Katukirppis toukokuulle?

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
onni

Katukirppis toukokuulle?

Viesti Kirjoittaja onni » 17.04.2006, 15:49

Tuli mieleen sellainen ajatus, että miksei täällä Viikissäkin voitaisi järjestää nyt keväällä jonkinlaista katukirppistä, kuten monissa kaupunginosissa on tapana?

Eli olisi olemassa jokin reitti, minkä varrelle voisi tulla myymään tavaroitaan ja ihmiset ulkoilisivat ja ostostelisivat ja voisivat näin muualtakin käsin tulla tutustumaan Viikkiin?

Meillähän on ollut keväisin kirppis tuossa torilla, mutta se on melko ahdas ja mielestäni ehkä vähän ankea tapahtumallisesti ja jos joku haluaa esim. isompia huonekaluja myydä ei niitä välttämättä sinne jaksa viedä mutta talon pihalle ne saattaisi jaksaa siirtää. Miltä kuulostaa?

fox

Re: Katukirppis toukokuulle?

Viesti Kirjoittaja fox » 18.04.2006, 18:13

Hyvä ajatus esim. tulevaisuudessa tuolla ojan varressa tai jotain sellaista, kuten vaikkapa käpylässä!

kotikioski

Re: Katukirppis toukokuulle?

Viesti Kirjoittaja kotikioski » 18.04.2006, 21:49

Saattaa olla lupien kanssa vaikeaa. Jo torin käyttöön tarvitaan muodollisesti luvat kiinteistövirastosta. En usko Rakennusviraston myöntävän lupia jalkakäytäville tai viheralueille.
Ajatuksena toki kiehtova. Jokainen saisi sijoittaa oman pöytänsä oman kotinsa läheisyyteen.
Kuitenkin ainakin aiemmissa torikirppiksissäkin on tullut esiin roskien jättäminen vääriin paikkoihin. Lähiyhtiö on ollut närkästynyt asiasta ja ymmärrettävästi. Kuinkahan kadunvarsista kaikki omat jäljet tulisi hoidettua?
Hyvin hoidettuna on mukavan tuntuinen ajatus.

Anne Oubajja

Stina

Re[2]: Katukirppis toukokuulle?

Viesti Kirjoittaja Stina » 20.04.2006, 23:21

Olipa kiva toi Käpylän ja myös Kumpulan malli kirppiksestä.Olen pienen ikäni asunu Käpylä/Kumpula alueella ja voin sanoa että tällainen "kylä"kirppis on sielä toiminut todella hyvin.Sielä on jostain syystä niin sivistyneitä ihmisiä että alku järjestelyt ja loppu siivoukset ovat aina sujuneet.Tällaisen tapahtuman jälkeen on aika useasti järjestetty talkoot joissa on mahdolliset "sotkut"siivottu yhteistuumin.Sielä tosin yhteis henki on aivan toista kun täälä viikissä.Viikistä puuttuu yhteishenki täysin ja yhdessätekemisenilo.Täälä on paljon ihmisiä jotka ei mahdu samoihin tapahtumiin kinaamatta rinnakkain.Mutta,ainahan voi toivoa että aikuiset ihmiset oppisivat toimimaan rakentavasti yhdessä.Ja,ei sen luvansaantikaan vaikeaa ole kun yhteistuumin toimitaan.Ei niin että yksi tekee itsekseen yhtä toinen toista.Näin menee vain uskottavuus että Viikissä pystytään mitään järjestämään.Vain yhdessä,yhtenä rintamana suunniteltuna ja tehtynä tällainen hieno kylätapahtuma voi onnistua!Tallaisestahan voi tulla saman suuruinen tapahtuma kun Vadelmakallion iltamat.Joita niitäkin voisi olla useammin.Vaikka keväällä ja syksyllä.Hieno tapahtuma joshon Viikkiläisiä mielellään kokoontuu.

vanhaviikkilainen

Re[2]: Katukirppis toukokuulle?

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 22.04.2006, 01:45

Kyllä tällainen katukirppis tai vastaava "kotilähiötapahtuma" varmaankin täällä Viikissä hyvinkin onnistuisi ainakin kaupungin päättäjien toimesta, kunhan järjestäjänä vain on uskottava taho, siis tyyliin Viikki-Seura tai muu vastaava.

Ei tarvitse kuin ottaa esimerkkiä naapurilähiömme, eli Myllypuron huomenna 22.4.2006 pidettävistä Myllypuro-päivistä, joiden vastaavana järjestäjänä on paikallinen Lions-Clubi ja väkeä tulee aina "karseesti" monipuolista ohjelmaa nauttimaan.

HeikkiPoroila

Katu- vs torikirppis vs Viikki-päivä

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 30.04.2006, 12:33

Jos Viikistä löytyy innokasta porukkaa, kaikille viikkiläisille avoimen ja maksuttoman "katukirppiksen" kehittelylle tuskin on mitään estettä. Viikki-Seuran puolella on tätä nykymuotoista Kevättorin kirppistä pidetty riittävänä ja suhteellisen "vähätöisenä" järjestelynä. Kun se on vain viikkoa ennen Vadelmakallion iltamia, seuran voimat ovat kyllä aika tarkasti kiinni.

Itselleni ei ole kyllä ihan valjennut, mikä ratkaiseva ero on torilla ja "kadulla" järjestettävällä kirppiksellä. Onko se vain tilan muoto? Vai ajatellaanko, että siinä olisi muutakin ohjelmaa?

Iso kysymys joka tapauksessa on, missä tällainen kirppariksi soveltuva katu olisi. Kevättori on eko-Viikin keskeinen paikka, mutta tulevaisuudessa toinen keskeinen paikka on Valintatalon ja kirkon välinen alue.

Vaihtoehtoinen idea on kehittää nykyisistä iltamista hiukan laajamuotoisempi Viikki-päivä, jolloin tapahtumia olisi samana päivänä eri puolilla asuinaluetta, miksei myös yliopiston puolellakin. Tällainen Viikki-päivä korvaisi nykyisen torikirpparin ja iltamat tarjoten ehkä vaihtelevampaa ohjelmaakin (tosin tämän kevään iltamissa on jo aiempaa huomattavasti enemmän ohjelmaa).

Ainakin Viikki-Seuran puolelta ollaan varmasti avoimina perinteen kehittämiseen. Jo tänä keväänä on "Viikki-päivä" vilahdellut puheissa. Yksin seuran aktiivien voimin tällaista päivää ei kuitenkaan voi ruveta suunnittelemaan.

Heikki Poroila
Viikki-Seuran puheenjohtaja 2006

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”