Terveysasema lähtee

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
Tiikerihai

Terveysasema lähtee

Viesti Kirjoittaja Tiikerihai » 27.04.2006, 09:37

Huomasitteko, että Viikki menettää terveysasemansa, joka suljetaan jo perjantaina 5. 5. Muutamme Pihlajamäen terveysaseman asiakkaiksi osoitteeseen Meripihkatie 8. Omat lääkärit ja terveydenhoitajat eivät muuton seurauksena vaihdu.
Viikiin asukkaat saavat kiireellisen sairaanhoidon palvelut Pihlajamäen asemalla jo 8.5.-12.5., maanantaista 15.5. alkaen kaikki terveysasemapalvelut. Aukioloaika ma-pe klo 8-16, kesäajan ulkopuolella kaksi lisätuntia ke klo 16-18.
Uusi ajanvarausnumero viikkiläisille 8.5. alkaen p. 310 59800. Muut puh. numerot ennallaan.
Neuvolapalvelujen pisteen säilymisestä Viikissä 1-2 päivänä viikossa ei tiedotteessa puhuta mitään! Onko meitä petetty tässäkin asiassa?
"Viikissä sattuu ja tapahtuu"
Timo Huotinen

ellu

Re: Terveysasema lähtee

Viesti Kirjoittaja ellu » 28.04.2006, 01:26

Herää vaan kysymys, että millä ilveellä Pihliksen Terveysaseman kapasiteetti riittää hoitamaan Viikin terveyspalvelut - meitä on noin 5000 ja muutaman vuoden päästä varmaan tuplaten...

...tää on kyllä suoraan sieltä, minne aurinko ei paista...

HeikkiPoroila

Kaupungilla ei puhtaita jauhoja

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 28.04.2006, 08:56

Viikin ja Kruununhaan terveysasemien lakkauttamispäätöksestä tehdyt kunnallisvalitukset kaupunki mitätöi venkoilemalla vastineensa antamisella. Näin temppuillen kaupunki pääsee toteuttamaan käytännössä päätöksen, jonka laillisuudesta on tehty valitus. Samaa sumeaa käytöstä edustaa se tosiasia, ettei kukaan tunnu tietävän, jääkö tänne Viikkiin edes neuvolapalvelupistettä. Minusta alkaa tuntua, että sekin oli pelkästään vastarinnan hiljentämiseksi annettu lupaus, jonka lunastamisella ei pidetä ainakaan kiirettä.

Kirjoitin taannoin Helsingin Uutisiin Viikistä petettyjen lupausten kaupunginosana. Minuun otettiin kaupungin suunnittelukoneiston puolelta yhteyttä, kun juttuni kuulema oli vähän niin kuin oman pesän likaamista ja vielä Viikki-Seuran puheenjohtajan titteli nimen alla.

Emme me asukkaat niitä katteettomia lupauksia ole antaneet. Helsingin kaupungin päättäjät ja korkeat virkamiehet ovat vastuullisia, vaikka eivät vastuutaan myönnäkään.

Ei Viikissä kaikki ole pielessä, mutta meillä täällä elävillä on oikeus pitää terveysaseman lakkauttamista heitteillejättönä ja lupausten pettämisenä. Alamaisella alistumisella ei yleensä saa edes muruja.

Heikki Poroila

VikWel

Re: Terveysasema lähtee

Viesti Kirjoittaja VikWel » 28.04.2006, 16:26

Heips!

Muutin Viikkiin Latokartanoon vajaa 8 vuotta sitten, ja silloin tämä oli melko autio paikka. Palvelut rajoittuivat Viikin monitoimitaloon.

Muistan kuinka onnellisia olimme kun saimme oman terveysaseman. Ei tarvinnut enää lähteä ylikansoitetulle terveysasemalle Pihlajamäkeen. Palvelu oli alusta asti ystävällistä, ja tunsi tosiaan, että tämä oli meidän oma juttu.

Nyt on kuin olisi antanut lapselle karkin ja sitten ottanut sen pois.

Mitään taloudellista perustetta Viikin terveysaseman siirtämiseksi Pihlajamäkeen ei ole, eikä ole ollut. Se on vain yksi poliittinen päätös, jonka seuraukset eivät päättäjiä kiinnosta.

Mitähän meiltä seuraavaksi viedään?!

T: Viktoria Welling

VikWel

Re[3]: Terveysasema lähtee

Viesti Kirjoittaja VikWel » 04.05.2006, 22:30

No heippa taas,

Kaikilla ei ole mahdollista käydä työnantajan osoittamissa paikoissa hoidattamassa itseään. Viikissäkin on (totta tosiaan!) eläkeläisiä, työttömiä, äitiyslomalla tai hoitovapaalla olevia, ja PALJON pieniä lapsia, joilla ei ole näitä ikäviä Diacoreja, Mehiläisiä yms. käytettävänään (joiden käyttämisestä työterveysasemina työnantajat saavat verohelpotuksia, ja loput kustannukset tulevat meidän veronmaksajien niskoille).

Minä käytän terveysasemaa kuukausittain, sillä kroonisesti sairaana joudun uusimaan reseptini terveysasemalla säännöllisesti. Eivät kaikki sairaatkaan välttämättä mitään vanhuksia ole. Minusta sillä, että Viikissä olisi oma terveysasema, ei ole statuksen tai arvovallan kanssa mitään tekemistä. Typerää edes väittää niin.

Sitä paitsi, jos sairastaa esim. 2 kertaa vuodessa, eivät kaikki viikkiläiset sairastu samana päivänä, kuten Andlin ehkä luulee. Kyllä ne sairastumiset jakaantuvat ihan jokaiselle päivälle pitkin vuotta.

Viikkiä markkinoitiin jo kahdeksan vuotta sitten alueena, jossa peruspalvelut tulevat olemaan lähellä. Sen varjolla saatiin surkeat peltotontit arvoon arvaamattomaan. Suurta huijausta, jonka selässä vieläkin ratsastetaan. Koska on kyse kasvavasta asuinalueesta, ei tätä terveysaseman lähtöä ymmärrä.

Ja vielä noista hyvistä kulkuyhteyksistä. Vaikka Andlin ehkä asuukin ihan bussipysäkin vieressä, kaikki täällä eivät asu. Minulta on lähimmälle pysäkille matkaa 200 metriä. Monelle ehkä pikku matka, mutta toisille ei. Työntelepä siinä lastenvaunuja aamulla klo 8.00 umpihangessa, kovassa pakkasessa matkalla Pihlajamäen terveysasemalle. Ehkä mahdut vielä bussiinkin niiden vaunujen kanssa. Mutta luultavasti et, sillä ne 2-3 lastenvaunupaikkaa ovat jo täynnä.

Ja Andlin, miten työnantajasi voi muka pakottaa sinut käyttämään työterveysasemaa. Omani oli Mehiläinen, mutta jos sairastuin, menin kyllä mieluummin omalle terveysasemalleni kuin raahauduin Töölöön , eikä työnantajani sanonut siihen yhtään mitään. Taitaa vain olla itsellesi "status- ja arvovaltakysymys" käydä yksityisellä ennemmin kuin alentua tuonne oman alueen terveysasemalle "rahvaan" joukkoon?!

T: Viktoria

HeikkiPoroila

Kyllä niitä terveysaseman tarvitsijoitakin riittää

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 04.05.2006, 22:44

Kun arvioidaan paikallisen terveysaseman tarpeellisuutta, ei voida lähteä yksittäisestä ihmisestä vaan on katsottava koko asukaskuntaa. En itsekään käytä terveyspalveluita edes vuosittain, mutta tiedän omankin perheen osalta, miten tärkeätä varsinkin lapsiperheille lähellä sijaitsevat terveyspalvelut ovat.

Kun lapsi huutaa korvakipuaan tai hehkuu kovassa kuumeessa, tärkeintä on päästä lääkärille nopeasti ja vaivattomasti. On ihan eri asia pyyhältää vaikka huonolla kelillä muutaman sadan metrin päässä olevalle terveysasemalle kuin ruveta odottamaan sopivaa bussia ja toivoa siellä olevan tilaa vaunuille.

Lähellä olevaa terveysasemaa tarvitaan kiireellisissä tapauksissa, kun potilas ei voi odottaa. Jos viikkiläiset koostuisivatkin vain työssäkäyvistä aikuisista, en minäkään kauheasti valittaisi tästä palveluiden lakkauttamisesta. Mutta kun eivät koostu: täällä on paljon lapsiperheitä, eikä vanhempi polvikaan kokonaan puutu.

Oman postikonttorin puute ei ole peruste lakkauttaa terveysasemaa. Postiin harvemmin on hirveätä hoppua, eikä kukaan odotteluun kuole.

Heikki Poroila
Viikki-Seuran pj

Vastaa Viestiin