Koirakoulutusta?

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
Vastaa Viestiin
inkkari

Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja inkkari » 08.04.2007, 23:39

Moi!

Olen yrittänyt etsiä Viikistä koirien tottelevaisuus- tms. koulutsta, mutten ole löytänyt. Olen kuullut, että joskus joku on järjestänyt yliopiston tiloissa/kentällä koulutusta, mutta nyt en ole nähnyt mitään ilmoituksia. Tietäisikö joku asiasta jotain?

Meidänkin koira tahtoo käydä yliopiston!

ellu

Re: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja ellu » 11.04.2007, 10:23

Viikissä toimineeen Viikin Koirakerhon ry:n (järjestivät koulutusta ainakin pari kertaa) toiminta on kuulemma lopetettu, joten täällä tuskin mitään koulutusta koiralleen saa.
Koirapuiston ilmoitustaululla on tottis-ilmoitus, kurssi Maunulassa.

Merviina

Re: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja Merviina » 11.04.2007, 12:59

Hei Inkkari

Oikein olet kuullut. Viikissä on ollut Viikin Koirakerho ry:n järjestämiä alkeiskoulutusryhmiä keväisin ja syksyisin Yliopiston kirjaston parkkipaikalla. Valitettavasti Viikin Koirakerho ry on joutunut juuri lopettamaan toimintansa, ei jäsenten puutteeseen vaan toimivien jäsenteen puutteeseen.
Aiemmin on toiminut joku Yliopiston Karjakerho tms. jotka ovat järjestäneet koulutuksia ainakin opiskelijoilleen. Ovat myös pitäneet Mach-shown joka toukokuussa Cardenian tai navetan pihassa, jos sellainen taas tulee niin sieltä voisit tiedustella asiaa.
Jos sinulla on palveluskoirakokeiden kilpailuoikeudet omaava rotu niin silloin pääset HVK:lle (Helsingin Vetokoirakerho ry) joka sijaitsee Viikintien ja Viilarintien läheisellä kentällä.
Eikä ole mahdoton matka Kivikkoonkaan HPH ry:n (Hgin Palveluskoiraharrastajat ry) koulutuksiin.

Onnea koulutuksiin

Mervi Aaltonen

Jay

Re[2]: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja Jay » 13.04.2007, 12:19

AKK:n Match showsta oli ilmoitus Valintatalon taululla. Nettisivujen mukaan 23.4. ja taulun mukaan 22.4. Kannattanee kysyä kumpi pitää paikkansa:

http://www.animal.helsinki.fi/people/akk/index.html

inkkari

Re: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja inkkari » 13.04.2007, 18:41

Kiitos tosi paljon kaikille vastanneille! Joo, meidän Humppa kuuluu palveluskoirarotuun joten Viilarinkentän tai Kivikon koulut sopivat meille. Ongelma on vain, että haluaisin 8v-tyttäreni käyvän koirakoulua ja hänelle matkat ovat vähän pitermpiä ja vaarallisempia. Mutta eiköhän tästä jotenkin päästä alkuun. Kiitos vielä!

vanhaviikkilainen

Re: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 14.04.2007, 03:58

Miten olisi pelastuskoiraharrastus? Tuossa ihan Viikin naapurissa Helsingin pelastuslaitoksen Herttoniemen raunioradallahan pitävät tukikohtaa Helsingin Etsintä ja Pelastuskoirat (HEPEKO). Yksikkö on Helsingin Väestönsuojeluyhdistyksen alainen jaos (HVSSY) ja toimii kiinteässä yhteistyössä Helsingin Pelastuslaitoksen, HELPE:n, VaPePa:n ja muiden pääkaupunkiseudun pelastusalan organisaatioiden kanssa.

HEPEKO:lla alkaa koulutuskausi nyt tulevana maanantaina 16.4 mainitulla raunioradalla, missä koulutetaan ihan henkilöetsinnän alkeita ja testataan aluksi myös koiran soveltuvuutta pelastustoimintaan (sosiaalisuutta ja reagoimattomuutta kaikennäköisiin ulkoisiin häiriötekijöihin).

HEPEKO tarjoaa myös koiranohjaajilleen monenlaista erityiskoulutusta kuten SPR:n ensiapukursseja (EA1-3), väestönsuojelu-, suunnistus- ja selviytymiskoulutusta kuten myös niin ohjaajan kuin koirankin erityiskoulutusta kansainvälisiin pelastustehtäviin.

Varsinaisen pelastuskoirakoulutuksen lisäksi tarjolla (ja pakollisenakin on) sellaista kaipaamasi tavanomaista tottista. Nämä koiran tottisharjoitukset tapahtuvat HEPEKO:lla myös lähinnä Viilarintien kentällä.

Takaan, että tämä pelastuskoiratoiminta on mielenkiintoista ja antoisaa. Jos sinua hiukankin kiinnostaa asia, niin täältä HEPEKO:n sivuilta löydät yhteystiedot ja paljon muutakin:

http://www.hepeko.net/

Siis Pelastuslaitoksen Herttoniemen raunioradalla toiminta alkaa maanantaina 16.4 klo 18.00 ilmoittautumisen ja radan siivoustalkoiden myötä. Kannattaa tulla ajoissa, sillä koulutukseen halukkaita on usein jopa yli sata koirakkoa, joten karsintaa joudutaan välistä tekemään. Mutta em. linkin kautta voit jo nyt ennakkoilmoittautua.

kekko

Re[2]: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja kekko » 17.04.2007, 10:24

Jaa että 8-vuotias koirakouluun? Mahtaako olla nyt ihan loppuun asti ajateltu idea?

kekko

Re[2]: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja kekko » 17.04.2007, 10:29

Pitää olla yli 18-vuotias tai ainakin huoltaja mukana.

vanhaviikkilainen

Re[3]: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 18.04.2007, 23:26

Toimintaan osallistumiseen ei toki tarvitse olla 18 vuotta täyttänyt. Yleensä riittää kunhan ilmoittautumistilanteessa on huoltaja mukana, sen jälkeen voi hyvinkin alaikäisenä toimintaan osallistua.

Näin on asianlaita ainakin HPH:n ja HePeKo: kohdalta. Esim. oma lapseni aloitti aikoinaan 12 vuotiaana näissä molemmissa toimintansa ja jatkoi jälkimmäisessä (pelastuskoirissa) aina tuonne reilusti yli kaksikymppiseksi saakka, kunnes muut elämänarvot tämän kovin aikaa vievän harrastuksen syrjäyttivät.

inkkari

Re[4]: Koirakoulutusta?

Viesti Kirjoittaja inkkari » 27.06.2007, 18:50

Enpä ollut lukenut näitä viestejä pitkään aikaan, ja nyt olikin tullut näin monta vastausta.. joista yksi taas ihan turhaan. Tarkoitan sitä, etten olisi ajatellut tarkkaan lapseni osallistumista koirakouluun. Voi herranjumala, kirjoittipa mille tahansa palstalle ihan mistä tahansa, niin aina löytyy joku valopää, joka osaa ottaa hampaisiinsa jonkun asian. Tietenkin. Sehän kuuluu tähän nettikeskustelun kaavaan, mutta silti ÄRSYTTÄÄ, että aina!
Nooooh.. juu, enTIETENKÄÄN ollut ajatellut yhtään mitään. Ainakaan yhtään niin paljon kuin tuo näsäviisastelija.

No, tilanne on nyt, että löysimme sopivan koirakoulun Taka-Töölöstä (miksi..??;). Siellä olemme saaneet toimia koiran kouluttajina niin, että vensin minä ohjaan alkupuoliskon ja lapseni loppupuolen tunnista. Ja hyvin toimii. Suosittelen todella, koira on aivan muuttunut otus siellä käytyään! Samoin on tyttäreni, joka on saanut hurjasti lisää itseluottamusta sekä koiran, että ihmisten suhteen. Hänhän joutuu kuitenkin viemään koiraa ulos ja tulemaan sen kanssa toimeen päivittäin, joten on mahtavaa, että hän saa suoraan neuvoja ja vinkkejä, kuinka juuri hän voi saada koiran tottelemaan itseään sekä ongelma- että ongelmattomissa tilanteissa.

On aivan eri juttu laittaa lapsi viemään koiranpentu talon ympäri pissalle nyt, kun hän on saanut asiantuntijalta neuvoja juuri oikeanlaiseen toimintaan, kuin ennen koirakoulua. Eli vastaus.. kyllä, olin miettinyt asioita jo vuosi sitten, kun päätös pennun hankinnasta tehtiin (ja pentuhan tuli meille nyt huhtikuussa). Kiitos kysymästä.

Jees, ja Kivikon palveluskoirakenttähän on ihanan lähellä, onneksi.

Taidan mennä sinnekin jahka kesälomalta ehdin. Ja - voi kamalaa- ehkä otan myös lapseni mukaan. Hänhän on silloin jo.. eikun vasta.. 9-vuotias!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”