POLIISI

Kaupunginosan keskustelupalsta
Huolestunut kansalainen

POLIISI

Viesti Kirjoittaja Huolestunut kansalainen » 11.12.2010, 16:08

Vartti kertoo 10.12.2010

Helsingin poliisilaitoksen itäisen poliisipiirin kenttäyksikön toiminnot keskitetään sunnuntaista lähtien Malmille.

Itäinen poliisipiiri palvelee kuitenkin jatkossakin myös Itäkeskuksessa. Asiakkaiden palvelupäivystykset säilyvät molemmilla poliisiasemilla, ja lupa-asioita voi tulevaisuudessakin hoitaa vanhaan malliin Itäkeskuksessa.

Käytännössä toimintojen keskittäminen Malmille tarkoittaa sitä, että Itäkeskukseen sijoitettujen poliisien pukukaapit ja pysäköintipaikat siirtyvät Malmille. Töihin tulevat poliisit liikkuvat työvuoronsa alussa Itä-Helsinkiin, jossa partiot myös pysyvät koko vuoronsa ajan.

Muutoksella ei siis Helsingin itäisen poliisipiirin mukaan ole vaikutusta käytännön poliisitoimintaan. Malmin ja Itä-Helsingin alueilla tulee muutoksen jälkeen partioimaan kaikkina vuorokaudenaikoina saman verran poliiseja kuin aiemminkin.


Itäisen poliisipiirin rikostutkinta keskitetään Malmin poliisiasemalle vuoden 2012 alussa. Tällöin poliisi myös luopuu valtaosasta Itäkeskuksen poliisiaseman vuokratiloja.


Malmin ja Itäkeskuksen lisäksi Helsingin poliisilaitoksella on kaksi yleisöpalvelupistettä keskustassa ja yksi Pasilassa

Palaa sivulle “Yleinen”