Tammikujasta?

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
fox

Tammikujasta?

Viesti Kirjoittaja fox » 26.08.2006, 07:45

Heissan taas! Sattuiko kenties kukaan muu huomaamaan, että eilen kasteluauto oli kastelemassa ladolle johdattavaa tammikujaa? Kuului vaan huvittuneita kommentteja, että tehdään mitä kaupunki määrää, joten kastellaan vaikka kuolleita tammeja. Tietääköhän kukaan asian oikeaa laitaa puiden kohtalosta, vieläkö niillä olisi jotain mahdollisuuksia virota. Olen joskus kuullut myös jostain ns. juurihoidosta. Olisipa kiva kun ne tuosta vielä virkoaisi, sillä taisihan ne olla aikamoinen investointi!

HeikkiPoroila

Yritetään selvittää

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 27.08.2006, 19:45

Moni muukin lienee pohtinut, miksi puut on huputettu, vaikka lehtiä on vain muutamassa puussa. Minulla ei ole mitään tietoa, mutta arvelen huputuksella jotain järkevää tavoitellun, en oikein jaksa uskoa, että puut olisivat kaikki kuolleita. Tästä asiasta pitää kyllä yrittää ottaa selvää, jos ei kukaan viikkiläinen ole kuullut mitään tarkempaa.

Heikki Poroila

jonnad

Re: Yritetään selvittää

Viesti Kirjoittaja jonnad » 28.08.2006, 08:01

Tänä aamuna n. klo 05.00 niitä jälleen ahkerasti kasteltiin. En usko, että niitä turhaan kasteltaisiin, joten voisiko olla kyseessä joku tauti, jota yritetään noilla hupuilla voittaa??

Allu

Re[2]: Yritetään selvittää

Viesti Kirjoittaja Allu » 30.08.2006, 22:06

Olisko niitä suojeltu joiltain pörriäisiltä? Tälläisen huhun kuulin kanssa.

t. Allu

fox

Re[3]: Yritetään selvittää

Viesti Kirjoittaja fox » 01.09.2006, 07:30

Kuulin tuossa paripäivää sitten, kun eräs rouva kertoi kuinka heidän tontillaan oli yksi tammi kuollut heidän mielestään totaalisesti ja ollut siinä tilassa jo ainakin vuoden. Heillä oli ollut aikomuksena kaataa se jo pariinkin otteeseen, mutta aina se oli jäänyt ja kuinka ollakkaan, puu oli yhtäkkiä ruennut antamaan merkkejä virkoamisesta ja kukoistaa kuulemma tänäkin päivänä aivan upeana! On kuulemma puista lajeina kuitenkin sieltä sitkeimmästä päästä, joten toivoa on

porro

Re[4]: Yritetään selvittää

Viesti Kirjoittaja porro » 01.09.2006, 07:55

Hei, Kyselin eilen tammikujan tilannetta Yleisten töiden lautakunnassa ja siellä kerrottiin, että puut on istutettu viime vuonna ja jo keväällä niissä näkyi erikoista kuivuutta. Nyt tutkitaan, onko taimissa vikaa (mahd. joku tuholainen) tai eikö juurtuminen ole tapahtunut kunnolla. Asia on siis arboristien käsittelyssä.

Kaupungin rahatilanteen tietäen kuolleita puita ei kastella vaan ammattilaisten arvion mukaan kastelu voisi virvoittaa nääntyneetkin puut.

HeikkiPoroila

Valuvikaisia tammentaimia...

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 28.09.2006, 19:26

Nyt on selvinnyt ihan virallisesti, että Ilmolanraitin tammirivistö on kokonaisuudessaan kuollut. Yritys huputuksella vähentää haihtumista ei tuottanut tulosta. Asiantuntijat näyttävät olevan sitä mieltä, että syy on huonosti kasvatetuissa taimissa eli uusiksi menee koko homma ja kalliiksi tulee.

Surullinen juttu, puukuja olisi todellinen maiseman kohentaja. Pitäisikö kiltisti kokeilla sellaisia puita, jotka pärjäävät yleensä hyvin? Koivukuja olisi ehkä varmempi ja halvempi?

Heikki Poroila

vanhaviikkilainen

Re: Valuvikaisia tammentaimia...

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 29.09.2006, 20:25

Ikävää, että näin kävi mutta olisihan se koivukuja myös ihan komee. Toisaalta, kyllä tammikujia on Suomessakin kautta aikojen osattu kasvattaa - kuten vanhoista esim. Itä-Uudellamaalla sijaitsevien kartanoiden tammikujista voimme havaita. Ettei kuitenkin olisi ollut kyseessä liian köykäinen kastelu kuuman kesän aikaan?

fox

Re: Valuvikaisia tammentaimia...

Viesti Kirjoittaja fox » 29.09.2006, 21:46

Ehdottomasti samaa mieltä! Miksei voida laittaa reilusti koivukujaa, joka taatusti edullisempi ja ehkäpä jopa paremmin maisemaan sopiva??? "perisuomalainen" ja kun keväällä saa seurata silmujen puhkeamista, niin...

jonnad

Re[2]: Valuvikaisia tammentaimia...

Viesti Kirjoittaja jonnad » 01.10.2006, 15:49

Niin, tai vaikka Salavakujaa. Salava on niin nopeakasvuinen ja kauniisti kasvava, että ihmettelen miksi sitä ei käytetä enempää.

Ne, joille 550:n reitti on tuttu ovat varmaan nähneet ne upeat Salavat siinä vähän ennen Maunulan uurnalehtoa. Ne ovat t varmaan jo todella vanhoja, mutta kyllä täällä Viikissäkin näkee kuudessa vuodessa melko isoiksi kasvaneita Salavia.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”