Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Kaupunginosan keskustelupalsta
Maigre

Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja Maigre » 16.03.2007, 19:57

Olen melko tuore puotilalainen ja innokas ulkoilija ja kuntoilija. Haaveissa ennen muuttoa oli lenkkeillä Vartiokylän lahden lenkkiä ympäri, koska lenkki on maastoltaan merellinen ja kiva. Mutta silta, sinänsä ihan ok ylityspaikka, estää lenkkeilyni,koska siinä liikenne on TODELLA rajua. Siinä kokee eloonjäämistaistelun pienoiskoossa,jos sillalle kävellen uskaltautuu. Kerran ylitin siltaa koirani kanssa ja huh huh! Pyöräilijät paahtavat ohi tuhatta ja sataa ja pelko vie ulkoilusta ilon:( Kiveä ja kuraa sataa naamalle autojen ohittaessa kävelijän VAARALLISEN läheltä. Melusaaste ylittää desibelirajat:( Eikö noin kovanopeuksiselle kapealle paikalle tarvittaisi aita tai vielä mieluummin kävelysilta? Olen valmis adressiin sillan puolesta? Miten saisin silta-asian eteenpäin ja esim.kansalaisadressin nettiin? Myös meluaita Puotilan venesataman toiselle puolelle olisi tarpeellinen. Olenko ainoa,joka näistä haaveilee?

Puotilalainen

Re: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja Puotilalainen » 16.03.2007, 23:12

Odota vaan kyllä se liikenne siintä vielä lisääntyy kunhan tuo Vuosaaren satama on valmis sitten siinä on raskasta kalustoa liikkeellä Menossa ja Tulossa. Sinulla on ihan hyvä kanta tuohon kävelysiltaan ja aitaan !!!!!! Kehoitan sinua ottamaan Puotila-Seuraan yhteyttä Löydät tiedot tältä sivulta osoita ideasi Puheenjohtajalle se kannattaa.

lenkkeilijä

Re: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja lenkkeilijä » 18.03.2007, 17:01

Et ole yksin ajatuksissasi, ja jos oikein jaksan muistaa: Jossain hels.kaupungin virastossa kerää pölyä kevytliikenne siltasuunnitelma metroradansillan ja vuosaaren sillan väliin. Nykyisellään vuosaaren sillan autokaistat eivät ole "ihan" tarpeeksi leveät.(1960luvun silta ei oltu suunniteltu näin monelle kaistalle) Ja kevyenliikenteen kaistat lähinnä hengen vaaralliset. Minun mielestä meluaita ajatus ei ole hyvä, koska en ole vielä missään nähnyt hyvin maisemaan istuvaa versiota.
Ahkerasti vaan rupea nimiä kerämään ihmisiltä, sitten syntyy käsitys toiveesi tukijoiden määrästä (netti on hyvä mutta nimien määrä ei kerro totuutta: paikalliset ihmiset / netittömät)
Samaan aikaan "ahdistelet" paikallisia kaupunginvaltuutettuja ja muita luottamuselimiin valittuja henkilöitä puhelinsoitoin ja kirjelmin.
Huom: seuraavat kunnallisvaalit ovat jo vuoden sisällä...

matti

Re[2]: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja matti » 19.03.2007, 12:03

Sillalla kaistoja oli alunperin kolme ja kaupunki viisaudessaan päätti ahtaa siihen neljä kaistaa. Taidettiin kaventaa hieman jalkakäytäviä ja silti kaistat ovat naurettavan kapeat autoille. Siinä jos menee rinnakkain kaksi pakettiautoa niin kyllä peilit kolisee ja vastaan voi vielä tulee yksi samanlainen. Totta on, että pyörällä tai kävellen sillalla kulkee kuin lainsuojaton, siksi en sillalla kuljekaan vaan lenkkiä tehdessä käännyn Rastilan uimarannan kohdalla ympäri ja tulen takas Puotilan puolelle samaa reittiä. Suosittelen.
Tuo aita siihen jalkakäytävän ja ajotien väliin olisi pieni apu sillä kevyenliikenteen siltaa saa varmaan odottaa ikuisuuden.

Olihan kaupunki luvannut ja suunnitelmatkin siitä on, korjata Puotilan/Rantakartanontien risteyksenkin korotetulla alueella ja lisäsuojateillä. Alunperin sen piti tapahtua viime syyskuussa ja koko ajan sitä on siirretty. Saas nähdä milloin se tehdään.
Ja kun kaupunki seuraa oikein hakukoneen avulla mitä jääpuistosta on kirjoitettu niin nyt tämäkin mielipide varmaan mene heidän tietoonsa tuon maagisen sanan avulla??!!

Liikenne ei kait lisäänny sataman takia, mutta uuden asutuksen takia kylläkin.

lenkkeilijä

Re: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja lenkkeilijä » 04.03.2008, 00:01

Vuosaari lehdessä (ilmaisjakelulehti) on ollut mielipide kirjoituksia kevyen liikenteen turvallisuudesta Vuosaaren sillalla. Nyt Helsingin Uutiset (ilmaisjakelulehti) kirjoitti kohtuullisen ison jutun asiasta.

Voisikohan Puotila-Seura ehkä myös ilmaista oman mielipiteensä tästä asiasta julkisuuteen ja kaupungin päättäjille? Saattaisi jopa auttaa asiaa ja antaa lisää vauhtia... mielestäni tärkeälle hankkeelle.

ps nyt on mahdollisuus linjata kevyelle liikenteelle erilaisia ratkaisuja, ennenkuin Puotilan venesataman asuntokaava valmistuu lopullisesti.

Sphinx

Re: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja Sphinx » 07.03.2008, 11:05

Sataprosenttisesti samaa mieltä! Joko kävelysilta-aloite on jossain vetämässä? Olen heti valmis allekirjoittamaan adressin. Kävely/juoksulenkki lahden ympäri olisi muuten lähes täydellinen, mutta paluu Puotilaan tuota pahuksen siltaa pitkin saa joka kerta kiukkuiseksi. (Kaikki eivät jaksa kiertää samaa tietä takaisin eli pyörtää Rastilan rantsusta...)

Puotilailainen

Re[2]: Puotilan/Rastilan silta Vuosaareen

Viesti Kirjoittaja Puotilailainen » 22.03.2008, 12:26

Mä taas en ole kokenut siltaa kuin meluisaksi. Kyllä sitä kesällä varsinkin, tulee käytettyä useinkin fillaroidessa Kallahteen/Uutelaan päin. Jos vaan kaikki antaisivat tilaa toisilleen niin kulku jalkakäytävä-pyörätiellä sujuisi hyvin.

Siis kevyenliikenteensiltaa suunnuttelemaan. "Riippisilta" metrosillan ja Vuosaarensillan väliin. Kiinnitettynä kettinheillä/tolpilla "emosiltoihin", Ei mitään pulttauksia mereen, tomiiko ;-)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen”