Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Kaupunginosan keskustelupalsta
Jaakko Ojala

Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Jaakko Ojala » 22.09.2010, 11:39

No nythän se myrkyn lykkäs! Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdottaa risteykseen kilometrin pituista yli 10 metrin korkeuteen kohoavaa siltaa levittämään melua ja hiukkaspäästöjä Itäkeskukseen/Puotilaan.

Kaupunkikuvaa rumentavan ja alueen jakavan sillan sijasta Puotila-Seura haluaa tunnelin, jossa haitat minimoituvat. Sitä paitsi tunneliratkaisu voidaan toteuttaa paloissa, jolloin työnaikaiset (monta vuotta kestävät ongelmat voidaan minimoida).

Olemme avanneet nettiadressin, johon keräämme allekirjoituksia tunnelin puolesta. Adressin osoite: www.adressit.com/tunnelinpuolesta (tunnelinpuolesta yhteenkirjoitettuna)

Pyydämme Sinunkin allekirjoitustasi! Ja levitä sanaa tutuillesi! Tänä iltana kello 17 -19 Stoassa on mahdollisuus tavata suunnittelijoita ja kertoa heille haiseva vastalause sillasta.

Anna-Maria Suomalainen

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Anna-Maria Suomalainen » 09.10.2010, 19:26

Vastustan jyrkästi SILLAN RAKENTAMISTA, kyseiseen risteykseen. Meluhaitat, päästöt ja kaiken lisäksi ei sovi maisemallisesti alueelle. Vielä kerran Ei SILTAA

Kaarina Luote

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Kaarina Luote » 15.10.2010, 10:10

Ei missään tapauksessa siltaa

Kaupunkisuunnittelua

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Kaupunkisuunnittelua » 16.01.2011, 14:52

On perin mielenkiintoista ja jonkin verran kummallista toimintaa Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosaosastolta.

Itäväylän ja /Kehä I:n risteykseen suunnitellaan massiivista siltaa, kun samaan aikaan pohditaan esim. Lahdenväylän, Länsiväylän upottamista maan alle ja päälle bulevardimainen katu ratikkayhteyksineen.

Juttu löytyy helsingin Sanomat paperilehti sunnuntai 16.1.2011 sivu A13 kaupunkiosio: Jos moottoritiet olisivat katuja (Samuli Laita HS)

Työmatkalainen

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Työmatkalainen » 19.01.2011, 11:36

Vastaustakaa nyt vaan oikeen kovasti podelalaliset vielä, niin hanke siirtyy ja siirtyy hamaan tulevaisuuteen! Kyllä joka päivä ottaa pattiin vartti jonottaa pohjoisesta Kehältä Itiksen kohdalla Itäväylän yli pääsyä kolmista valoista!
Kaupungin pitäisi ottaa nyt johto käsiinsä ja tehdä se silta tai tunneli mahdollismman nopeasti. Aivan sama kumpi, mutta TEHKÄÄ SE ÄKKIÄ!!

Terveisiä vielä Jussi Pajuselle, että hoitaisitte mieluummin tuon risteyksen ensin kuntoon kuin sen Guggenheim museon! Mutta asiathan tehdään tietysti tärkeysjärjestyksessä...

Ehdottomasti tunneli

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Ehdottomasti tunneli » 13.05.2011, 10:08

Ehdottomasti tunneli!!!!

Miksi tehdään huonosti, kun voidaan tehdä hyvinkin, eli tunneli (ihan kuin Vuosaaren tunnelikin) ja ohjata liikenne saasteineen ja meluhaittoineen Puotilan ohi huomaamatta.
Kaupunki haluaa säästää rahassa ja samalla uhrata lähiasukkaiden terveyttä ja viihtyvyyttä?

Kuvittelisin, että melut ja saasteet leviää sillalta tuulen mukana laajemmalti lähiympäristöön, jossa asuu paljon lapsiperheitä.

Näitä siltojahan yleensä rakennetaan moottoriteiden yhteyteen, niin miksi nyt sellaista kaupungilta ehdotetaan tänne, kun lähistöllä on paljon asutusta.

t.Puotila on nykyisin kiva paikka asua

Ansu

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Ansu » 27.09.2011, 15:04

Silta on tuohon ongelmakohtaan ainoa oikea ratkaisu. Pidemmällä tähtäimellä tunneli tuo jopa säästöjä; meluhaitat pienenenvät, pienhiukkaspäästöt pysyvät kurissa ja liikkuminen jalan/pyörällä alueella helpottuu. Samoin autoilu, koska tällä hetkellä liikenne tökkii pahasti ja valoissa saa seistä minuuttitolkulla. Itäkeskuksen tienoo on muutenkin aika karmea viritelmä joten tunnelityömaan yhteydessä aluetta saadaan siistittyä oikein urakalla.

Matti

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Matti » 20.11.2011, 01:42

Olen antanut itselleni kertoa, että päätös sillasta on kuopattu. Onkohan näin kun täällä sivulla ei ole mitään mainintaa?

Matti

OJ

Vs:Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja OJ » 23.11.2011, 23:29

Näyttää siltä, että siltasuunnitelma on onneksi kuopattu. Loistavaa.

Marle

Vs: Itäväylän/Kehä I:n risteys, silta (EI) vai tunneli

Viesti Kirjoittaja Marle » 05.03.2012, 21:28

Onko faktaa tietoa sillan/tunnelin tilanteesta?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen”