AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
Tätiihminen

AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja Tätiihminen » 11.02.2009, 13:58

Päivää. Olen uusi täällä. Valitettavasti nimimerkkini oikeinkirjoitus on väärin. Väliviiva ei kai ole sallittu merkki.
Asiani: Kuinka on mahdollista että autoilu kävely- ja pyörätieksi merkityllä Agronominraitilla saa yhä vaan jatkua? Autoilijat kääntyvät suojatien päälle ja ajavat parkkiin - siellä kun on tilaa. Nyt talvikelillä väylän pinta on kiillottunut autojen höyläyksestä mielettömän liukkaaksi. Jalankulkija on pulassa. Onko poliisi ainoa apu?

Ellu

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja Ellu » 14.02.2009, 15:04

Viikissä tunnetusti outo liikennekulttuuri...
Samanlaiset ongelmat Leskirouva Freytaginkujalla - ollut jo vuoskaudet, eikä mikään instanssi puuttunut asiaan.
Ehkä joku päivä ...

HeikkiPoroila

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja HeikkiPoroila » 14.02.2009, 19:23

Liikenneturvallisuus- ja pysäköintiasiat kuuluvat käsittääkseni jaetusti kaupungille ja poliisille. Pysäköinninvalvojien puoleen voinee aina kääntyä (asiakaspalvelun numero 31039000), eri asia sitten, miten pian ilmestyvät paikalle. Poliisin puoleen kannattaa varmaan kääntyä, jos autoilu uhkaa jalankulkijoiden henkeä tai turvallisuutta.

Uusilla asuinalueilla on helposti villin lännen meininki, kun osa kaduista on vielä keskeneräisiä eivätkä merkinnätkään aina näy kunnolla. En tarkoita, että Agronominraitilla näin olisi, mutta vuodesta 2000 Viikissä asuneena itselläni on samansuuntaisia kokemuksia.

Heikki Poroila

borsoron

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja borsoron » 17.02.2009, 14:52

Liikenne- ja pysäköintiongelmat lähtevät kaupunkisuunnittelusta.

Valvontaan ja sakottamiseen ei voi riittää resursseja kun poliisi ei aina ehdi puuttua \"oikeisiin\" rikoksiinkaan. Ja kun ongelmaisia ihmisiä asutetaan tiiviisti samoille seuduille, aina löytyy paljon myös niitä jotka ovat kyllästyneet yhteiskunnan sääntöihin ja toisiin ihmisiin.

Pyörätiet ja jalkakäytävät tulisi suunnitella niin että niitä ei voi käyttää väärin. Mutta Latokartanossa tehdään päinvastoin eli kaavoitetaan esimerkiksi päiväkotitontit sellaisiin paikkoihin joihin päästäkseen sitten ajetaan pitkin pyöräteitä ja pysäköidään toisten tielle.

Tämä aiheuttaa pitemmän päälle valitettavaa lain ja toisten ihmisten kunnioituksen puutetta myös meidän pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden taholta (väärinpysäköijät, varokaa sivupeilejänne!).

Tätiihminen

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja Tätiihminen » 18.02.2009, 17:01

Niinpä niin. Olen myös kiinnittänyt huomiota kulkureittien suunnitteluun täällä Viikissä. Varmaan näyttää arkkitehdeista tyylikkäältä paperilla ja muilla esittelyfoorumeilla, mutta toimivatko tuollaiset ratkaisut oikeassa elämässä? Eivät ihmiset kävele esim. suorakulmaisiksi piirretyillä puistokäytävillä vaan oikaisevat siitä mistä pääsee suorinta tietä ja paikalle muodostuu epävirallinen polku. Sama koskee pyhän peltilehmän parkkeerausta. Liikennemerkeistä viis, kunhan mä pääsen kotiovea lähelle, ja onhan siellä paljon muitakin parkissa? Tässä tapauksessa vaan kun on liikenneturvallisuudesta kysymys; mitne sitten suu pannaan kun sattuu kolhu, joko autojen kesken tai pahempaa, ihmisen ja auton? - Joo, ekat sakkolaput on Agronominraitilla jo nähty. Sakon paikka tulee aina, joskus, varmasti.

borsoron

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja borsoron » 22.02.2009, 17:12

Uusin villitys näyttää olevan autoliikennöinti Alepalle sen edessä olevan aukion kautta.

Arkkitehti on luultavasti suunnitellut jonkinlaista piazza-aihetta jossa spontaani urbaanikulttuuri sykkii lämpimän välimerellisesti ja kansalaiset smooltookkaavat sivistyneesti ystävällisten naapureiden kanssa.

Todellisuudessa pohjoismaisella kartanoautolla liikkuvat eivät voisi viihtyisyydestä tai liikenneturvallisuudesta vähempää välittää jos löytyy tilaisuus oikaista vähän.

Kaupunkisuunnittelussa luultavasti ajatellaan että ns. \"sosiaalinen kontrolli\" kitkee epämiellyttävän käytöksen ja pahimmat öykkäröinnit. Latokartano on kuitenkin sen varran suuri stadi että alle jäävien jalankulkijoiden protestoinneista ei eräiden tarvitse sen kummemmin välittää.

Naama jää kuitenkin helposti mieleen, rekisterinumerosta puhumattakaan. Pelti ei suojaa katseilta.

jonnad

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja jonnad » 22.02.2009, 22:23

Borosonin viestiin lisäys vielä sen verran, että ikävä kyllä Kevättorista ei ole tullut vain autojen läpikulkupaikka vaan vakituinen parkkipaikka. Siinä seisoo, Kevättorilla, joka ikinen päivä n. 6 autoa vakituisessa parkissa.

Päiväkoti Tähkään lapsiaan vievät vähät välittävät jos aukiolla mahdollisesti kävelee jonkun toisen ihmisen lapsi. Auto ajetaan uskomattomalla vauhdilla mahdollisimman lähelle päiväkotia. Vauhtia eivät hidasta myöskään nämä vakituisille parkkipaikoilleen kaahaavat minä-minä-ihmiset.

Slaava

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja Slaava » 23.02.2009, 10:08

No nyt on kyllä niin, että joku näkee tässä parkkiasiassa tyystin sellaista mitä minä en näe. Kuljen Kevättorilla useita kertoja päivässä, enkä voi mitenkään yhtyä mielipiteeseen siitä, jotta siinä seisoisi joka päivä kuutisen autoa parkissa.

Joko olen sitten sokea tässä suhteessa olkoonkin, etten ole yksityisautoilun nimenomainen ihailija, eikä taskussani ole edes ajokorttia kuunaan ollut, mutta ei siinä parkkeeraustulvaa ole ollut havaittavissa.

Viikkosotalla siinä oli kyllä moottoripyörä parkissa ja kesällä uskomattoman pitkään lukitsematon polkupyörä Kiilan seinää vasten.

borsoron

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja borsoron » 23.02.2009, 12:41

Taitaa olla pysäköinti painottunut päiväkodin \"huoltoliikenteeseen\" eli niiden orgaanisten \"painavien tavaroiden\" kuljetuksen aikoihin.

Lapset kun eivät tarhaan ja kouluun kulje omilla jaloillaan. Sehän kun olisi kauhean vaarallistakin.

jonnad

Vs:AGRONOMINRAITILLA AUTOILEVAT

Viesti Kirjoittaja jonnad » 23.02.2009, 16:20

Siinä nyt vaan ON ihan joka päivä vakituiseen autoja parkissa!!!

Tänäkin aamuna kun lähdin koirien kanssa ulos oli suoraan ulko-ovemme edessä kaksi autoa rinnakkain ja peräkkäin! Kuinka kehtaat sanoa, että kuvittelen tämän asian!!!???

Sen lisäksi, juuri siinä missä se pyörä oli pitkään, oli kaksi autoa parkissa Kiilan seinän vierustalla. Kännykkäkamerani on tallentanut jo monta kuvaa, joten todisteita kyllä löytyy, ei tarvitse syyttää mielikuvituksen tuotteeksi!

Vastaa Viestiin