tulevaisuudessa Puotilassa?

Kaupunginosan keskustelupalsta
kävelijä

tulevaisuudessa Puotilassa?

Viesti Kirjoittaja kävelijä » 21.11.2008, 01:46

Kännykkää kokeillaan liukkausvaroittimena

Vielä ehtii liittyä rakennusviraston tekstiviestipalveluun! Helsingin rakennusvirasto varoittaa tulevana talvena liukkaista jalankulkukeleistä tekstiviesteillä. Uutta palvelua kokeillaan Lauttasaaressa ja Etu-Töölössä. Vaikka varoitukset annetaan Etu-Töölön ja Lauttasaaren jalkakäytävien liukkauden perusteella, muidenkin kaupunginosien asukkaat voivat liittyä varoituspalveluun. Marraskuun alkuun mennessä palveluun oli liittynyt tuhatkunta kaupunkilaista. Liittymisohjeet ovat osoitteessa www.hkr.hel.fi/katu. Ohjeet on myös lähetetty syyskuun lopulla Lauttasaaren ja Etu-Töölön talouksille. Palvelu on maksuton.

Kokeilun tavoitteena on vähentää liukastumisia ja niistä yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia. Yksistään Helsingissä tapahtuu vuosittain tuhansia hoitoa vaativia liukastumisonnettomuuksia, joiden yhteiskuntataloudelliset kustannukset nousevat kymmeniin miljooniin euroihin.

Jos kokeilu onnistuu, palvelua voidaan tulevina talvina laajentaa kattamaan koko Helsinki. Vastaavaa varoituspalvelua on aiemmin kokeiltu Lahdessa hyvin tuloksin.

Jalkakäytävien talvihoito on Helsingin kantakaupungissa taloyhtiöiden vastuulla. Kaupunki huolehtii jalkakäytävien hoidosta useimmilla esikaupunkialueilla sekä Etu-Töölössä. Kaupungin hoitamilla alueilla tavoitteena on, että kaikki yön aikana liukkaiksi muuttuneet jalkakäytävät on saatu hiekoitettua pääkaduilla kello 7:ään ja asuntokaduilla kello 10 mennessä.

Lisätiedot:
toimistopäällikkö Pekka Isoniemi, katu- ja puisto-osasto,
puh. (09) 310 38414
osastopäällikkö Raimo K. Saarinen, katu- ja puisto-osasto,
puh. (09) 310 38804

Palaa sivulle “Yleinen”