Pyöräily jalkakäytävillä

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
Nykymeno kummastuttaa

Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Nykymeno kummastuttaa » 09.06.2013, 12:13

Kruununhaassa ja muuallakin on lisääntynyt huimasti entisestään pyöräily jalkakäytävillä. Kaikenikäiset nuoret (yli 12-vuotiaat), nuoret aikuiset, keski-ikäiset ja vanhat pyöräilevät jalkakäytävällä. Se ei ole sallittua ja vaarantaa jalankulkijoiden turvallisuuden!

Nyt varmasti joku jalkakäytävällä ajava puolustatuu vetoamalla pyörätien puutteeseen ja kysyy, missä he sitten ajavat. Selkeä vastaus kuuluu: ajotiellä. Toinen vaihtoehto on taluttaa pyörää jalkakäytävällä. Se, että pyöräilijöille ei ole erikseen pyörätietä, mikä on esimerkiksi Kruununhaassa mahdottomuus, ei puolla jalkakäytävän siirtymistä pyöräilijöille. Siellä on tilaa pyöräilijöille, mutta jalankulkijoilla ei ole muuta paikkaa kuin jalkakäytävä.

Osa vanhemmista kehtaa vielä ajaa jalkakäytävällä lastensa kanssa opettaen jäkikasvunsa käyttäytymään niin, että säännöistä ei tarvitse piitata. Nykypyöräilijöillä on hyvät pyörät ja kypärät: jos ei uskalla ajaa ajoväylällä, sitten täytyy taluttaa. Ei jalankulkijan tehtävä ole pelätä jalkakäytävällä, ja se tila on jalankulkijoiden. Se on yksiselitteistä.

Pirjo

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Pirjo » 14.06.2013, 08:29

Voisiko ylläpitäjä palauttaa vimevuotisen keskustelun tästä samasta aiheesta, niin ei tarvitse taas ihmisten toistella samoja näkemyksiä? Vai oliko se toissa vuonna, kun tästä aiheesta käytiin keskustelua.

Toisaalta tämä sama keskustelu kiertää kehää missä tahansa keskustelupalstalla, jos se jotakuta sattuu kiinnostamaan.

Valveutunut kansalainen

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Valveutunut kansalainen » 24.06.2013, 14:12

Jalkakäytävällä pyöräily on tosiaan kielletty kaikilta yli 11-vuotiailta 20 euron rikesakon nojalla. Polkupyörä on ajoneuvo ja sitä koskee samat säännöt ja merkit kuin henkilöautoakin (ja lisäksi toki muutama muukin sääntö). Polkupyörällä tulee ajaa pyörätiellä, kevyen liikenteen väylällä (liikennemerkki kertoo pyöräilyn olevan sallittu) tai tien pintareella (valkoisen viivan takana ajotien oikeassa laidassa). Kaikkien yllämainittujen uupuessa ajataan ajoradan oikeassa reunassa liikennesääntöjen mukaan. Pyytäisin kaikkia pyöräilijöitä huomioimaan myös väistämisvelvollisuutensa keskustan tasa-arvoisissa risteyksissä!

Poetry

UzyFCQlyQIAxp

Viesti Kirjoittaja Poetry » 26.06.2013, 20:11

That's an astute answer to a tricky quitoesn

Esa

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Esa » 23.08.2013, 17:33

Niin kauan kun Krunikassa on esim. Liisankadulla mukulakivet ajoväylällä, niin ajan tasan siinä jalkakäytävällä, kuten ennenkin.
Voidaan harkita ajoväylälle siirtymistä ehkä sitten kun saadaan kunnon asfalttipinnoite kaikille kaduille. Tosin kiirettä ei ole, jalkakäytävällä olen ajellut nyt noin 10 vuoden ajan välittämättä satunnaisesta kitinästä. Siihen voi vain hymyillä päälle. :)

Joku raja

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Joku raja » 24.08.2013, 10:08

[quote="Esa" post=1521]Niin kauan kun Krunikassa on esim. Liisankadulla mukulakivet ajoväylällä, niin ajan tasan siinä jalkakäytävällä, kuten ennenkin.
Voidaan harkita ajoväylälle siirtymistä ehkä sitten kun saadaan kunnon asfalttipinnoite kaikille kaduille. Tosin kiirettä ei ole, jalkakäytävällä olen ajellut nyt noin 10 vuoden ajan välittämättä satunnaisesta kitinästä. Siihen voi vain hymyillä päälle. :)[/quote]

Että yhden vastuuttoman Esan takia pitäisi tehdä miljoonainvestoinnit Kruununhaan katuihin. Onko röyhkeämpää vaatimusta aikoihin esitetty? Joku raja typeryydelle!

Esa

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Esa » 26.08.2013, 19:40

[quote="Joku raja" post=1522][quote="Esa" post=1521]Niin kauan kun Krunikassa on esim. Liisankadulla mukulakivet ajoväylällä, niin ajan tasan siinä jalkakäytävällä, kuten ennenkin.
Voidaan harkita ajoväylälle siirtymistä ehkä sitten kun saadaan kunnon asfalttipinnoite kaikille kaduille. Tosin kiirettä ei ole, jalkakäytävällä olen ajellut nyt noin 10 vuoden ajan välittämättä satunnaisesta kitinästä. Siihen voi vain hymyillä päälle. :)[/quote]

Että yhden vastuuttoman Esan takia pitäisi tehdä miljoonainvestoinnit Kruununhaan katuihin. Onko röyhkeämpää vaatimusta aikoihin esitetty? Joku raja typeryydelle![/quote]

Ei se ollut mikään vaatimus. Voin ajaa ihan mielelläni jalkakäytävällä vastaisuudessakin.:)

Voi aikoja ja tapoja

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Voi aikoja ja tapoja » 30.08.2013, 21:58

Näitä Esan kaltaisia henkilöitä on yhä enemmän. Uskomatonta ja tyhmää välinpitämättömyyttä yhteisiä sääntöjä ja toisia ihmisiä kohtaan. Aikamies ajaa pyörällä jalkakäytävällä jalankulkijoiden seassa, kun rohkeus ja uskallus eivät riitä tiellä ajoon. Jo on "miehiä" nykyaikana. Onneksi kaikki miehet eivätkä edes naisetkaan pelkää niin paljon.

Sisko

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja Sisko » 01.09.2013, 19:03

Ennen kaikki oli paremmin!

NilsFisk

Vs: Pyöräily jalkakäytävillä

Viesti Kirjoittaja NilsFisk » 02.09.2013, 23:49

Voisin ajaa pyörällä ajoradalla, mutta on paljon miellyttävämpää ajaa sileällä jalkakäytävällä. Pyörässäni on myös jälkiasennuksena laitettu titaanietuvanne ja haarukka mahdollisiin keulatörmäyksiin, joten väistämättä tapahtuviin pikkukolhuihin ja ihmiskontakteihin pystyy myös varautumaan, toisin kuin raskaan liikenteen ajoväylällä joissa pyöräilijä jää auttamatta lapsipuolen asemaan. Ainakin pyörä säilyy ehjänä.

Tein ehkä hieman kevytmielisen laskelman Krunikassa jalkakäytävillä ajamistani sakottomista päivistä. Laskin säästäneeni vuodesta 2006 jo noin 1260€. Eli 630 ajopäivää joiden aikana 0*20 €sakkoa!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”