asian tiimoilta infota. Hauskaa viikonloppua ja tulevaa itsenäisyyspäivää.

porro

Re[2]: Viikinojan puistosuunnitelma

Viesti Kirjoittaja porro » 02.12.2005, 18:58

Suunnitelma hyväksyttiin eilen.

Periaatteessa suunnitelmassa on paljon hyvää, mm. se että metsäosuuksia pyritään säilyttämään metsänä eikä laiteta suoraa matalaksi talojen väleihin jääviä kaistaleita. Suunnitelmassa tuota uomaa on tarkoitus kunnostaa ja raivata niiltä osin kun se on ränsistynyt. Erityisesti tuolla kehä ykkösen laidassa olevalta alueelta on tarkoitus avata pieni lampi (nyttemmin vesittyneen paikalle).

Osinhan uoma kuivuu jo rakentamisen vuoksi, mutta toisaalta rehevöitymisen ja roskaisuuden poistaminen parantaa varmasti tilannetta. Ainakin alueen kaava pyrkii säästämään uomaa ja puistosuositelma pyrkii sitä parantamaan. Linnoituslaitteet ja olemassaolevat sillat pyritään suojelemaan ja uusia reittejä puron yli oli myös suunnitelmassa.

Toisaalta taas paljon on kiinni toteutuksesta. Tämmöisissä suunnitelmissa jää auki aikalailla se, miten kovalla kädellä metsää oikeasti raivataan. Oma pelkoni on, että metsänkunnostusta tehdään samalla tavoin kuin pellon toisessa päässä on tehty laittamalla 15 metrin avohakkuukaistaleita kuusikoihin kävelyteiden varrelle.

vanhaviikkilainen

Re[3]: Viikinojan puistosuunnitelma

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 03.12.2005, 23:38

Tuo Viikinojan vesitilanne on tosiaankin hieman huolestuttava. Vesimäärä on varmaankin vähentynyt rakentamiseen liittyvän paaluttamisen myötä ja kuten myös entisten peltosalaojien poistamisen johdosta. Lisäksi moni Viikinojaan johtanut sivuoja on nykyään "katkaistu" kuten Malmin hautausmaan tienoilta tullut oja ja samoin koillisessa Kehäykkösen kohdalla on muutama sivuoja ummessa. Auttaisikohan asiaan jonkinlainen vedenpumppaus, vaikkapa siitä tulevasta lammesta - siis hieman samaan tyylin mitä tullaan tekemään Aurinkolahden tulevassa maisemakanavassa?

Hyvää kaavassa on todellakin noi metsäosuuksien säilyttämien. Ongelma vain, että näitä metsäalueita ei täällä Taka-Viikin alueella enää Hallainvuorta lukuunottamatta juurikaan ole.

Tuo huomion kiinnittäminen historiallisiin linnoitusrakenteisiin tulee todellakin kreivin aikaan. Nythän niitä on surutta tuhottu tuolla Lahdentien ja Kehäykkösen kulmassa voimakkaan maastomuokkauksen myötä! Olen asiasta myös keskustellut museoviraston kanssa mutta heille tieto suunnitelmien toteuttamistavasta tuli valitettavasti liian myöhään, joten eivät kerinneet tällä kertaa hätiin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”