\"NE\" ovat täällä !

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
viki2001

\"NE\" ovat täällä !

Viesti Kirjoittaja viki2001 » 30.03.2008, 12:07

Olen pelolla odotellut milloin kaniinit levittäytyvät tänne seisovaan salaattipöytäämme Vantaanjoen yli. Eilen illalla havaitsin kaksi poikasta eräässä rinteessä asutuksen keskellä. Tietysti saattaa olla että kyseessä oli jäniksen/rusakon poikasia, mutta epäilen.

Syytä lienee panostaa arvokasvien suojaukseen paitsi palstoilla myös taloyhtiöissä - lista kanien hyljeksimistä kasveista kun on hyvin lyhyt eli lähes kaikki maistuu. Ja toivoa sopii että ensi talvi olisi hyytävän kylmä, taitaa olla ainoa helppo keino päästä koko populaatiosta eroon.

Vode

Vs:\"NE\" ovat täällä !

Viesti Kirjoittaja Vode » 01.04.2008, 08:07

Jep, olihan noita (rusakkoja) jo viimekesänä vaikka kuinka. Meitin takapiha on täynnä kaninp**kaa, naapurit on verkottanu pihansa, ettei kanit pääse. On muuten isoja rusakkoja, noita kaneja en oo nähny kyllä vielä.

VikWel

Vs:\"NE\" ovat täällä !

Viesti Kirjoittaja VikWel » 02.04.2008, 16:25

Heips!

Olin viime vuonna sukuloimassa Yhdysvalloissa Connecticutin osavaltion pohjoispuolella. Siellä on melkein samanlaiset ilmasto-olosuhteet kuin meillä täällä Helsingissä. Talvet ovat leudompia kuin meillä.

Atlantin toisella puolella sukulaistätini ja hänen naapurustonsa ongelmana puutarhassa olivat aikoinaan oravat, jotka kaivoivat kukkasipulit ylös, ja veivät ne mennessään! Tähän ongelmaan he olivat alkaneet käyttää koipalloja. Niitä ripoteltiin kukkapenkkeihin ja muiden istutusten juurelle sinne tänne. Ovat kuulemma auttaneet. En tiedä toimivatko villikanien ym. eläinten häätämiseen, mutta sitä voisi kokeilla. En tosin tiedä, saako niitä enää Suomesta, mutta ainakin Saksassa ovat vielä käytössä.

Nuoremmalle polvelle tiedoksi, että koipallot ovat sellaisia haisevia palloja, joita käytettiin ennen Suomessa vaatepusseissa, etteivät koiperhosten toukat söisi etenkään villavaatteita.

Itselläni on kukkapenkkejä ja muita istutuksia vain mökillä, ja siellä ei puutarhassa ole haittana vielä toistaiseksi mikään, joten minulla ei ole tarvetta kokeilla koipallojen toimivuutta, mutta jos joku muu...?

T: Viktoria

viki2001

Vs:\"NE\" ovat täällä !

Viesti Kirjoittaja viki2001 » 06.04.2008, 15:42

Helsingin kanihavaintoja viime vuosilta löytyy näköjään sivulta http://arki.uiah.fi/icing/icing-web/vil ... 7-03032008 Näkyy selvästi kuinka kanit ovat viime vuosina levittäytyneet. Ja mikäli tuosta jotain voi päätellä niin Viikissä kanta tulee kasvamaan :(

Miika

Vs:\"NE\" ovat täällä !

Viesti Kirjoittaja Miika » 22.05.2008, 15:13

Kanit ja rusakot viihtyy hienosti näillä kaupunkien viherkeitailla, kun luonnollisia vihulaisia on suhteessa vähän ja ruokaa riittää. Kaneja näkyi viikissä ensimmäisiä kertoja jo toissatalvena tuolla yliopiston koekenttäalueen liepeillä. Kani on rusakkoon verratuna vielä sen verta veikeä otus että se kaivelee tunneleja, eli menee tarvittaessa aidankin ali.

Vastaa Viestiin