Asukastila Mellarissa järjestettiin torstaina 29.9.2016 Julkisen liikenteen ilta -aluefoorumi. Aluefoorumi on osana Vetoa ja Voimaa-hanketta.

 

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Mellunmäki-seuran hallituksen varapj.

Marjut Klinga.

Paikalla oli myös Mellunmäki-seuran hallituksen pj Harri Martikainen sekä Mellunmäki-seuran hallituksen tiedottaja Patrick Wikblad.

 

Paikalla oli:

Risto Rautava (HSL hallituksen puheenjohtaja)

Markus Elfström (HSL joukkoliikennesuunnittelija)

Essi Kyllönen (HSL)

Leena Silfverberg (KSV toimistopäällikkö)

Kaisa Karilas (KSV arkkitehti)

 

Paikalla oli n 80 asukasta Mellunkylän alueelta.

Tilaisuus alkoi pienillä esittelyillä joista päällimmäisenä oli Risto Rautavan esittely juuri hyväksytystä yleiskaavasta.

Tämän jälkeen oli kysymysten aika. Kysymyksiä ja keskustelua oli paljon. Vilkkain keskustelu oli metron ja raideliikenteen ympärillä. Moni kyseenalaisti raideliikennettä bussiliikennettä korvaavana joukkoliikennevälineenä. Rautava joutui vastaamaan kiperiinkin kysymyksiin.

Toinen asia joka nousi pinnalle on uusi HSL-alueen vyöhykemalli. Keskusteluissa kävi ilmi että monella on virheellistä tietoa. Rautava oikaisi virheet ja toi esimerkiksi esille että vähimmäismaksu kaikissa HSL-alueen matkoissa on aina kaksi vyöhykettä.

Illan aikana oli myös muutamia kysymyksiä liikenteestä. Mellunmäentielle haluttaisiin liikennehidasteitä. Rautava toi esille että ne eivät ole niin toimivia koska ne hidastavat myös joukkoliikennettä. Rautava peräänkuulutti teknistä liikennevalvontaa.

 

Illan aikana avoimiksi jääneisiin kysymyksiin HSL:n edustajat lupasivat etsiä vastauksia jotka tullaan julkistamaan Mellunkylä-lehden marraskuun numerossa.

Mellunmäki-seuran hallitus haluaa kiittää aktiivisia asukkaita.

 

Mellunmäki-seuran hallituksen puolesta:

 

Patrick Wikblad