Kesällä purkusuunnitelman kohteena olevaan ostarin kaavaan on tehty poikkeuslupahakemuksia jotka muuttavat olennaisesti alueen luonnetta.

Tulossa olisi enemmän vuokra-asuntoja sekä asunnot olisivat myös kooltaan pienempiä kuin oli suunniteltu.

Myös liiketilojen määrä vähenisi huomattavasti.

Seura on lausunut muutoksista  mielipiteensä kuten moni taloyhtiökin.

Tiedotamme tilanteen kehityksestä

Sain linkkivinkin joka johti vuonna 1990 perustetun Virtavesien hoitoyhdistys ry:n nettisivuille. Äkkiseltään luulisi ettei yhdistyksellä ole paljoakaan tekemistä Mellunmäen kanssa. Sivuja tutkiessani löysin mielenkiintoisen artikkelin koskien Mellunkyläpuroa. Vaikka tätä 5,5 kilometriä pitkää puroa on aikojen kuluessa muokattu rajustikin ihmisvoimin, on osia siitä yhä alkuperäisessä asussaan.


Enpä olisi tiennyt, että purossa on uinut myös taimenia. Lue koko artikkeli Virtavesien hoitoyhdistyksen sivulta :)

 

Mitä mielenkiintoista nähtävää Mellunmäessä ja lähiympäristössä on sinun mielestäsi? Mikä paikka kaipaisi lisätietoa tai taustojen avaamista? Laita ehdotuksesi palautelomakkeen kautta. Itselleni tulee näin nopeasti mieleen mm. Mustavuoren alue Itäväylän Vuosaaren puolella, Länsimäentien länsipuolinen hiljattain kunnostettu ulkoilualue ja Venäläisten noin 100 vuotta sitten rakennuttaman linnoitukset.

Aihe ja alue on tarkoituksella jätetty sen tarkemmin rajaamatta. On mielenkiintoista nähdä, mitä mielenkiintoista alueelta löytyy :)

Suomi suuntaa kesälaitumille mikä näkyy myös selkeästi Mellarin kävijä-

määrissä. Sen takia suljemmekin toiminnan juhannuksen jälkeen ja avaamme ovet jälleen 5.8.13 Sillä viikolla olemme paikalla 10-16 ja sitten taas 13.8 alkaen 10-18

Myös Kahvila Eden on kesäkuukaudet kiinni.

Mahdollisiin kesäjuhliin tilavarauksia voi silti tiedustella 050-32 35 475 tai marjut.klinga@kolumbus.fi

Vaarnatien ja Naulakalliontien kaavasuunnitelma menossa lautakuntaan 11.6 Jos ne kiinnostavat käy tutustumassa www.hel.fi/päätöksenteko   ja hae sieltä lautakunnat ja tarkemmin kaupunginsuunnittelulautakunta ja sieltä kokousten esityslista 11.6 niin sieltä saat tarkat tiedot miten aikovat asian nyt viedä päätöksentekoon.

Korvatunturintie 2 kaavamuutos viedään lautakuntaan 20.8 joten meidän on syytä elokuun alussa katsoa miten toimimme sen hankkeen kanssa.

 

Mellunmäki-seura toivottaa aurinkoista kesää ja moikataan kun tavataan.

Toivottavasti mahdollisimman moni teistä tulee tapaamaan yhtä tämän ajan eniten poruja aikaan saanutta ministeriä eli Maria Guzeninaa. Hän on huomenna meidän vapun Palvelupallin juhlapuhuja. Toivon mukaan sää sallii ihmisten lähteä ulos ja nauttia kaikesta mitä olemme tarjoamassa kuten hiuskoristeluja,kynsien hoitoa, jalkahoitoa, verenpaineen mittausta,musiikkia,tanssia jne

Kaikki Mellu-estradille 27.4  klo 10.30-14.30

Jos joku haluaa tulla sanomaan alueen jättävälle huoltomiehelle Kalle Majurille vielä kerran kiitoksia niin hän saapuu paikalle ihan sitä varten huomenna noin klo 14.45

Tervetuloa

Aloitimme vuoden kulttuuritoimet hienosti kuunnellen itsensä kulttuuriministeri Paavo arhinmäen puhetta ja katsellen lasten tanssiesityksiä ja usean eri yhtyeen soitantaa.

Oli toisaalta hienoa että näissä ns. Kulken hautajaisissa oli korkeimman mahdollisen tason vieraita.

Olemme toimineet alusta asti kulttuurikeskuksen isännöinnin hellässä huomassa. Nyt siellä on linjaukset pantu uusiksi eivätkä he enää maksa seinistä vaan toiminnasta. Hyvä niin mutta kuka maksaa sitten niiden seinien aiheuttamat kulut jos eivät he. Suomen säissä ei kovin montaa tapahtumaa järjestetä ulkotiloissa joten ne seinät ovat aika välttämättömiä.

Onko siis ajatus että ryhdymme perimään tapahtumista sisäänpääsymaksuja jotta saamme maksettua erinäiset kiinteät seinien aiheuttamat kulut?

Olemme silti erittäin iloisia saatuamme lautakunnalta toimintaan sentään puolet siitä rahasta minkä he viime vuonna käyttivät seiniin. Kaikkienhan on pakko säästää.

Se mikä tuli kaikille ikävänä yllätyksenä oli että siitä rahasta pitäisi myös "antaa" muille alueen toimijoille heidän tarpeisiinsa. Lautakunta linjasi ettei muuta avustusta alueelle tänä vuonna tule. Nyt jo kotisivuilla kysellään miten meiltä voitaisiin rahaa hakea. Kumpa osaisin tuohon vastata....

Mutta kaikesta huolimatta tehdään tänäkin vuonna Mellunmäestä  yhdessä meidän näköinen kulttuuririkas ja elävä lähiö.

Jos jollakulla on ideoita miten tai mitä niin ottakaa yhteyttä 050-32 35 475

Olemme taas käynnistäneet uuden toimintavuoden Mellarissa. Kaikista uhkakuvista huolimatta kahvi tuoksuu ja lehdet ovat luettavissa ja koneet käytettävissä.

Olemme avoinna ma-pe ainakin 11-17 ja kahvila 10-16. Tietokoneita saa käyttää ja niihin saa opastusta halutessaan.

Uusi erittäin värikäs taidenäyttely on vallannut aulatilan ja työväenopiston kurssit kokoushuoneet.

Taistelemme tulevan toiminnan puolesta ja siihen tarvitaan kaikkien tukea. Käykää talossa ja näyttäkää että tarvitsemme tälläistä tilaa jotta sitä ei meiltä vietäisi.

Muistakaa seurata ilmoitustauluja jotta tiedätte missä ja mitä tapahtuu. Seuraava isompi tapahtuma on 7.2 Kulttuurikahvila ministerin malliin. Paikalla hyvää musiikkia ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki. Musiikin ja puheiden lomassa myös lasten tanssiesityksiä.

Jos mitä kysyttävää soitelkaa tai tarttukaa kädestä kun tapaamme kaduilla tai toreilla

Mellunmäki-seura ry Marjut Klinga 050-32 35 475

Alakategoriat

Kaupunginosaan liittyviä uutisia.