tonttupolku

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
fox

tonttupolku

Viesti Kirjoittaja fox » 17.12.2005, 21:22

Reippailla mielin läksimme ulkoilemaan ja hakemaan joulutunnelmaa pienten lasten ja ystäviemme kanssa, mutta lapsille pettymys oli suuri kun mehut ja piparit jäi saamatta kun ei oltu rasteja suoritettu kaavakkeita täyttäen eikä meille kukaan asiasta maininnut lähtöpaikalla. Ehkä ensi vuonna vaikka rahalla saisi lämmintä juomaa koska ajatus on muuten mukava tällaiselle tapahtumalle yhdistää viikkiläisiä.

HeikkiPoroila

Olisiko mehu vain loppunut?

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 19.12.2005, 23:16

Kun itse olin ulkona rastilla 2/8, en tiedä tarkalleen, millä "ehdoilla" mehua ja pipareita seurakunnan pöydästä jaettiin. Varmaan ajatus on ollut, että ne on tarkoitettu ensi sijassa joulupolun kulkijoille. Sen tiedän, että mehu loppui jo puoli kuuden jälkeen, eikä pipareitakaan ihan kahdeksi tunniksi riittänyt, niin suuri menestys polku oli. Elli jos "foxin" porukat tulivat kovin myöhään ladolle, ei jaettavaa kerta kaikkiaan enää ollut.

Täytyy varmaan tehostaa tiedotusta lähtöpaikalla, ja miksei joku voisi ottaa hoitaakseen myös maksullista pufettia, jos kävijöitä riittää. Tänä vuonna oli sää suosiollinen (vain lumi puuttui), mutta senkään varaan ei voi aina laskea.

Heikki Poroila
Viikki-Seura

jonnad

Re: tonttupolku

Viesti Kirjoittaja jonnad » 20.12.2005, 09:51

Koska olet Fox pahoittanut ainakin parin järjestäjän mielen kommentillasi, niin on pakko kirjoittaa tänne heitä puolustava puheenvuoro, vaikka päätin, että IKINÄ en enää tähän foorumiin kirjoita.

Ensinnäkin; vaikka Joulupolun järjestäviä tahoja oli useita, niin kyllä se varsinainen raaka järjestely ja suunnittelu oli yhden käden sormilla laskettavien henkilöiden hartioilla. Suurimman työmäärän teki tasan kolme ihmistä. Kahdella heistä pieniä lapsia ja päivätyö.

Viikin joulupolku on järjestetty viime vuonna ensimmäistä kertaa. Me innokkaat vapaaehtoiset olemme kaikki itsekin vasta opettelemassa, mutta yritämme kaikkemme, että saisimme tästä mukavan tradition Viikkiin. Emme voi vielä näillä resurseilla ja tällä kokemuksella ennakoida kaikkia yksityiskohtia ja olla mestareita tällä alalla. Opimme varmaankin joka vuosi lisää.

Viime vuonna kävijöitä oli noin 70. Emme ehkä villeimmissä kuvitelmissammekaan osanneet kuvitella, että paikalle ilmaantuikin tänä vuonaa n. 400 henkilöä. Sen takia esim. mehu loppui kesken. Se oli erittäin valitettavaa. Tästäkin opimme ensi vuoden polkua suunnitellessamme.

Otamme ilomielin suuren joukon vapaaehtoisia mukaan seuraavan joulupolun suunnitteluun ja toteutukseen. Olen tosin melko varma, että kun syksy 2006 koittaa ja aloitamme uuden polun suunnittelun, kokouksessa istuvat jälleen samat naamat...

Tyypillisen suomalaisesti ainoa palaute on yleensä negatiivista palautetta. Ei järin kiitollista kun kyse on kuitenkin vain vapaaehtoistoiminnasta jota hoitavat henkilöt joiden elämä on melko hulinaa muutenkin; lasten ja työntäyteistä.

fox

Re: Olisiko mehu vain loppunut?

Viesti Kirjoittaja fox » 20.12.2005, 21:57

Oltiin matkassa klo 16.30.
Hyvää viikonloppua

fox

Re[2]: tonttupolku

Viesti Kirjoittaja fox » 21.12.2005, 08:48

Hei taas! Vielä sen verran palaan aiheeseen, että ajoissa olimme liikkeellä ja pipareita ja mehuakin vielä oli, mutta meidän lapset kyllä käännytettiin jonosta kun ei rasteja oltu suoritettu kirjallisena. Tuntuu, että monet ovat tästä kommentistani pahoittaneet mielensä, vaikka tarkoitus ei ollut sen enempää tapahtumaa kritisoida vaan päinvastoin on todella hienoa, että järjestäjiä tallaiseen tapahtumaan löytyy joten kovasti kiitos teille kaikille. Mutta eikös kommentit ole ihan tervetulleita, että jatkossa voidaan epäkohtia parantaa? Rauhaisaa, iloista joulua kaikille

Mmeri

Re[3]: tonttupolku

Viesti Kirjoittaja Mmeri » 22.12.2005, 19:46

Hei,

Joulupolku sujui mielestäni loistavasti, kävijöitä tuplasti sen mitä edes optimistisimmissa ajatuksissamme olimme uskaltaneet toivoa.
Ideamme oli, että jokainen kiertää rastilta rastille ja täyttää samalla tätä ristikkoa. Seurakunnan rastin sanaksi tuli PIPARKAKKU, kun kaikkien rastitien sanat oli selvitetty. Kiitokseksi tästä, seurakunta sitten tarjosi piparkakkuja ja mehua, se oli siis yksi joulupolun rasteista.
Ensi vuonna otetaan varmasti huomioon myös se, ettei kaikki halua välttämättä täyttää ristikoita, mutta mielellään nauttia kuumaa mehua kylmässä säässä.

Kaikki kommentit ovat toki tervetulleita ja vain niiden kautta voi oppia.
Kiitos siis kommenteista ja minunkin puolestani iso halaus kaikille mukana olleille. Kiitos myös metsäylioppilaille lahjoittamastaan kuusesta, jonka voittaja noutikin jo samana iltana itselleen. Metsäylioppilaat jatkavat kuusien kauppaamista samalla ladolla aattoon asti ;)

Rauhallista Joulua ja lumisempaa vuotta 2006!

t. Mirva Merimaa

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”