Ostarin liikkeet

Kaupunginosan keskustelupalsta
Matti

Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Matti » 18.12.2006, 13:27

Olen asunut Puotilassa pari kymmentä vuotta ja tuli yksi päivä mieleen muistella mitä eri liikkeitä Ostarilla on ollut.
Muistu mieleen elintarvikekioski nykyisen kebab ravintolan paikalla ja sitä ennen siinä oli kemppari. Ihan siinä nurkassa oli jokusen vuoden pelihalli jota piti elintarvikekioskin pariskunta. Aikoinaan oli SYP ja Postikonttori hki 91 nykyisen nukketeatterin paikalla. Oliko KOP jossain, en muista. Osuuspankki oli ainakin jossain kohtaa, liekö nykyisen keskiolut kuppilan kohdalla. Ehon baari/ravintola siinä Klaavuntien puolella missä nytkin on joku ravintola? Pikkulinnun paikalla oli ainakin joku Thai ruokapaikka ja siinä tai sen vieressä oli lyhyttavara-liike eli vaatekauppa.
Nuudelibaarin paikalla oli Puotilan kahvitupa ja sitä ennen toimistotila ja pitkään sitä ennen siinä oli Puotilan apteekki kunnes se muutti Itikseen. Niin ja olihan siinä kulmassa missä on hieronta? palvelu vähän aikaa leipäkauppakin.
Valintatalo oli ennen Siwaa Elanto (Marketta) ja Pikkolo oli K-kauppa. Nyt siis kaikki tuo Valintataloa.

Kertokaa muisteloitanne, olisi kiva lukea mitä kaikkea toimintaa ostarilla on ollut.

Patti

Re: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Patti » 03.01.2007, 12:08

KOP oli silloin joskus pankkikirjojen aikana vielä nykyisen Nukketeatterin 'fyran puoleisella' kulmalla.

Neljä vuodenaikaa oli joskus Överi? ja mitä olen sen 'viihtyisää' terassia ulkokäsin tutkaillut, niin aiempi nimi piti paikkansa nimittäin vuodenajasta huolimatta asiakkaat tuntuvat vetävän pahat överit.

Kukkakaupan takaa pääsi muuten vielä joskus 90 -luvulla kiertämään synkkää ja pimeän ahdistavaa käytävää pitkin, mutta nykyään se on onneksi rakennettu umpeen varastotilaksi.

Kempparin nimi oli Kipa (= lyhenne KIrjakaupPA).

Partureita on ollut vähintään miljoona eri paikoissa eri nimillä.

Joskus kauan aikaa sitten nurkkapaikalla oli joku viihtyisä ja hyvä pihvipaikka johon uskalsi mennä perheen kanssa syömään. Oliko nimi Venetsia? Nykyään siinäkin on 'ravintola', joka vaikuttaa ulospäin lähinnä rahanpesufirmalta, kun ei siellä koskaan näy asiakkaita.

Kioskia nykyisen Puotilan pizzan paikalla pitänyt pariskunta on legenda alallaan ainakin siloisen nuorison keskuudessa. Missä ovat Valto ja Marita nykyään? Terveisiä!

Jones

Re[2]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Jones » 09.01.2007, 14:32

Viime aikoina suljettuna ollut ravintola on nimeltään Cocktail ja sieltä on saanut asiallista ruokaa. Pizzat ovat lyöneet rakennuksen toisella kulmalla olevan mestan tuotokset 6-0 ja paikan pippurileikkeellä on tullut todella kylläiseksi. Ei mesta nyt mikään Välimäen paikka ole ja viihtyisämpääkin siellä voisi olla mutta ei kaikkea voi saada :)

Jones

Re[3]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Jones » 09.01.2007, 14:35

Sensuuri iski! Käsittämätöntä pelleilyä!! Siis mestan nimi on c-o-c-k-t-a-i-l

katti

Re[4]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja katti » 29.01.2007, 10:12

niin, siis tuo sensuuri on varmastikin automaattinen toiminto, joka tulee keskustelupalstasfotan mukana...

ja koska kirjoitit tuhmia, ainakin englanniksi, niin sensuuri iski. tuskin näitä kukaan kuitenkaan käsin jaksaa editoida

Mielikki

Re: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Mielikki » 16.02.2007, 10:12

Nykyisen keskiolutkuppilan+ ns. ravintolan paikalla on ollut useita pieniä erikoisliikkeitä 60-70-luvuilla. Räkälän sisäänkäynnin päässä oli kenkäkauppa Tampereen Jalkine ja sen vieressä oli kirjakauppa, jonka vieressä oli Osuuspankki. ´Ravintolan´paikalla oli pitkään Ehon baari, joka oli tuonaikaisten nuorten kokoontumispaikkoja. Nykyisen kioskin sijaan oli kaksi eri kioskia, lehtikiska ja karkki+tupakkakiska. Näiden takana oli käytävä. Kukkakioski on ollut aina.
Pikkulinnun paikalla oli Kuosivaate-niminen lyhyttavaraliike ja sen vieressä Hesarin konttori. Pizzerian keittiön kohdalla taas oli kemikalio, jossa myytiin myös esim. leluja. Siinä päädyssä oli tuolloin Pohjolan Pesula.
Nukketeatterin paikalla olivat posti, SYP ja KOP.
Suutarinliike, jossa myytiin myös laukkuja ja jalkineita, oli nyk. fysioterapian paikalla.
Paljon on siis muuttunut, mutta mitä olemme saaneet tilalle?

no niin no

Re[2]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja no niin no » 20.02.2007, 10:33

...saamme sitä mitä olemme halunneet. Kysymys on vapaan kaupan periaatteista: kysyntä - tarjonta. Asiakas äänestää jaloillaan.

Haluamme halpaa kaljaa.

puotilalainen

Re[3]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja puotilalainen » 21.02.2007, 17:06

Näin se valitettavasti on ... onneksi ihmiset suosivat edes nykyistä paikallisruokakauppaa.
Nettiosoitteessa ostarin helmet on hyvä ulkopaikkakuntalaisen tuore retkikuvaus Puotilan ostarille :-)

Pete

Re[3]: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja Pete » 23.02.2007, 12:03

En minä ainakaan kaipaa kaljaa, en halpaa enkä kalliimpaa, niin paljon että muuten kivassa Puotilassa pitää olla kaljaräkälä. Eikä kaipaa lapsenikaan, jotka jotuvat kuuntelemaan ko. paikan juoppojen sössötyksiä mennessään kouluun tai kauppaan.

vy

Re: Ostarin liikkeet

Viesti Kirjoittaja vy » 02.03.2007, 19:44

Puotilan kahvituvan tilalle tullut Nuudeli Ky Nam on jo legenda paikallisen nuorison keskuudessa, eikä vähiten paikan pitäjän, erittäin rennon kiinalaisen(?) Haun takia. Kananuudeli 3?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen”