Varkaita viljelypalstoilla, ilmeisesti muuallakin

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
jah

Varkaita viljelypalstoilla, ilmeisesti muuallakin

Viesti Kirjoittaja jah » 23.02.2007, 14:56

Hei Viikkiläiset,

Huomasimme palstallamme käydessä 18.2, että lukitsemattomasta tarvikelaatikostamme oli varastettu letkukela letkuineen, 40m letkua. Yhteensä arvoltaan kaikkineen tuo oli noin 100 e. Olemme pahoilla mielin tapahtuneesta ja hämmästelemme,onko todella jälleenmyyntiarvoltaan vähäisen, mutta meille käyttöarvoltaan tärkeän omaisuuden varastaminen, jollekin niin välttämätöntä ja kannattavaa, että tällaista tapahtuu. Varastaminen, tavallisten yksityisten ihmisten vähäisen ja vähäarvoisen omaisuuden varastaminen vain tuntuu niin pohjattoman typerältä ja epätoivoiselta toiminnalta ja pilaa koko muun yhteisön perusluottamuksen solidaarisuuteen ja luottavaiseen yhteiseloon, että pitäisi varmaan perustaa jokin varainhankintasysteemi, että nuo onnettomat ja typerimmätkin varkaat saisivat hankittua ihan itse ja laillisesti tarvitsemansa omien pihojensa ja palstojensa hoitovälineet sekä omat lastenvaunut ja polkupyörät, ettei tarvitse muilta vähävaraisilta varastaa.

Robin Hood sentään varasti rikkailta ja antoi köyhille. Nämä asuinalueellemme pesiytyneet ala-arvoiset ihmishylkiö-Hoodit varastavat köyhiltä ja aiheuttavat kohtuuttomasti pahaa mieltä meille tavallisille hyväuskoisille, rehellisille ja luottavaisille ihmisille.

Alla olleen lumikolavarkausviestin myötä on kai vain todettava, että joukossamme on varkaita. Meidän on vaikea kuvitella, että kukaan tervejärkinen tavallinen ihminen alentuu varastamaan naapureiltaan tällaista omaisuutta rahan takia. Uskomme, että tavarat on varastettu omaan vastaavaan käyttöön ja, että ne voivat tulla vielä jossain vastaan meitä omistajia. Ainakin me aiomme ensi keväänä etsiä omaa omaisuuttamme palstoilta.

Kysymmekin nyt tällä viikkiläisten omalla palstalla, kuinka usein, paljon ja millaista tavaraa ihmisiltä on ylipäätään varastettu? Ja mitä siitä voisi päätellä ja mitä asialle tehdä?

Voisiko esimerkiksi tälle palstalle tehdä jonkinlaisen varkausilmoituslistan varastetusta omaisuudesta, jotta palstaa seuraavat ihmiset saisivat ensinnäkin todellisen kuvan tilanteesta asuinalueemme ja parhaimmassa tapauksessa osa varastetusta tavarasta saattaisi jopa löytää takaisin omistajalleen tuntomerkkien ja malli- ja kauppanimitietojen avulla. Tärkeää on myös, että kukaan rehellisistä ihmisistä ei osta mitään tavaraa myyjiltä, joilla ei ole ostokuittia esittää tavarasta.

Toivomme, että voimme yhdessä tehdä tälle asialle jotain, mutta niin kauan kuin ihmiset nielevät ja ottavat omaksi syykseen kaikki varkaudet, sille on lähes mahdotonta tehdä mitään.

Olemme pahoilla mielin tapahtuneesta ja tästä ikävästä viestistä

Jarmo Ahveninen ja Soili Takkala

HeikkiPoroila

Ammattilaiset liikkuvat isolla alueella

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 24.02.2007, 16:15

Vaikka se nyt ei paljoa lohdutakaan varkaan juuri iskettyä, on hyvä muistaa ammattimaisten varkaiden liikkuvan autoilla alueelta toiselle etsien myytäväksi kelpaavaa varastettavaa. Tässäkään tapauksessa ei ole mitään erityistä syytä olettaa, että kyse olisi jostakusta viikkiläisestä. Sekin on tietenkin mahdollista.

Varastamista ei luultavasti voida eriarvoisessa yhteiskunnassa koskaan hävittää, mutta ainakin sen röyhkeyttä voidaan vähentää jonkinlaisella yhteisvastuullisuudella. Ei sulkeja silmiä vaan seurataan vähän, mitä ympärillä tapahtuu, myös oman reviirin ulkopuolella. Merkitään arvokkaampi omaisuus kunnolla (jolloin sen myyntiarvo laskee ja houkuttelevuus heikkenee) ja pidetään houkuttelevin tavara näkösuojassa.

Heikki Poroila

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”