Viikinojan raitin (Viks bäckstråk) nykynimi?

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
vanhaviikkilainen

Viikinojan raitin (Viks bäckstråk) nykynimi?

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 03.03.2007, 02:33

Antakaa anteeksi jos olen nukkunut, mutta kohta liki vuosi sitten tälläkin palstalla julistettiin nimikilpailu uuden "mutkaistetun" Viikinojaa myötäilevän kevyen liikenteen väylän nimeämiseksi. Ehdotuksia pyydettiin ja niitä tulikin käsittääkseni jonkin verran. Mutta miten siinä loppupeleissä sitten kävi, hyväksyikö kaupunki minkään näistä ehdotuksista purovarren väylän viralliseksi nimeksi?

HeikkiPoroila

Viikinojanraitti on virallinen nimi

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 03.03.2007, 23:38

Siinä kävi niin, että kaupungin viskaalit ottivat yhteyttä ja kertoivat, että kyllä sillekin pätkälle on nimi annettu, mutta jostain tuntemattomasta syystä on jäänyt kaavasta ja kartoista pois. Viikinojanraitti on se nimi, jonka kaupunki siis ehti valita. Tästä kyllä oli näilläkin palstoilla tiedotusta, mutta onhan siitä jo aikaa.

Heikki Poroila

PS En kyllä ole sataprosenttisen varma, onko se Viikinojanraitti vai Viikinojan raitti.

vanhaviikkilainen

Re: Viikinojanraitti on virallinen nimi

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 10.03.2007, 02:58

Kiitoksia vastauksesta!

Nimeksi tuli sitten se minunkin aikoinaan kyselyssä kannattamani Viikinojanraitti (kun ei parempaakaan tullut mieleen). Toivottavasti vahvistivat myös nimen toiselle kansalliskielellemme siis tyylin Viksbäcksstråket.

Mutta, ei tämä Viikinojanraitti huono nimikään ole, koska tuo nykyinen mutkapuro on entisinä aikoina nimenomaan ollut melkoisen suora oja. Lisäksi tuo oja selvästi näkyy vanhoissa Helsingen (Vantaan) Kuninkaankartanon Viikin kruununtilan tiluskartoissa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”