Uutisia

Hei,

jos olet kiinnostunut tapahtumajärjestelyistä Konala-Seuran puitteissa, ota yhteyttä pj Maritta Hyväriseen. Alla tietoa järjestettävästä koulutuksesta:

 

Kaupunginosatapahtuman tuottaminen: kolme ma-iltaa maalis-huhtikuussa - 1. ilta

Tervetuloa Kaupunkitapahtuman tuottamisen koulutusiltoihin ma 25.3./ ma 1.4. ja ma 8.4., aina klo 17.30-20.00! Illat järjestetään Helkassa (os. Aurorankatu 19, katutaso).
Illoissa saat tukevan tietopaketin kaupunginosatapahtumien järjestämisestä. Niissä käydään läpi tapahtuman tuottamisen eri osa-alueita: miten edetään tapahtumaideoista toteutukseen. Koulutusillat on ideoitu ja toteutettu yhteistyössä Helsingin työväenopiston ja Helka ry:n kanssa ja ne tarjoavat monipuolisia taitoja ja varmuutta kaupunginosatapahtumien järjestämiseen.

HUOM! Iltoihin tulee ilmoittautua työväenopiston sähköisen ilmonet -palvelun kautta oheisesta linkistä (Kurssitunnus on H193078). Osallistumismaksu kokonaisuudesta on 16,00 € ja se suoritetaan työviksen verkkosivun kautta ohjeiden mukaan. Osallistujamäärä on rajattu, joten ilmoittaudu pian jos haluat mukaan! Tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Koulutusiltojen tarkemmat kuvaukset:

ma 25.3. (klo 17.30-20.00) Vapaaehtoiskoordinointi ja sitouttaminen tapahtumassa tai yhdistyksessä
Kuinka sitouttaa uusia vapaaehtoisia toimintaan? Kuinka rakennamme yhdessä tapahtumaa nautinnollisesti niin, että vapaaehtoisilla tekijöillä on oikeasti kivaa? Miten tehtäviä kannattaa jakaa ryhmän kesken?

ma 1.4. (klo 17.30-20.00) Tapahtuman ideointi, aikataulutus sekä rahoitus ja yhteistyökumppanuudet
Mitä tulee ottaa huomioon ideoinnissa ja tapahtuman aikataulutuksessa? Keräämme yhteen hyviä vinkkejä ideoiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Käymme läpi perusasioita apurahojen hakemisesta ja yhteistyökumppanuuksista.

ma 8.4. (klo 17.30-20.00) Tapahtumamarkkinointi ja tapahtumatiedotus

KONALANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS


OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Konalankujan korttelia (nro 32038)

suunnitellaan muutettavan teol-
lisuus- ja varastorakennusten korttelialueesta asumisen ja toimiti-
lan alueeksi. Suunniteltu asukasmäärän lisäys on noin 1 000 uutta asukasta. Alueelle on suunnitteilla sijoittaa uusi, julkinen päiväkoti.Kaavamuutoksen yhteydessä tutkitaan uuden leikkipaikan sijoittamista Hilapellon puistoon.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaanKonalan ala-asteella 2.4.2019 klo 17- 19.

 

Asiasta lisää myös Konala-Seuran sääntömääräisessä kevätkokouksessa ti 26.3.

 

Vuoden 2019 jäsenmaksu on maksettava viimeistään 7.4.2019 Konala-Seura ry:n tilille Nordea-
Tikkurila FI48 1344 5000 0372 02.

Perhekohtainen jäsenmaksu on vain 10 €/vuosi.

On tärkeää, että mainitset sähköpostisoitteesi, koska kaikki tiedotteet ja jäsenkortti lähetetään sähköisenä. Näin olemme pystyneet pitämään jäsenmaksun minimaalisena.

KONALA-SEURA RY KOKOUSKUTSU

Hyvä Konala-Seuran jäsen tai jäsenyydestä kiinnostunut
Tule Konala-Seuran kevätkokoukseen. Pääset hyvään seuraan ja saat mahdollisuuden vaikuttaa
Konalan alueen hyväksi sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

KONALA-SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUSAika: tiistai 26.3.2019 klo 18.00
Paikka: Ravintola Pizza Express, Vanha Hämeenkyläntie 9
Tarjolla: salaattibuffet, pizzaa, kahvi


1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa
2. Todetaan kokouksen osanottajat, laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Vahvistetaan kokouksen työjärjestys
4. Käsitellään vuoden 2018 toimintakertomus ja päätetään sen hyväksymisestä5. Esitellään vuoden 2018 tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto sekä päätetään tilinpää-
töksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille.6. Kyläavustajatoiminta
7. Konalan asukastilahankkeen nykytila
8. Käsitellään muut mahdolliset esille tulevat asiat, joista hallitukselle on tehty esitys vähintään
kolmekymmentä (30) päivää ennen kokousta ja hallituksen erikseen valmistelemat asiat 9. Kokouksen päättäminen

Vuoden 2019 jäsenmaksu on maksettava viimeistään 7.4.2019 Konala-Seura ry:n tilille Nordea-
Tikkurila FI48 1344 5000 0372 02.

Huom! Uudet jäsenet: laittakaa tekstikenttään yhteystietonne (katu- ja sähköpostiosoite), jotta
saatte jäsekorttinne ja muut seuralta tulevan postin.
Konala-Seura ry
hallitus

Hei,

löytyykö kiinnostusta lähteä oman asuinympäristön siivoustalkoisiin. Aikaisempina vuosina Konala-Seuran hallituksen ulkopuolisia osallistujia ei ole näkynyt! Järjestämme talkoot, jos saamme ilmoittautuneita riittävästi. Toki voi omallakin porukalla lähteä mukaan. Ks tarkemmin ao teksti.

Minulle voi ilmoittautua!

Kevätterveisin

Maritta Hyvärinen

Konala-Seuran pj

maritta.hyvarinen@gmail.com

 

TERVETULOA SIIVOUSTALKOISIIN1.4. – 2.6.2019Kevätsiivoustalkoita järjestetään jälleen koko pääkaupunkiseudun voimin. Helsinki-läisten talkoot järjestetään jo 35. kerran! Helsingin kaupungin tukemia talkoita saajärjestää kuka vain. Talkoissa siivotaanyleisiä alueita, kuten metsiköitä, puistoja,tien pientareita ja rantoja. Yksityiset tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.Vuonna 2018 talkoisiin osallistui yli 22 500 aktiivista kansalaista ja talkoita oli 168kpl! Tule sinäkin mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!ILMOITTAUTUMINENTalkoita voi järjestää1.4. – 2.6.2019.Talkoot ilmoitetaan18.3. alkaen kaupunkiympäristön asia-kaspalveluun arkisin ma-to klo 8.15-16 ja pe klo 10-15,puh. 09 310 22111 tai os. Sörnäisten-katu 1.Talkoot pitää ilmoittaa viimeistään viikkoa ennen talkooajankohtaa. Ilmoittautumisen yhtey-dessä saat yhteystiedot talkooyhdyshenkilölle, joka huolehtii paikalle siivousvälineet sekä kerätty-jen roskien pois noutamisen. Jos talkoopäivä on viikonloppu tai arkipyhä, välineet toimitetaan edel-lisen arkena ja noudetaan talkoiden jälkeisenä arkena.Mikäli siivoustalkoita halutaan järjestää muulloin kuin talkooaikana, ota yhteyttä vapaaehtoistyönkoordinaattoriin (yhteystiedot alla).TÄRKEÄ TIETÄÄTalkoissa kerätään poisvain luontoon kuulumatonta roskaa,ei eloperäistä ainesta kuten lehtiäja risuja. Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä sekä roskasäkkejä, joita on tarjolla 30 litransangallisia pusseja ja 75 litran isoja säkkejä. Hanskoja ei ole tarjolla. Jos talkoolaiset haluavat ha-ravoida, siitä sovitaan alueenne talkooyhdyshenkilön kanssa. Helsingin kaupungin alueita hoitavaviherurakoitsija lainaa välineet ja noutaa pois täydet säkit ja muut jätteet talkootapahtuman jälkeen.Siirtolavoja tuodaan paikalle vain suuriin talkoisiin ja niiden toimittamisen päättää alueelli-nen talkooyhdyshenkilö.Roskat kerätään yhteen ennalta sovittuun paikkaan, josta ne noudetaanpois.Roskia kerätessäsi on varottava niiden joukossa olevia teräviä esineitä kuten lasinsirpaleita jahuumeneuloja. Lehti- tai roskakasoja ei tule kosketella käsin. Poimi roskat aina pihdeillä. Neuloja eisaa laittaa suojaamattomina roska-astioihin tai roskapusseihin, jotta ne eivät pistä ketään säkkejäkerätessä. Neulat kannattaa joko kerätä suljettavaan, tiiviiseen astiaan (esim. korkillinen pullo),jonka voi sitten laittaa sekajätteeseen, tai kerätä erilleen ja ilmoittaa niistä talkooyhdyshenkilölle.Jos neuloja löytyy runsaasti, kannattaa ne jättää paikoilleen ja ilmoittaa niistä talkooyhdyshenkilöl-le.Hiekkaa ei saa laittaa säkkeihin! Mikäli jollain alueella on runsaasti hiekoitussepeliä, sen ke-räämisestä tulee sopia erikseen alueen talkooyhdyshenkilön kanssa.TIEDOTE7.3.2019

Hyvä Konala-Seuran jäsen, varaa nyt jo aika kalenteristasi ja tule vaikuttamaan Konalan asioihin.

yst. terv.

Maritta

Hyvä yrittäjä,

Konala-Seura tekee yhteistyötä yrittäjien kanssa. Antamalla yrityksesi tuotteista tai palveluista seuran jäsenille jonkin etuisuuden, saat logosi Konala-Seuran sivuille ja sitä kautta sivun vierailijat voivat mennä omille nettisivuillesi. Yhteistyökumppanit näkyvät jäsenkortin mukana tulevassa saatteessa.

 

yhteistyöterveisin

Maritta Hyvärinen

pj, Konala-Seura

maritta.hyvarinen@gmail.com

Lunta on kaikkialla,

mutta ei hätää - Konalan Kylätalkkari tulee avuksesi myös lumitöihin!

Ota yhteyttä Konala-Seuran kylätalkkariin

puh 040 8370507

 

Hei,
Läntisen alueen OmaStadi Raksa-suunnittelukokous Kanneltalossa 12.2 klo 17-20 lähenee hyvää vauhtia. ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY huomenna 4.2!! Mukaan voi tulla vaikka et olisi ilmoittautunutkaan!
Hankkeemme on saada Konalaan asukastila kokoontumisia, tapahtumia, kerhoja ja muuta toimintaa varten Ristikon 2. kerroksesta.  Haemme toiminta- ja tilamenoihin OmaStadi-rahoitusta Helsingin kaupungilta.
 
Konalan asukastilan etenemisen kannalta on tärkeää, että mahdollisimman moni on mukana. Mikäli emme ole kokouksessa, meillä ei ole mahdollisuutta päästä eteenpäin hankkeessa eli äänestykseen. Vaikka et olisi aiemmin ollut hankkeessa mukana, voit lähteä viemään kaikille konalalaisille tärkeää asiaa eteenpäin.
 
Lähdetään joukolla mukaan!
yst.terv.
Maritta  Hyvärinen

Konala-Seuran pj

                                                           10.12.2018 / KH

PIT- KO PITÄJÄNMÄEN - KONALAN IKÄIHMISET ry

PITÄJÄNMÄEN-KONALAN KORTTELIKERHON

OHJELMA KEVÄTKAUDELLA 2019

KORTTELIKERHO keskiviikkoisin klo 11-12 esitelmä, avaus+info klo 10.50

LEIKKIPUISTO VÄHÄTUVALLA, os. Vähäntuvantie 4 a

Tarjolla klo 12 keittolounas + kahvi + leivonnainen 5 euroa

16.01.19

MIKÄ ON HYVÄ ELÄMÄ ?

Rovasti Martti Pitkänen

23.01.19

AFRODITE JA RISTI, VÄIMEREN ANTIIKIN MURROS

FT Hanna-Riitta Toivanen-Kola, Työväenopisto

30.01.19

”KARJALAISEN SIIRTOVÄEN JA PAIKKAKUNTALAISTEN   KOHTAAMINEN

ERI PUOLILLA SUOMEA”

FT Pirkko Sallinen-Gimpl

06.02.19

ORONTES VIRRAN JA APOSTOLI PIETARIN ANTIOKIA

FT Hanna-Riitta Toivanen-Kola, Työväenopisto

 

13.02.18

YSTÄVÄNPÄIVÄETKOT

Ohjelmakirjoa lähes omin voimin !

20.02.19

HUOM ! EI OHJELMAA Vähäntuvantien kerhuoneessa

Ulkoilua yksin tai yhdessä+ muuta omien toiveiden ja jaksamisen mukaan.

27.02.19

BANGKOKIN KULTTUURINÄHTÄVYYKSIÄ

FT Ari Saastamoinen, Työväenopisto  

06.03.19

TERVEYSASEMAMME INFOA, ASIANTUNTEMUSTA… - kysymysosio

TH Marja-Liisa Kenttä   sekä lääkäri Pitäjänmäen terveysasema

13.03.19

ELISABET I – NEITSYTKUNINGATAR 40 VUOTTA KUNINKAANA

TL Reeta Frosti, Työväenopisto

PIT-KO ry:n KEVÄYKOKOUS klo 13.00 Vähäntuvantie 4 A:n kerhohuoneessa

20.03.19

EEVA KILPI -     RUNON JA PROOSAN TAITAJA

FM Hannele Koli-Siiteri

27.03.19

SUOMEN KIVIKAUDEN KAMPAKERAAMIKOT

FL EERO   MUURIMÄKI, Työväenopisto

03.04.19

HAUKI, KARHU JA KUUKKELI – HELSINGIN JULKISTEN VEISTOSTEN JOUKOSSA

Toimittaja Eva   Vikstedt                                                                                                    

10.04.19

KLO 11

LUENTO

SAKSA TOISEN MAAILMANSODAN JÄLKEEN – TAKAISIN EUROOPAN KESKIÖÖN                                                                                                  

Toimittaja,VTM Paula SCHUTH, Työväenopisto

KESKIVIIKKOISIN PIT-KO:N   KORTTELIKERHO, os. VÄHÄNTUVANTIE 4 A

Klo 12   keittolounas + kahvi + leivonnainen 5 euroa

17.04.19

Huom ! Ei Ohjelmaa Vähäntuvantien Kerhokuoneessa

Pääsiäisloma

24.04.19

HELMIÄ SUOMALAISESTA RUNOUDESTA                  

Lausuntataiteilija Iiro Kajas

 

08.05.19

Retkipäivä

15.05.19

Korttelikerhon 15-vuotisjuhla

           ” ILO ON   ENERGIAA,
           JOKA LISÄÄNTYY   JAKAMALLA. ”
             Valovoimaa, Maija Paavilainen
                                                                                 Kesäkauden Ikäväkiohjelma

PIT-KO PITÄJÄNMÄEN-KONALAN IKÄIHMISET ry

vastaa Korttelikerhon toiminnasta. Yhdistyksen aktiiviset jäsenet tulevat joka keskiviikko klo 10 alkaen järjestämään kerhotilat kuntoon, ennen kuin väki alkaa kokoontua Leikkipuisto Vähätuvalle. Opaskyltti on viety kadun varteen, sisääntulo siistitty, tuolit ja penkit paikoillaan, esitykseen tarvittavat apuvälineet esillä, ruokaliput myynnissä, keitto lämpiämässä, kahvi tippumassa, muut tarjottavat ja astiat valmiina, esitelmänpitäjä tulossa ja laulut valittuina.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä Korttelikerhon tapaamisissa. Liittymislomakkeita saa joko sihteeriltä tai kassanhoitajalta. Jäsenmaksu on 12 euroa vuonna 2019

Puheenjohtaja   Kaija Hömppi puh. 050 346 5375 kaija.homppi@kolumbus.fi

Varapuheenjohtaja Maj-Len Remahl puh. 050 555 0831 majlen.remahl@gmail.com

Sihteeri             Riitta Mäenpää   riittahelena43@gmail.com

Rahastonhoitaja Eija Tuominen

Kassanhoitaja Tuula Westerlund

Muut hallituksen jäsenet:

Mauri Astikainen                  Raila Lamminen

Seija Turunen                   Mirja Turunen

Hallituksen varajäsenet:

Galina Nygrén                   Laila Äänisalo

Maisa Horsma                    Tuula Minkkinen

                         

Isäntä Mauri Astikainen

                  

Hallituksen jäsenet ja varajäsenet hoitavat sovittuja erityistehtäviä ja projekteja. Heidän lisäkseen osallistuu useita vapaaehtoisia tilan kalustamiseen, ruokailun järjestämiseen ja ohjelmaosuuksiin.

Alakategoriat

Kaupunginosaan liittyviä uutisia.

Yhteistyössä