Mellunmäessä jo 55 vuotta toiminassa ollut Mellunmäki-seura ry on lopettamassa. Miten käy alueen asukastoiminnan?

Mellunmäki-seura ry:llä oli sääntömääräinen syyskokous 14.10.2019 kello 18.00. Kokouksessa oli läsnä 14 jäsentä.

Ikäväksemme joudumme toteamaan että syyskokous ei pystynyt valitsemaan vuodelle 2020 toimivaa hallitusta. Nykyinen vuodesta 2016 istunut hallitus ei halua eikä pysty jatkamaan. Ketään paikalla olevista jäsenistä ei ollut halukas hallitustyöskentelyyn. Tämän takia syyskokous teki päätöksen Mellunmäki-seura ry:n lopettamisesta. Mellunmäki-seura ry. lopettaa toimintansa tilikauden päätyttyä 31.12.2019.

Mellunmäki-seura on toiminut vuodesta 1965. Mellunmäki-seura ry ylläpitää Mellunmäen Saariselänkujalla sijaitsevaa asukastila Mellaria. Asukastilan mahdollinen jatkaja on Mellunmäen ystävät ry, joka on juuri perustettu.

Uudessa yhdistyksessä ei tosin ole Mellunmäessä asuvia hallituksen jäseniä. Kaikilla henkilöillä on kuitenkin jonkunlainen kytkös Mellunmäkeen.

Mellunmäki-seyra ry:llä on ylimääräinen jäsenkokous 25.11.2019 kello 18.00. Kokouksessa päätetään silloin seuran lopettamiseen iittyvistä asioista.

Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa Mellunmäki-seura ry.n puheenjohtaja Marjut Klinga, 050-323 5475

Mellunmäki-seura ry.n puolesta

 

Patrick Wikblad

tiedottaja

Mellunmäki-seuran toiminta on valitettavasti päättymässä ja sen kautta myös asukastila Mellarin toiminnan jatkuminen on uhanalaista.

Mellari osoitteessa Saariselänkuja 1 on jäänyt nyt kesätauolle ja sen ovet eivät avaudu syksyllä.

Tilassa toimii kuitenkin syksylläkin useita yhdistyksiä ja monet järjestävät siellä erilaisia avoimia kokoontumisia. 

Jos kiinnostuit ota yhteyttä marjutk.59@gmail.com

Jos sinulla ideoita toiminnan jatkajaksi otathan yhteyttä.

Mellari sulkee ovet 18.6.2019
Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa puheenjohtaja Marjut Klinga (marjutk.59@gmail.com)
 
 
Terveisin,
Hallitus
Asukastila Mellarissa järjestetään 15.4.2019 klo 17.30 asukastilaisuus Mellarin tulevaisuudesta.
 
Paikalla myös A-Kruunun edustaja Petteri Puolanne.
 
Kahvitarjoilu.
 
Klo 18.30 suljettu jäsenkokous
 
 
 
Terveisin,
 
Hallitus

 

Mellunmäki-seura ry:n varsinainen kevätkokous

 

25.3.2019 kello 18.00

Mellarin asukastila.

 

Asialista:

Toimintakertomus 2018

Tilinpäätös 2018

Mellunmäki-seura ry:n mahdollinen lakkauttaminen.

 

Tervetuloa

 

Hallitus

Mellunmäki-seura ry

Jäsenkirje 02/2019 20.2.2019

Tervehdys taas kaikille seuran jäsenille. Tätä kirjoittaessani aurinko paistaa ja Mellunmäki näyttää monellakin tapaa parhaat kasvonsa. Korvatunturintien uudet talot alkavat olla jo harjakorkeudessa ja Alepakin avasi ovensa viime viikolla.

Seuran linja on vuosia ollut se ettei kaikki toiminta voi keskittyä metroasemalle vaan myös muualla aluetta pitää olla palveluita ja nyt avautunut Alepa on yksi tärkeä kohta tätä tavoitetta. Alepan yhteydessä on nyt myös Nosto automaatti joten metroasemalle ei rahanpuutteenkaan takia tarvitse mennä. Tästä automaatista voi myös nostaa 10 euron seteleitä. Käytetään myös näitä kolmea alueen kauppaa jotta ne jatkaisivat alueella.

Korvatunturintien uudisrakennuksiin valmistuu myös alkukesästä sekä ravintola että asukastila. Ravintolaa tulee pyörittämään vanha tuttu Provinssi mutta aiemmista suunnitelmista poiketen asukastilan pyörittäjäksi ei asetu Mellunmäki-seura. Tämä kohonneiden kustannusten johdosta. Seuran hallitus ei näe tarpeeksi riskittömänä asukastilan pyörittämistä yksityisessä tilassa jossa vuokra- ja käyttökustannukset kokonaan kaupungin avustuksen varassa.

Toivon mukaan tilaan löytyy joku innokas vetäjä jotta asukkaatkin voivat todella hyvään paikkaan tulevaa tilaa hyödyntää.

SEURAN TULEVAISUUS

Seuraavassa kevätkokouksessa ja sitä edeltävässä ylimääräisessä jäsenkokouksessa joudutaan käsittelemään niin ikävää asiaa kuin seuran mahdollista lopettamista. Seuran nykyisen hallituksen jäsenet tulivat pelastamaan vuonna 2016 silloista toimintaa kun hallituksen pj. oli käyttänyt varoja epäilyttävällä tavalla ja hallitus päätyi eroamaan. Nykyiset hallituksen jäsenet ovat nyt olleet remmissä reilut kaksi vuotta ja vetävät vielä tämän kolmannen vuoden mutta sitten on aika joko tekijöiden vaihtua tai joudumme ”ajamaan ” toiminnan alas.

Tämä olisi monella tavalla ikävä ajatus ja siksi toivommekin teidän asukkaiden innostuvat mukaan pyörittämään jo vuodesta 1965 toiminutta yhdistystä. Alue kasvaa kovaa vauhtia ja muutoksia niin liikenteeseen kuin vaikkapa päiväkoti- ja kouluverkkoon tulee koko ajan joten alue tarvitsee edunvalvojaa

Mellunmäki-seuran varsinainen kevätkokous on 25.3 klo 18 Mellarissa. Asialistalla viime vuoden tilinpäätös asiat sekä toiminnan mahdollinen lopettaminen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti johonkin alueen myymälöistä. TÄMÄ KOKOUS ON VAIN JÄSENILLE.

Seuraava ylimääräinen jäsenkokous on 15.4 klo 18 johon pyrimme saamaan paikalle myös A-kruunun edustajan kertomaan kohta valmistuvasta kiinteistöstä Korvatunturintie 9-12. Ja tähän toivomme että kaikki tulisivat sanomaan mielipiteensä alueen tulevaisuudesta ja kutsuvan kaveritkin mukaan.

JÄSENMAKSU

Seura perii jäsenmaksua 15e henkilöltä ja jos samassa osoitteessa asuu useampia yli 18 vuotiaita on maksu 25e. Maksun voit suorittaa yhdistyksen tilille FI5214693000264164 tai Mellariin sen aukioloaikoina ma 12-17 tai to 12-16. Toivomme suoritusta 30.6 mennessä.

Jäsenmaksulla hoidamme tiedotusta sekä ostamme erilaisia tarveaineita Mellariin. Kaupungin avustus kattaa vain vuokran ja palkan. Terkuin Mellunmäki-seuran hallitus. Jos asiaa laita mailia marjutk.59@gmail.com

Ps. Mellunmäen Lionsien talvirieha on Laakavuoren koululla 17.3.

Mellunmäen metroaseman hissit uusitaan

Mellunmäen metroaseman hissien uusiminen alkaa maanantaina 10.9.2018. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan joulukuussa.  Ensimmäisenä uusitaan aseman länsipäädyssä, A-sisäänkäynnin (Jänkäpolku) yhteydessä oleva hissi. Hissi suljetaan maanantaina 10.9.  Alkuperäisen suunnitelman mukaan hissien uusimistyöt oli tarkoitus aloittaa itäpäädyssä B-sisäänkäynnin (terveysaseman puolella) hissin uusimisella. Maanantaina 10.9. B-sisäänkäynnillä sattuneen liukuportaan rikkoutumisen vuoksi hissiremontti aloitetaan ensin A-sisäänkäynnillä.  B-sisäänkäynnin liukuportaan korjaustyöt aloitetaan heti ja ne valmistuvat syyskuun puoliväliin mennessä.   Laituritasolle on kulkuyhteys B-sisäänkäynnistä hissillä ja kiinteitä portaita pitkin, A-sisäänkäynnistä liukuportaita ja kiinteitä portaita. 

A-sisäänkäynnin hissin uusimistyöt valmistuvat lokakuun lopulla. Sen jälkeen töitä jatketaan B-sisäänkäynnin hissillä, jossa työt valmistuvat joulukuussa.  HKL pahoittelee matkustajille töistä aiheutuvaa haittaa.

8.9.2018 Mellari tutuksi. Avoimet ovet kello 12-16

15.9.2018 Turvallisuuspäivä. Avoimet ovet kello 12-16. Vuosaaren VPK vetää alkusammutusharjoituksia ja antavat turvallisuusvalistusta. Paloauto paikalla. Kahvitarjoilu. Myynnissä sammutuspeitteitä (käteismaksu).

22.9.2018 Askartelutalkoot. Avoimet ovet kello 12-16.

 

Kaikki tapahtumat Asukastila Mellarissa, Saariselänkuja 1.

MELLUNMÄKI-SEURA RY 

JÄSENKIRJE 02/18 

Jälleen ollaan aloittelemassa uutta syyskautta, joka on Mellarin tulevaisuuden kannalta ratkaiseva. 

Olemme anoneet ensi vuodelle toimintarahaa sillä silmällä, että siirrymme isompaan tilaan syksyllä. Hallitus on kuitenkin päätynyt siihen ettemme kykene ottamaan uutta tilaa vastaan ellemme saa sinne muita yhteistyökumppaneita. Joten jos sinua kiinnostaa olla mukana palauttamassa alueen asukastoimintaa aiemmalle tasolle tule mukaan toimintaan ja pyydä naapuriakin. 

Yhteistyökumppaneilla tarkoitamme tietenkin teidän asukkaiden lisäksi myös muita toimijoita kuten erilaisia opistoja, seurakuntaa ja harrasteryhmiä. 

Eli työtä kasvavan alueen viihtyisänä ja elinvoimaisena pitämisessä riittää, vanhat sotkut on siivottu ja nyt vaan hommiin kaikki. Emmehän tahdo, että rakkaasta Mellunmäestämme tulee vaan Kontulan takapihalla oleva nukkumalähiö. 

Toimintaa Asukastila Mellari on avoinna 1.9 alkaen ma,ti ja to 12-17 ja kokeiluluonteisesti la 12-16. Mellaria pyörittää monivuotinen työntekijämme Kari ja avuksi on nyt palkattu Kati. Iltakokouksissa emännöi hallituksen varapuheenjohtaja Sirkka. 

Avointa toimintaa on keskiviikkoisin 12-14 kokoontuva ikäihmisten kerho sekä torstaisin 14-16 kokoontuva Naapuruuspiiri.* 

Lisäksi Laakavuoren koululla alkaa syyskuun toisella viikolla tiistaisin 9.15 jooga ja torstaisin 11.15 tuolijumppa. 

Lauantaisin kokeillaan ns. teemapäiviä joista 8.9 on ensimmäinen ja teemana on ”tullaan tutuksi”. Paikalla 12-16 tuttuja ja tuntemattomia henkilöitä, tarjolla kahvia ja pullaa, ideoidaan syksyä ja etenkin tulevaa vuotta. Seuraava lauantai 15.9 teeman on Turvallisuus ja silloin Vuosaaren VPK tulee opettamaan meille alkusammutusta ja pitämään muutenkin turvallisuusvalistusta. Kello 12-16 välisenä aikana. Sammutustouhut ovat Saariselänkujan päässä olevalla hiekkakentällä ja valistus sekä kahvit Mellarissa. 

Ja 22.9 iltapäivää emännöi kerhonvetäjä Ritva Viermaa joka tuo mukanaan kaikkea kivaa kortintekoon liittyen. Tule ja tuo koko perhe mukanasi tekemään persoonallisia kortteja kavereille. 

Syyskokous on 22.11 klo 18 ja asialistalla hallituksen ja puheenjohtajan valinta, toimintasuunnitelma ja talousarvio. 

Jos jäsenmaksu on vielä maksamatta voitte maksaa sen tilillemme FI52 1469 3000 2641 64. Viestiksi 2018. Terkuin Marjut Klinga pj. 050-32 35 475 marjutk.59@gmail.com 

*naapuruuspiiri on naapurustossa asuville ikäihmisille suunnattu viikoittain järjestettävä ryhmätoiminta jota vapaaehtoiset vetävät. Ideana on rupattelu naapurien kanssa kahvikupin äärellä. Kaikki ovat tervetulleita! Toiminta järjestetään asukkaiden, vapaaehtoisten ja kaupungin kumppanuudessa sekä eri toimijoiden tukemana ja on kaikille osapuolille maksutonta. Välillä ryhmään voidaan kutsua eri alojen asiantuntijavierailijoita joita ryhmän jäsenet toivovat. Tavoitteena on lisätä ikäihmisten hyvinvointia ja ehkäistä mm. yksinäisyyttä. Naapuruuspiirejä on perustettu eri puolille Helsinkiä yhteensä jo noin 20kpl Olet lämpimästi tervetullut! etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.

TIEDOTE 3.5.2018 

MELLUNMÄKI-SEURA HAKEE LISÄÄ TOIMIJOITA TULEVAA UUTTA TILAA AJATELLEN. 

KIINNOSTAAKO TEHDÄ YHDESSÄ PAREMPAA MELLUNMÄKEÄ??? 

TULE MUKAAN VAIKUTTAMAAN ENSI VUONNA AVATTAVAN TILAN TOIMINTAAN!! 

KYSY LISÄÄ marjutk.59@gmail.com tai 050-32 35 475 

MELLUNMÄKI-SEURA RY