Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
HeikkiPoroila

Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 08.01.2009, 00:56

Vaikkei tätä palstaa ole tarkoitettu kaupallisille viesteille, en malta olla kertomatta, kun Viikin näkyvimpiin ekologisen rakentamisen kohteisiin kuuluva talo on nyt myynnissä.

Kyseessä on Versokuja 10:n Viikinojan puoleinen asunto siinä asuinalueen äärimmäisessä kulmassa. Tämä on niitä taloja, joissa on puolen metrin paksuinen luonnonmateriaaleista tehty eristys ja joissa ilma on poikkeuksellisen puhdasta.

Jos jollakulla ekologisesta asumisesta kiinnostuneella on käyttää 480000 euroa, tätä kannattaa harkita. Tarkempia tietoja löytyy tämän linkin takaa:
http://www.etuovi.com/kohde/30795

Heikki Poroila (jolla ei harmikseen ole tuollaista rahasummaa...)

Ellu

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Ellu » 13.01.2009, 13:24

Juu :) aikas hulppea hinta puusta ja oljista, mutta kivan kokoinen 156m2 kaksio. Varmaa on, ettei kukaan täysjärkinen pyyntihintaa maksa...täällä nyt muutenkaan asuntokauppa käy mitenkään \"kuumana\". Jos ton hankkis, niin sen muuttaminen tästä \"lato-olomuodosta\" viihtyisäksi asunnoksi veisi euron jos toisenkin.

Ja näitä mietti vieraileva Ellu...joka painuu takasin hiljaiselle vapaaviikki-foorumille

Vanhaviikkilainen

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Vanhaviikkilainen » 17.01.2009, 01:29

Kerrankin voin olla alueseuramme puheenjohtajan kanssa samaa mieltä. Nyt myynnissä olevan talo on varsinainen timantti.

Nimimerkki Ellulle voin kertoa, että kyseessä ei todellakaan ole mistään \"lehmänpaskasta rakennettu kaksio\" vaan erittäin korkeatasoisesta ja energiatehokkaasta uusimpia ratkaisuja hyödyntävästä suuresta matalaenergisestä omakotitalosta, jossa huonelukua voidaan tarvittaessa helposti säätää 2-4 välillä ja pienin muutoksin tuonne 6 huoneeseen saakka ja vieläpä askartelutiloineen.

Tuohon talon laatuun, sijaintiin ja olemukseen nähden, niin mielestäni hintapyyntö liki puoli miljoonaa ei ole yliampuva. Verratkaapa vastaaviin aivan saman kokoisiin konventionaalisiin omakotitaloihin Espoossa ym. näillä seuduin, niin samoihin lukemiin päädytään.

Toki itsekin, kuten monien muiden lailla, tuon kiinteistön kovin mielelläni hankkisin, mutta siinä on vain se pieni rahoituksen onkelma! Eli en nyt ala tämän kohteen suhteen kilpailemaan puheenjohtajamme kanssa, vaan suon hänelle mielellään hienoon kohteeseen etuoikeuden!

Ellu

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Ellu » 17.01.2009, 15:39

Jos tuo olisikin omakotitalo, niin hinta ei hirvittäisi, mutta kun kyseessä onkin rivitalo vuokratontilla - tai ainakin Etuovi myy sitä rivitalona.

Vanhaviikkilainen

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Vanhaviikkilainen » 17.01.2009, 21:46

Eikös se itseasiassa ole paritalo? Eli se viimeisin iso puutalo siinä Viikinojan keinomutkassa vastapäätä Patteripellon raittia. Vai olenko nyt erehtynyt kohteesta?

HeikkiPoroila

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 17.01.2009, 23:26

Paritalohan tämä myynnissä oleva yksikkö on - kuvia voi käydä katsomassa alkuperäisessä viestissä olevasta linkistä.

Meitä taitaa olla nimimerkki \"vanhaviikkiläisen\" kanssa kaksi yhtä vähävaraista, joten talo taitaa mennä jollekulle muulle.

Heikki Poroila
Viikki-Seura ry:n sihteeri 2009

Ellu

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Ellu » 17.01.2009, 23:35

Erillisessä piharakennuksessa on talon
k o l m e n huoneiston yhteiskäytössä sauna, pesuhuone ja pukuhuone sekä pyykkitupa.

Rivitalo... :)

HeikkiPoroila

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 18.01.2009, 00:00

Siinä on tullut ehkä kirjoitusvirhe myyntiesitteeseen, kyllä siinä rakennuksessa on käsittääkseni kaksi asuntoa (näin todetaan myös raportissa \"Eko-Viikki - Ryhmärakentamistontit Versokuja 5-10 - Tavoitteet, toteutus ja tulokset). Yhteiset sauna- ja pyykkitupatilat ovat luonnollinen ratkaisu ekologisesti rakennetussa kohteessa.

Heikki Poroila

Vanhaviikkilainen

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Vanhaviikkilainen » 18.01.2009, 00:54

Täälläkin puhutaan todellakin kolmen asunnon talosta: \"Kolmen asunnon ekotalo on ekologisen rakentamisen diplomityö, jonka kokemukset Riuttamäki aikoo laajentaa väitöskirjaksi lähivuosina\"

http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Olk ... SI2KA02e83

Olisiko siinä voinut käydä niin, että talossa on kaksi huoneistoa yhdistetty ja se on siis nykyään paritalo? Itse en kyllä siitä mitenkään kolmea huoneistoa hahmota. Mutta olkoon asia nyt miten vain, niin aivan fantastinenhan se nyt myynnissä oleva asunto on! Eikö sen voisi vaikkapa ostaa Viikki-Seuran toimistoksi ja kokoontumistilaksi:)

Slaava

Vs:Todellinen ekotalo myynnissä Viikissä

Viesti Kirjoittaja Slaava » 28.02.2009, 11:51

No ostetaan vain Viikki-Seuran toimistoksi ja kokoontumistilaksi. Mikäli alueellamme asustaa 10.000 henkeä ja jokainen satsaisi hankkeeseen viitisenkymmentä euroa, niin sillä saisi tuon huushollin ja sinne tarvittavat kalusteet. Kertakuluna tämä ei kuulosta lainkaan mahdottomalle.

Tosin juoksevat kulut sen jälkeen kohoaisivat ja olisi jokseenkin säällistä, että tässä suuruusluokassa seuran puheenjohtaja ja sihteeri siirtyisivät nykyisestä talkootoimesta palkatuksi päätoimisiksi toimenhaltioiksi.

Tämäkin olisi mahdollisuuksien rajoissa mikäli toteutettaisiin seuran pakkojäsenyys. Itse asiassa pikaisella laskutoimituksella edes nykyistä vaivaisen kymmenen euron vuotuista jäsenmaksua ei olisi juurikaan tarvetta korottaa edellyttäen, että tyydyttäisiin kohtuulliseen palkkatasoon ilman kannustimia bonuksineen.

Minulla ei ole iloa tuntea vanhaviikkiläistä henkilökohtaisesti, mutta kirjoitustensa ja aktiivisuutensa perusteella tässä uudessa kuviossa hänellekin järjestyisi mitä ilmeisemminkin aluekonsultin paikka.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”