Ilotulitteet plus muut pamaukset

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
ellu

Ilotulitteet plus muut pamaukset

Viesti Kirjoittaja ellu » 27.12.2007, 16:30

Se aika taas vuodesta, että - kohta pamahtaa...tai alkoi paukuttelu jo tänään...
Vastuuntuntoiset vanhemmat voisivat ohjeistaa jälkikasvuaan räjähteiden käytöstä...sallittu uuden vuoden aattona. Jos niitä pamauksia on pakko ostaa jo nyt, niin annetaan ne lapsille vasta maanantaina jne jne...
Vuosi vuodelta paukuttelu aikaistuu...
Meillä esim, kun on erittäin paukkuarka koira, niin rauhoittavien syöttämisen saa alkaa - jo tänään.

Raivostuttavaa!

eok

Re: Ilotulitteet plus muut pamaukset

Viesti Kirjoittaja eok » 28.12.2007, 23:05

Samaa mieltä uutena viikkiläisenä koiranomistajana. Olisi mahtavaa, jos paukuttelu rajoittuisi uuden vuoden yön muutamaan tuntiin.
Missä täällä Latokartanon - Viikin alueella on ollut pahimmat paukuttelupaikat?

Rotta

Re: Ilotulitteet plus muut pamaukset

Viesti Kirjoittaja Rotta » 28.12.2007, 23:29

Sama täällä. Äidin pikku kullanmurut paukuttelevat pihalla, ja koira on kauhusta kankeana. Saa kohta taas siivota jätökset sisältä, kun ei raukka uskalla olla ulkona.

Mikä kumma siinä on, etteivät nämä vastuuntuntoiset vanhemmat, jotka jälkikasvullensa pommeja ostavat, ymmärrä, että Suomen laki sallii ilotulitteiden käytön vain uudenvuoden aattona klo 18 jälkeen.

Ymmärrän kyllä, että uutta vuotta juhlitaan ilotulituksin, mutta ei niiden aika todellakaan ole vielä!! Herätkää!!!

jonnad

Re: Ilotulitteet plus muut pamaukset

Viesti Kirjoittaja jonnad » 29.12.2007, 11:52

En välttämättä usko, että vanhemmilla on mitään tietoa näistä paukutteluista. Kyllä kaveripiirissä/perhepiirissä löytyy usein joku täysi-ikäinen, esim. isoveli, joka räjäytteitä käy ostamassa.

Juttelin juuri tyttäreni (6v.) kanssa eilen, että paukuttelijat jatkavat toimintaansa, sillä heitä on virkavallan käytännössä mahdotonta saada kiinni. Yleensähän sitä vain kuulee paukkeen, mutta itse tekijöitä ei näy missään. Hän kun ihmetteli miksi kukaan ei mene kieltämään näitä luvattomasti paukuttelijoita

Yksi toive minulla olisi, jos joku rekttien paukuttelija tätä viestiä lukee. Koska nyt kuitenkin joudun viemään koirani iltapissalle uudenvuodenaattona pyydän, että te rakettien paukuttelijat ette pamauttelisi aivan koirien vieressä. Toinen koiristani on vielä alle vuoden ikäinen ja toivon, että häntä ei pelästytettäisi loppuiäkseen kun vielä on toivoa, että hänestä tulee paukkeiden suhteen yhtä rohkea kuin vanhemmasta koirastani. Ei vanhempi koirakaan niistä varmasti pidä ja haukkuu ulkona jos kuulee pauketta liian läheltä, mutta ainakaan ei pelkää hysteerisesti kuten niin, niin monet muut koiraparat.

fox

Re[2]: Ilotulitteet plus muut pamaukset

Viesti Kirjoittaja fox » 29.12.2007, 13:17

Koko pellon alue on aikamoista rakettien ampumis aluetta joten sinne ei kannata koiran kanssa mennä klo 18.00 jälkeen.

Vastaa Viestiin