LFK:n Betoniporsaat

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
jaska

LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja jaska » 15.03.2007, 15:04

Hei,

Aamulla kun vein lapseni tarhaan (Kissankello, Leskirouva Freytagin kuja 3) oli kuorma-auto nostelemassa jo kertaalleen poistettuja betoniporsaita taas tukkimaan LFK:ta.

On aivan käsittämätöntä että päiväkodin luo ei pääsisi autolla! Alkuperäinen virhe on kaupungin luoma, kun päiväkodille ei ole suunniteltu kunnollista ajo reittiä. Pitäähän sinne päästä henkilökunta (p-paikat pk:n pihassa), tavaratoimitukset ja lasten vanhemmat viemään/noutamaan lapsiaan.

Käsitääkseni nyt joku ympäröivistä taloyhtiöistä oli käynyt kiukuttelemassa poliisille. Heidän motiiveja ei voi kuin ihmetellä. Liikenne pk:lle rajoittuu käytännössä aamuun ja iltapäivään. Iltaisin ja viikonloppuisin sinne ei ole mitään liikennettä kun pk on kiinni. 'Häiriö' siis aiheutuu silloin kun ihmiset ovat joko työmatkalla tai töissä, eli ei pitäisi kovasti häiritä. Kenenkään en ole vielä nähnyt kaahaavan tai ajavan muutenkaan varomattomasti LFK:ta (tai viereisen taloyhtiön p-paikkaa) pitkin.

Itse vien yleensä lapset kävellen tarhaan ja jatkan bussilla töihin. On kuitenkin päiviä jolloin on pakko viedä lapset autolla ja jos auto pitäisi jättää tilanhoitajankaaren (lähimmät luvalliset paikat (vai onko lähempänä ?)) varteen niin siitä ei tulisi yhtään mitään. Töihinkin kun pitää ehtiä myös ajoissa.

Viikissä on muutenkin hieman outoja asenteita. Kun kävelen kirkon suunnasta päiväkotiin ohitan yhden taloyhtiön jonka virhealueiden puoleinen kävelytie on tukittu kahdella pyörätelineellä!!! Ihan oikeesti kuinka moni siitä edes oikaisisi ?

-J

LuckyLuke

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja LuckyLuke » 15.03.2007, 22:53

Mua ainakin ottaa pannuun kun jengi ajaa Kunto-taloon pyörätietä. Luulis kuntoilijoiden jaksaa kävellä vaikka himastaan
Ymmärrän ja en kivitä autoasi ;)jos viet pirpanasi autolla tarhaan ja ei pääse "portille" asti.Mua ainakin hatuttaisi.

Tosta taloyhtiöstä joka ei tykkää läpikulkioista löydät lisäjuttua sivulta 3 ,kohdasta "Läpikulku kielletty"

jaska

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja jaska » 16.03.2007, 10:10

Mun kommentti koski siis vain ajoa päiväkoti Kissankelloon, muusta liikenteestä en tiedä enkä siis kommentoi.

Ei munkaan mielestä kävelytiellä pitäisi ajella autolla tai muillakana moottoriajoneuvoilla. Kaupunkin on vaan mokannut tän homman ihan täysin. On tehty uusi hieno päiväkoti, mutta ei ole tehty tietä perille!!

Selkein tapa olisi ajaa taloyhtiöiden parkkipaikkaa pitkin ja sieltä siihen tarhan portille (jossa se pieni aukio). Ne taloyhtiöt ovat kai itkeneet liikenteestä jo pidempään. Valitettava fakta on vain että päiväkodille _on_ päästävä autolla. Joko kaupunki pakottaa taloyhtiöt suostumaan p-alueen käyttöön tai LFK pitää muuttaa osalta matkalta pihakaduksi ja sallitaan liikenne päiväkodin luo ja takaisin.

-j

kirsi

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja kirsi » 16.03.2007, 23:24

Niinpä, kiire kiire kiire. No sitten kun on aikaa niin tulkaapa katsomaan sitä rumbaa mikä siinä on aamuisin ja iltapäivisin. Ihme on, ettei kukaan ole vielä jäänyt auton alle. Hämmästyttää millä nopeuksilla siinä ajetaan. Ja sitten miettimiään, että miten sitä suhtautuis asiaan jos nämä ajoreitit kulkis oman pihan ohi/kautta. Oltaisko sitä vaan hiljaa ja ymmärrettäisiin vai otettaisiinko yhteyttä poliisiin.

jtoiv

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja jtoiv » 17.03.2007, 23:46

>Viikissä on muutenkin hieman outoja asenteita. Kun kävelen kirkon >suunnasta päiväkotiin ohitan yhden taloyhtiön jonka virhealueiden >puoleinen kävelytie on tukittu kahdella pyörätelineellä!!! Ihan oikeesti >kuinka moni siitä edes oikaisisi ?

Miten niin outoja asenteita? Pakon sanelema juttu. Trafiikki oli uskomaton. Mutta jos et asu tässä, niin tuskin voit sitä sitten tietää.

Hyvin moni kulki läpi. Ja tulee kyllä läpi vieläkin. Ongelma on vain siinä, että se kulku johtaa suoraan taloyhtiön pihalle, joka on tarkoitettu omalle väelle, ei mihinkään läpikulkuun. Koiran ulkoiluttajia, jotka ovat ymmärtäneet hieman eri tavalla, missä on asiallista antaa lemmikin tehdä tarpeensa. Jopa autoja silloin tällöin, no ei nyt enää sentään niitä, kuten alussa.

Ensin laitettiin sinänsä tylsä "läpikulku kielletty" taulu. Ei vaikutusta.

Siinä on sinänsä suunnitteluvirhe, jos kävelet eteenpäin, Leskenlehden ohi, seuraavien taloyhtiöiden pihat eivät ole samalla tapaa kutsuvasti auki.

Toki siihen pitäsi jokin hienompi tapa keksiä ohjaamaan liikennettä. Aita? Istutukset ehkä kävisivät myös, mutta tuskin kauaa saisivat olla koskematta.

Jos nyt kuitenkin lähdettäisiin siitä, että taloyhtiöiden omat pihat ovat niiden omia alueitaan, kulkuväylät sitten erikseen?

-jt

Allu

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja Allu » 22.03.2007, 22:45

Moikka ja kiitos hyvästä keskustelun aloituksesta. Asumme tässä ihan ongelman keskipisteessä LFK:n ja Laivuri Petterin Kujan kulmassa ja olemme osaltamme olleet vaikuttamassa siihen myönteiseen seikkaan, että nämä betonilehmät on saatu tänne aikaiseksi. Olen sitä mieltä, että kyse ei ole asenteesta vaan lastemme turvallisuudesta.

Liikennettä jota tästä ohi kulkee on seuraavanlaista:

1. Päiväkotiliikenne
Tähän yritettiin alun perin vaikuttaa päiväkodin kautta keskustelemalla päiväkodin henkilökunnan kanssa, jotta he tiedottaisivat asiasta vanhemmille. Kun sitten päiväkodin asiaa päivitellyt henkilö ajoi tuosta ohi vauhdilla, niin totesimme muutaman naapurin kanssa, että jotain muuta on keksittävä. Mitään muutosta liikenteessä emme havainneet.

Päiväkotiin ja sieltä kotiin on kiire ja se näkyi usein ikkunasta ohi kiitävinä autoina aamu-/iltaaikaan kun väkeä on liikkeellä samalla väylällä jalkaisin.

2. Pizzataksit ja taksit
Nämä ne vasta vauhdilla suhaavat. Ammattikuljettajilla on vielä enemmäin kiire kuin teletappien vanhemmilla.

Mielestäni ydinasia näissä betonilehmissä on siis jo aiemmin mainittu TURVALLISUUS. Meidän kolmevuotias Venla -tyttö pysyy vielä kohtuullisen vauhdittomassa liikkumisvauhdissa. Varsinaiset läheltäpiti -tilanteet on koettu vähän isompien pyöräilevien tenavien kanssa. Nämä pyöräilevet veijarit vetävät pyörällä, pulkalla ja juosten aika vauhdikkaasti taloa ympäri ja liikkuvat arvaamattomasti. On todellakin vain tuurista kiinni, että auto ja lapsi ei ollut kohdannut ennen näitä esteitä.

Jotta tässäkin kommentissa olisi jotain rakentavaa, niin onko päiväkodin kanssa keskusteltu, että miten he kokevat tilanteen ja olisiko heillä jotain kanavia saada muutosta aikaiseksi? Luulisi, että tuosta taloyhtiöiden parkkipaikalta saisi jotenkin aikaiseksi väylän sinne päiväkodin pihalle.

Marko Alén

jaska

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja jaska » 23.03.2007, 12:17

Terve,

Toi mun aloitus viesti antoi vähän väärän kuvan, pahoittelut siitä. En siis tarkoita sitä että liikenne pitäisi saada LFK:lle. Pointti jonka piti tuoda esiin on se että PK:lle pitää päästä autolla. Ihan käytännön syistä (laiskuus yms. ei kuulu näihin syihin). Se että tapahtuuko liikennöinti LFK:ta pitkin vai taloyhtiöiden p-paikkaa pitkin on minulle sinänsä sama. Kuhan siitä saadaan virallinen päätös (kaupungilta).

Järkevintä on tosiaan se että ajetaan parkkipaikkoja pitkin. Näin olen itse tehnytkin. Ongelma siinä lienee se että ainakaan päiväkodissa eivät olleet ihan varmoja siitä, että onko kaupunki aikanaan hoitaneet rasitteet kuntoon parkkipaikan käytöstä liikenteelle.

Niiden betoniporsaiden pysyvyyteen ei kuitenkaan varmaan kannata luottaa. Vaikka LFK:ta ei tietääkseni ole ainakaan liikennemerkillä merkitty pelastustieksi niin sellainen se käytännössä päiväkodille on. Paloautot yms. eivät mahdu kiemurtelemaan parkkipaikan kautta kunnolla päiväkodille. Tähän voisi olla ratkaisu sellainen kevyt metalliportti jonka paloauto voi työntää tarvittaessa rikki.

Päiväkodin oviin oli viime viikolla laitettu tiedote autoileville vanhemmille ja tällä viikolla oli lisätty vielä kartta johon reitit oli piiretty p-paikan kautta. Toivottavasti kaikki sitä noudattaa.

-j

Rotta

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja Rotta » 23.03.2007, 12:41

No niin,
Mikään ratkaisuhan ei koskaan miellytä kaikkia,se on fakta. Toinen fakta on se, että jo tieliikennelaki kieltää ajamasta moottoriajoneuvoilla kevyen liikenteen väylillä, jollainen myös LFK on. Lisäksi tämä on hengenvaarallista!

Viestiketjun aloittaja kirjoittaa seuraavasti: "Käsitääkseni nyt joku ympäröivistä taloyhtiöistä oli käynyt kiukuttelemassa poliisille. Heidän motiiveja ei voi kuin ihmetellä. Liikenne pk:lle rajoittuu käytännössä aamuun ja iltapäivään. Iltaisin ja viikonloppuisin sinne ei ole mitään liikennettä kun pk on kiinni. 'Häiriö' siis aiheutuu silloin kun ihmiset ovat joko työmatkalla tai töissä, eli ei pitäisi kovasti häiritä. Kenenkään en ole vielä nähnyt kaahaavan tai ajavan muutenkaan varomattomasti LFK:ta (tai viereisen taloyhtiön p-paikkaa) pitkin."

Olisikohan motiivina turvallisuus? Ei tuossa tarvitse ajaa edes kovaa sillä jokainen auto tuolla kapealla kävelytiellä on sekä vaaraksi että laiton. Lisäksi, juuri aamulla ja iltapäivällä tiellä on kaikkein eniten jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Työmatkalaisia, lasten hakijoita, koiran ulkoiluttajia... Jos kirjoittajan mielestä juuri tällöin hän aiheuttaa vähiten haittaa ajaessaan kevyen liikenteen väylällä, niin eipä hän juuri omaa napaansa pidemmälle katso. Lisäksi on paljon vuorotyötä tekeviä ihmisiä, joille ehkä suurin häiriö tuleekin juuri hänen mainitseminaan aikoina.

Lisäksi kun mietitään lainkuuliaisuutta, niin samalla perusteellahan voisi ihan hyvin esim. öisin ajaa autoa kolmen promillen humalassa. Eihän se silloin juuri ketään haittaa. Paitsi sitä yhtä, joka jää alle..

LFK:n ja Laivuri Petterin kujan risteyksessä on aika leveä kohta, johon auton voisi hetkeksi jättää, mutta silloinhan joutuu kävelemään 30 metriä, joten ehkä se on siinä kiireessä liikaa.

Joku toinen mainitsi, että viereiset taloyhtiöt ovat taas närkästyneet siitä, kun parkkipaikan läpi ajetaan. Siinähän ovat! Parkkialueella saa ajaa autolla, ja onpa tälle alueelle jopa tehty reunakivetykseen madallukset, joista pääsee tarvittaessa päiväkodin edessä olevalle aukiolle. Jos joku taloyhtiön asukas ei tästä tykkää, niin se on hänen asiansa. Asun itse toisessa näistä yhtiöistä ja voin sanoa, että täällä on aika tiukkapipoista kyttääjää ja yli-innokas valtuutensa ylittävä huoltomies, mutta se onkin jo eri asia.. Tällä tarkoitin vain sitä, että kaikkia ei voi eikä edes pidä yrittää miellyttää.

Ajakaa siis rauhassa parkkialueen kautta, muttä jättäkää itsekkäät ja lakia rikkovat sekä muiden turvallisuutta uhkaavat ajot LFK:n kautta väliin.

liljaemilia

Re: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja liljaemilia » 24.03.2007, 11:57

Joko olet löytänyt reitin tarhalle jaska? Päiväkodin (Kissankellon) oviin oli tullut hienot piirrokset joista selviää reitti aivain päiväkodin portille asti, autolla. Tämä reittihän on ollut jo tiedossa ainakin viime syksystä, kun tuo pienen aukion pudotus korjattiin, ettei autojen pohjat tartu siihen enää kiinni, pitää siis ajaa vain niiden parkkipaikkojen kautta. Hiukan kyllä mutkitellen varsinkin jos tulet kirkolta päin. Samaa reittiä käyttää henkilökuntakin. Tietääkseni. Toivotaan vain, että jos joskus jonkun hälytysajoneuvon tarvitsee päästä Päiväkoti Kissankellon nopeasti, niin se löytää avoimen reitin.

Jokkeri

Re[2]: LFK:n Betoniporsaat

Viesti Kirjoittaja Jokkeri » 27.03.2007, 01:41

Rotta kirjoittaa:

"Joku toinen mainitsi, että viereiset taloyhtiöt ovat taas närkästyneet siitä, kun parkkipaikan läpi ajetaan. Siinähän ovat! Parkkialueella saa ajaa autolla, ja onpa tälle alueelle jopa tehty reunakivetykseen madallukset, joista pääsee tarvittaessa päiväkodin edessä olevalle aukiolle. Jos joku taloyhtiön asukas ei tästä tykkää, niin se on hänen asiansa. Asun itse toisessa näistä yhtiöistä ja voin sanoa, että täällä on aika tiukkapipoista kyttääjää ja yli-innokas valtuutensa ylittävä huoltomies"

Ottamatta kantaa itse asiaan, on kuitenkin pakko puuttua tähän kirjoitukseen.

Kaikille tonteille on kaavassa merkitty käynti- ja huoltoreitti. Jos ne kulkevat toisen omistuksessa olevan tontin kautta, on näille kulkuväylille tehty rasitesopimus.

Rasitesopimuksella sovitaan kuka osallistuu kulkureitin puhtaanapidosta ja korjaustoimista aiheutuviin kustannuksiin, ja missä suhteessa.

Se että "parkkipaikoilla saa ajaa autolla" ei riitä!

Päiväkodille on huoltoliikennereitti Laivuri Petterin kadun kautta. Koska päiväkoti ei ole asuinrakennus, ei sille tarvitse kaavoittaa parkkipaikkoja. Näinollen päiväkodille ei ole suunniteltukaan muunlaista ajoneuvoliikennettä kuin huoltoliikenne. Myös pelastustoimet käyttävät huoltoliikenneväyliä.

Sitä, että kaupunki ei ole suunnitelmissaan ottanut huomioon että päiväkodin läheisyyteen pitää päästä tuomaan lapsia autolla, ei voi kaataa yhdenkään asuntoyhtiön niskaan.

Asunto Oy Kaneli (Tilanhoitajankaari 14) edellytti rakennusliikkeeltä että tämä korjaa parkkipaikan korot sellaisiksi kun ne on sovittu. Reunakivien madallutukset on korjautettu kevyelle liikenteelle sopiviksi!

Myös As Oy Kanelin liikenne on rasitesopimuksin ohjattu Laivuri Petterin kadulle.

Kaupunki tuo nopeasti betoniporsaita teiden tukkeeksi kun kyseessä on sen oma intressi. Nyt se suojelee sitä kulkuväylää, jonka puhtaanapidosta ja korjauskustannuksista se joutuu itse avaamaan kukkaronnyörejä. Samalla se ohjaa liikenteen toisten niskoille.

Se, että päiväkodissa ja keskustelupalstoilla jaetaan ihmisille ohjeita sopivista kulkureiteistä kysymättä alueiden omistajien mielipidettä, on mielestäni väärä tapa toimia.

Asioista voisi varmaan sopia, mutta epäilen kaupungin halukkuutta siihen. Kaupunki tulee siirtämään betoniporsaan niin, ettei ajoneuvoliikenne parkkipaikan kautta onnistu, jos asiasta tehdään kysely...

Rotta kirjoittaa:
"Ajakaa siis rauhassa parkkialueen kautta, muttä jättäkää itsekkäät ja lakia rikkovat sekä muiden turvallisuutta uhkaavat ajot LFK:n kautta väliin."

Näinhän se on...

LFK:n kautta liikenne on itsekästä, rikkoo lakia ja uhkaa muiden turvallisuutta. Kun se siirretään yksityisalueelle, pois omista nurkista, niin nämä kaikki korjaantuu kertaheitolla.

Myös meidän taloyhtiössä asuu lapsia. Onko heidän turvallisuutensa ja henkensä jotenkin vähempiarvoisia?

Asuntoyhtiö palkkaa omistamiensa alueiden puhtaanapitoon huoltomiehen. Mitä valtuuksia huoltomies on ylittänyt tehtäväänsä hoitaessaan. Sitäkö ettei ole aurannut väylää tarpeeksi leveäksi päiväkotiliikenteelle??? Sitä mitä valtuuksia huoltomiehellä yleensä on en tiedä... Yli-innokas on kuitenkin ihan hyvä!

Jouko Strömberg

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”