Vartiokylän ulkoilupolulta ei näe juuri vettä

Kaupunginosan keskustelupalsta
Ulkoilija

Vartiokylän ulkoilupolulta ei näe juuri vettä

Viesti Kirjoittaja Ulkoilija » 03.09.2007, 15:34

Vartiokylä- Puotila alue on ihanaa seurua asua. Harmittaa vain kun Vartiokylänlahden ympäri menevältä ulkoilupolulta ei näe kuin paikka paikoin merta. Juuri merinäköalan takia kävelyreitti on ollut niin ihana. Nyt kaislat rehottaa ja vieneet vesinäkymän. Samoin rannassa rehoitaa pajut ja koivut ym. . Milestäni puita on liikasi rannassa, peittää kauniin merimaiseman, veden!

En kannata puiden armotonta kaatamista, mutta harventaminen olisi paikallaan. Ja kaislikot miltei pois, jotta näkyisi virkistävää merimaisemaakin ulkoilijoille!

Miten saataisiin vettäkin näkyviin ulkoilijoille??? Onko ideoista kehen/mihin istansiin ota yhteytä ja miten saada kaunista merimaisemaa enmmänkin ulkoilijoiden silomille ja aisteille näkyväksi?

Jotakin on jo tehty Vartioharjun toisessa päässä, mutta niin Vuosaaren kuin ulkoilupolun Puotila-Vartioharju akselilla ei merta kunnolla näe! Ja lahden pohjukassa haisee keväisin/syksyisin kun vesi ei vaihdu. Pohjukassa oleva oja/kKanava ei vedä ja kaislat vallanneet koko lahden pojukan...Harmi kun tällaisista ulkoilupolun varsista ei huolehdita.


Kuka /ketkä tekee tälle jotakin????Helsingin Kaupunki - korjatakaa ulkoilupolun ryteiköt näteiksi ja kasilikot pois, kiitos!

Toinen Puotilalainen

Re: Vartiokylän ulkoilupolulta ei näe juuri vettä

Viesti Kirjoittaja Toinen Puotilalainen » 18.09.2007, 15:34

Ei, ei, antaa rantojen rehottaa, maiseman tulee ollakin monimuotoinen ja ruovikoissa on linnuille muonaa talvella. Rantaa ja vettä on ihan tarpeeksi näkösällä ja ihailla jos lisää tahtoo voi poiketa rantatieltä merenrantaan ihan simppelisti. Tietysti jonkinmoinen ruovikon harvennus vaikkapa keväällä voisi olla asiaa. Aikanaan Vartsikanlahti taitaa kasvaa umpeen niin kuin moni muukin on tehnyt.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen”