Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Alueen säännöt
Maunulan sivut: maunula.net
Vastaa Viestiin
Eve

Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Eve » 20.01.2014, 19:34

http://maunula.net/uutisia-mainmenu-63/ ... -linjan-62
Tarkoittaako tuo sitä, että ns. vanhan maunulan läpi ei enää kulje yhtään bussia, joka menee kaupunkiin saakka? 51 menee vain Hakaniemeen.
Tänään kuulin, että Helsingin Uutisissa oli ollut uutinen, jonka mukaan 63 lakkautetaan! SIttenhän Maunulasta ei pääse millään bussilla Töölöön päin, kaikki bussit menevät Tuusulantietä-Mäkelänkatua jne. Tietääkö kukaan?

suursuolainen

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja suursuolainen » 20.01.2014, 23:23

Toivottavasti ei pidä paikkaansa, että vielä linja 63:kin lakkautetaan. Maunulan valtti on aina ollut hyvät kulkuyhteydet. Nytkin bussit ovat jo ruuhkaisia ja jos vielä 51 kulkee ainoastaan Hakaniemeen asti ja 63 lakkautetaan, tietää se sitä, että Maunulasta tullaan hädin tuskin enää mahtumaan 67:n tai 66A:n kyytiin :( Ja mitenkäs Paloheinän asukkaat, jotka eivät asu linjan 67 reitin varrella? Hankalaksi tulee kulkeminen.

Vastaa HSL:n kyselyyn!

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Vastaa HSL:n kyselyyn! » 21.01.2014, 00:07

HSL:n linjastosuunnitelman luonnos on valmistunut ja siitä kerätään kommentteja 2.2. asti.

Linjastosuunnitelman materiaalit on julkaistu neljässä osassa alueittain:
1. Etelä-Espoon linjasto sekä Lehtisaari ja Kuusisaari
2. Lauttasaaren linjasto
3. Maunulan, Paloheinän, Pakilan ja Veräjälaakson linjasto
4. Yölinjasto Etelä-Espoossa, Lauttasaaressa, Lehtisaaressa ja Kuusisaaressa

Alueittain löytyy seuraava materiaali:
• linjakartta, josta näkee kunkin alueen kaikki linjat
• taulukko tavoitteellisista vuoroväleistä
• linjakortit, joista näkee tarkemmin yksittäisen linjan reitin ja tiedot

Kerättävien kommenttien perusteella arvioidaan, onko suunnitelmaan tarpeen tehdä vielä muutoksia. Tämän jälkeen suunnitelma viimeistellään ja viedään HSL:n hallituksen käsiteltäväksi.

https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat ... talinjasto

Voice

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Voice » 21.01.2014, 02:32

Linja 51 on nykyisellään vajaakäytössä, koska moni linja kulkee lähes samaa reittiä. Linjan 51 muutos esitetyllä tavalla kulkemaan Saunabaarin ohitse olisi erittäin järkevää. Linjaa 62 ei enää tarvittaisi.

Linjan 66 käyttö on erittäin ongelmallista, koska sen reitti vaihtelee viikonpäivän ja kellonajan mukaan. Maunulaan vierailijoita opastaessa on aina tiedettävä, minä viikonpäivänä ja mihin kellonaikaan henkilöt ovat liikkeellä. Viikonloppuna ja iltaisin kun 66 kulkee eri reittiä kuin viikolla.

Toivottavasti HSL:n reittisuunnittelijatkin joskus vihdoin tajuavat, että samalla linjalla pitää olla vain yksi reitti ja sekin ilman lisäkirjaimia numeron perässä.

Tosi on

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Tosi on » 21.01.2014, 08:47

Eve ei kannata uskoa kaikkea mitä huhutaan, siitä linjan 63 lopettamisesta ei ole mitään suunnitelmia, että se siitä. 66A ja 66.sen aikatauluissa en ymmärrä miksi se on mukamas niin vaikeaa kun niiden aikataulut löytyy pysäkeiltä, netistä, aikataulukirjasta ja HSL:n konttoreista. Itse v:2000 Maunulaan muuttaneena opin näiden linjojen akiataulut sen kummempia ihmettelemättä, ei se ole niin vaikeaa kuin siitä halutaan tehdä.

Eve

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Eve » 21.01.2014, 19:49

Totta, aikataulut löytyvät.
Eikö 66A voisi kulkea nykyiellään ka se bussi, joka mneee vanhan Maujnulan läpi olis vaan 62? Mutta vanhan-Maunulan asukkaiden liikkumkista yritetään nyt taas huonontaa, kun 51 ei mene kaupunkiin saakka, vain Hakaniemeen. Linja 62 yritettiin jokin vuosi sitten lopettaa, mutta onneksi asukkaiden vastustuksne ansiosta se säilyi. Taisi olla Yrjö Hakanen kamppailussa mukana :)

suursuolainen

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja suursuolainen » 21.01.2014, 22:28

Maunulalaisten matkanteko hankaloituu, sillä 51 kulkee Hakaniemeen sakka ja jos on keskustassa töissä, pitää joko kävellä tai vaihtaa kulkuneuvoa. Ei ole vertailukelpoinen 62 linjan palveluun.

Ilmaiskaa huolenne kyselyssä

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Ilmaiskaa huolenne kyselyssä » 27.01.2014, 00:34

Oleellista olisi nyt mainitussa kyselyssä ilmaista tahtoa, että reittiä ei saa muuttaa sellaiseksi, jossa on pakko tehdä vaihto päästäkseen keskustaan. Vaihtoyhteys on aina hankala ja aikaa vievä, ja se on suurimerkityksellinen heikennys joukkoliikennepalveluissa, ja se väistämättä johtaa ruuhkautumisen lisääntymiseen kun monet joutuvat käyttämään omaa autoa. Monet vaihtopysäkit keskustan ja Maunulan välillä ovat turvattomia iltatyöstä tuleville, ja pitkiksi venyvät vuorovälit pahentavat tilannetta.

Jaska

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Jaska » 27.01.2014, 15:04

Miten Pro Maunula aikoo ottaa kantaa näin suuresti Maunulalaisia koskevaa asiaan? Onko tulossa yhtä laajoja valituskampanjoita kuin ostoskeskuksen purkamisessa oli?

Core

Vs: Bussilinjojen muutokset Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Core » 28.01.2014, 11:47

Pro Maunulan toiminta tarkoitus loppuu siihen, kun nykyinen ostari on purettu. Niitä ei kiinnosta miten / mitä busseja maunulan kautta kulkee, ja mitä reittiä ne kulkee.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maunula”