Uudenmaan Ympäristökeskus kritisoi YTV:n jätevoimala-arvioita

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
Jay

Uudenmaan Ympäristökeskus kritisoi YTV:n jätevoimala-arvioita

Viesti Kirjoittaja Jay » 13.06.2007, 14:14

http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... fi&clan=fi

Ovatko ylimmät valtion ympäristövirkamiehetkin nyt NIMBYjä - vai olisiko vastustajien argumenteissa sittenkin ollut jotain perää ja YTV:n hanke huonosti valmisteltu?

"YTV:n jätteenpolttolaitoksen sijoituspaikan valinnassa tulisi ottaa huomioon vaihtoehtoisten alueiden liikennemäärät ja laitoksen tuoma lisäys niihin. Samoin mahdolliset hajuhaitat ja laitoksen vaikutus pohjavesiin on arvioitava kunkin sijoituspaikan kohdalla. Tärkeätä on eri vaihtoehtojen perusteellinen arviointi ja asukkaiden mielipiteiden huomioon ottaminen. Lohjan Kirkniemi pitäisi myös arvioida tasavertaisena vaihtoehtona."

"Uudenmaan ympäristökeskuksen mukaan arviointiohjelma on varsin ylimalkainen, kun ottaa huomioon hankeen merkittävyyden."

"Laitoksen puhdistustekniikkaa ei hankkeen tässä vaiheessa ole vielä valittu. Arviointia tulisi tarkentaa vaihtoehtoisten puhdistustekniikoiden kuvauksella."

borsoron

Viranomainen asialinjalla

Viesti Kirjoittaja borsoron » 14.06.2007, 08:34

Raportissa ei ollut tunteenomaista vouhkausta asuntojen neliöhintojen romahtamisesta tai pikkulapsista. Siksi se on paljon uskottavampi kuin monet aikaisemmin esitetyt argumentit.

Vastaa Viestiin