Kansalaismuistilla historia talteen

Kaupunginosan keskustelupalsta
Riitta-Anneli, 1960-luvun tytteli

Kansalaismuistilla historia talteen

Viesti Kirjoittaja Riitta-Anneli, 1960-luvun tytteli » 12.11.2008, 21:48

Hei kaikille!

Asuin lapsuusaikani Puotilassa, josta ajasta on jäänyt mukavia muistoja. Ei ollut tietoa Itiksestä tai metrosta, Citimarketin paikalla hiihdettiin, Vuosaaren Ramssinrannassa ja Kontulassa käytiin äidin kanssa sienessä. Kivat leikit aution Kartanon pihalla, uimakoulu Puotilan rannassa 1964 ja koulumatka Vartsikan kansakouluun ja hieno valkoinen ylikulkusilta vilkkaan Vartiokyläntien yli.

Voisiko tälle sivustolle laittaa foorumin, jonne entiset ja nykyiset puotilalaiset/vartiokyläläiset voisivat kirjoittaa muistojaan? Ihan muutaman rivin tai pidemmänkin tarinan. Voi että niitä olisi kiva lukea; tiedä vaikka muistaisi tarinoista vaikka jonkun entisen naapurinsa tai kaverinsakin!

Tempus fugit eli aika lentää. Todella nopeasti. Miten mukavaa olisi jälkipolvien lukea ajastamme aikalaiskertomuksia. Näkeehän nykyisinkin, miten monet etsivät juuriaan ja pientäkin tiedonmurusta aikojen takaa. Tällaiset muistot väläyttäisivät mitä mainioimmin tämän ajan menoa - josta historiankirjoitus sitten muodostuu.

Ennen ei valokuvia kovin paljon otettu, mutta muutamia Puotilassa otettuja mustavalkokuvia löytyy, joita voisin antaa muidenkin katsottavaksi, jos vaan sivuston ylläpitäjällä skanneri on käytössään.

Oikein mukavaa loppuvuotta kaikille!

Pirjo-Liisa Kangasniemi, Puotila -s

Vs:Kansalaismuistilla historia talteen

Viesti Kirjoittaja Pirjo-Liisa Kangasniemi, Puotila -s » 13.11.2008, 22:04

Kiitokset hyvästä aloitteesta asuinalueen historian ja muisteluiden kirjaamisesta. Alueen alkuperäisillä asukkailla on varmaan vanhoja valokuvia ja muistoja sekä erilaisten tapahtumien tietoja, joita on hyvä tallentaa myös jälkipolville. Laittakaa puheenjohtajalle sähköpostia alueen historiasta ja merkkihenkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet asuinalueemme kehittämiseen. Vanhat valokuvat tietoineen ovat myös tervetulleita.

Juorutäti

Vs:Kansalaismuistilla historia talteen

Viesti Kirjoittaja Juorutäti » 18.11.2008, 13:41

Kuljin koulumatkani Vartsikan kansakouluun Puotilasta. Muistan tuon ylikulkusillan, joka oli Rantakartanontien päässä. Mutta en muista sen olleen valkoisen vaan vihreän? Sillan kupeessa, ennen ylitystä, oli puinen kioski, josta ostettiin karkkeja.
Puotilassa oli 60-70-luvuilla useita pieniä ruokakauppoja, lähes joka kadulla oli ja joillakin useampiakin. Tosin ostarikin oli täynnä pieniä kauppoja ja pankkeja oli ainakin kolme. Nythän meillä on yksi ruokakauppa ja ostarikin on toista, valitettavasti.
Tiedän useampia sen ajan (ja myöhempienkin aikojen)kuuluisia, jotka ovat asuneet Puotilassa. Varmaan moni muukin muistaa, koska täällä asuu vielä paljon alkuperäisiä puotilalaisia.

kävelijä

Vs:Kansalaismuistilla historia talteen

Viesti Kirjoittaja kävelijä » 27.11.2008, 18:37

Jonkun Puotilan paikallishistoriasta kiinnostuneen henkilön kannattaisi kirjata muistiin meidän paikallisen postinjakajan muistelut alueesta.

Tuore lyhyt henkilöhaastattelu on ilmaisjakelulehdessä Vartti/Itä-Helsinki painos nro48 kesk 26.11.2008 sivu3

Anna

Vs:Kansalaismuistilla historia talteen

Viesti Kirjoittaja Anna » 11.09.2009, 21:41

Muutimme vanhempieni kanssa ensimmäiseen kerrostaloon Puotilaan syksyllä 1960.Muistan myös ylikulkusillan hyvin, väri ei ole jäänyt mieleen. Rantakartanontie nelosessa oli HOK-kauppa. Siellä oli ovesta vasemmalla maitopuoli, keskellä lihatiski ja oikealla ns. \"siirtomaatavarat\". Vieressä oli erillinen puoli jossa oli vaatteita, astioita ja kosmetiikkaa. Kadun toisella puolella oli K-kauppa. Klaavuntiellä oli Elanto ja maanviljelijäin maitokauppa. Ostoskeskus tuli myöhemmin. Puotilan kansakoulu valmistui syksyksi 1967 jossa aloitin ekaluokkalaisena.Vuosaarensillan rakentaminen on myös jäänyt mieleen.

Anne Herpiö

Kansalaismuistilla Puotilan historia talteen

Viesti Kirjoittaja Anne Herpiö » 22.05.2014, 16:58

Facebookissa ryhmässä Puhetta entisestä ja nykyisestä Puotilasta on lähes neljä sataa jäsentä.

asukas rantakartanontieltä

Vs: Kansalaismuistilla Puotilan historia talteen

Viesti Kirjoittaja asukas rantakartanontieltä » 01.06.2014, 13:18

Rakentavasti ja ystävällisesti kommetti: Maailma ja kaikki ihmiset eivät ole facebookissa eivätkä tietoisesti halua sinne kirjautua. Hyvä esimerkki on arvostettu tietokirjailija Petteri Järvinen.

Tietoja ja muistoja on Puotilassa, mutta "naamakirja" on väärä paikka, sillä sen datan omistaja voi estää talletettujen tietojen käytön esim. lukemisen, koska tahansa facebook-sääntöjen perusteella

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen”