Hyvä Metsälä-Seuran jäsen

Vuosi 2014 alkaa olla lopuillaan. Tässä vielä jäsentiedote ajankohtaisista asioista ja ensi vuoden toiminnasta näin joulun odottelun lomassa

Helsingin yleiskaava 2016

Vastavalmistunut yleiskaavan luonnos esittää, miten Helsinki voisi kasvaa 250 000 asukkaalla vuoteen 2050 mennessä. Yhtenä keskeisenä yleiskaavan alueena on Käpylän aseman seutu eli alue, johon myös Metsälä kuuluu. Tutustu Metsälää koskeviin kaavailuihin Yleiskaava selvitys 2014: 43, erityisesti sivut 18-20. Tarkemmin Käpylän aseman seutua käsitellään julkaisussa Käpylä 2050: Ideasuunnitelma asemaseudun tiivistämisestä. Sivulta 31 – 33 löytyvistä kartoista näkee, minne uudisrakentamista on luonnosteltu.

Yleiskaavan luonnosta tarkennetaan lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta yleiskaavaehdotukseksi niin, että se on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä arviolta syksyllä 2015 ja kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa vuoden 2016 aikana. Metsälä-Seura tulee jättämään asiasta lausunnon yhteistyössä naapurikaupunginosien asukasseurojen kanssa alkuvuoden 2015 aikana.

Bussilinja 50 palvelee Metsälän asukkaita

Bussilinja 50 aloitti alkusyksyllä liikennöinnin reitillä Herttoniemen Metroasema – Pasila – Ilmala –Suursuo. Metsälää palveleva pysäkki sijaitsee Rajametsäntiellä. Tutustu reittiin.

Hulevesirakenne, asukastilaisuus Metsälän ja Maunulan asukkaille 8.12

Helsingin kaupungin ympäristökeskus vetää EU-rahoitteista hanketta, jonka päätavoitteena on parantaa Itämeren ja lähivesiemme tilaa.  Hankkeen puitteissa on suunniteltu luonnonmukaisen hulevesijärjestelmän rakentamista Metsäläntien varteen Maunulanpuiston reunaan.

Suunniteltu hulevesirakenne on luonnonmukainen hulevesien hallintamenettely, joka hidastaa veden virtaamaa ja puhdistaa virtaavan veden laatua. Luonnonmukainen hulevesijärjestelmä on viihtyisä ja siihen kuuluu olennaisesti mm. vesiä puhdistavat kasvillisuusvyöhykkeet. Suunnittelutyö on nyt käynnissä ja toteutus on tarkoitus tehdä kevään ja kesän 2015 aikana.

Asiaa koskeva tiedotustilaisuus Metsälän ja Maunulan asukkaille pidetään maanantaina 8.12.2014 klo 18-21 asukastila Maunulan Mediapajalla ositteessa Metsäpurontie 25.

Tulevia Metsälä-Seuran tapahtumia

Talvipäivä 7.2. klo 16-17.30 Metsälän kentällä. Tarjolla on makkaraa, kuumaa mehua ja koiravaljakkoajelua lapsille.

Seuran vuosikokous on suunniteltu pidettäväksi tiistaina 25.3 Metsälän VPK:lla. Pyrimme saamaan paikalle kaupungin edustajan kertomaan Pohjois-Pasilan (Maaliikennekeskuksen alue) asuntoalueen suunnitelmista.

Ristolan asukastilaisuuden esitys

Metsälä-Seura järjesti 23.11 asukastilaisuuden Ristolassa. Tilaisuudessa esitettiin lyhyt katsaus Helsingin uuden yleiskaavan tilanteesta ja sen mahdollisista vaikutuksista Metsälän alueeseen, katso esitys.

Asiat kartalle

Kaupunki kerää palautetta yleiskaavasta osoitteesta https://helsinki.asiatkartalle.fi/ löytyvän palvelun avulla. Käy kertomassa oma mielipiteesi, aikaa ei mene kuin muutama minuutti. Alla lyhyet ohjeet:

  • aloitus sivulla on oikeassa reunassa vihreä laatikko, jossa teksti "aloita", klikkaa sitä.
  • valitse alasvetovalikoista haluamasi vaihtoehto liittyen mm. asuinpaikkaan, asumismuotoon, liikkumiseen. Klikkaa alareunassa olevaa vihreätä "Seuraava"-laatikkoa.
  • seuraavaksi voit kertoa, millaista kaupunkia arvostat liikuttamalla asteikon osoittimia. Voi myös jatkaa suoraan eteenpäin ("Seuraava").
  • seuraavaksi eteen avutuu kartta, josta kannattaa valita yläreunan valikosta alueeksi Oulunkylä. Säädä kartan koko sopivaksi +/- painikkeilla.
  • klikkaa haluamaasi vasemman reunan laatikkoa, esim. "Paikka rakentamiselle" tai "Virkistyksellisesti tärkeä alue" ja vie merkki haluamaasi paikkaan kartalle & talleta.

Visiovaiheen materiaali julkaistu

Helsingin yleiskaavan visiovaiheen materiaali on julkaistu ja käsitelty kaupunkisuunnitelulautakunnan kokouksessa 22.10.2013. Kokouksen liitemateriaali ko kokonaisuudessaan nähtävillä seuraavassa:

Kaupunkisuunnitelulautakunta 22.102013 liitteet

Metsälän kannalta oleellisia ovat:

Yleiskaava vaikuttaa Metsälään

Helsinkiin on valmisteilla uusi yleiskaava. Työ on syksyllä 2013 visiovaiheessa ja varsinainen suunnittelutyö alkaa 2014. Tietoa yleiskaavasta löytyy osoitteesta www.yleiskaava.fi

Yleiskaavan keskeisenä suunnitteluperusteena on se, että Helsingin väkiluku tulee kasvamaan yli 200.000 hengellä 30-50 vuoden tähtäimellä. Liikennemäärät lisääntyvät ja nykyiset esikaupungit muuttuvat osin tiiviimmän rakentamisen kantakaupungeiksi. Erityisesti Käpylän aseman seutu sekä Tuusulanväylä ovat keskeisiä solmukohtia tulevassa yleiskaavassa. Suunnittelutyön taustaksi tehtiin 2011 valmistunut Esikaupunkien renessanssi -työ, jonka Metsälääkin käsittelevä materiaali löytyy täältä

Metsälä-Seura kutsui naapurimme Maunula- ja Oulunkylä-Seuran yhteiseen tapaamiseen VPK:lle 22.8.2013. Tapaamisessa oli myös mukana Kaupunkisuunnitteluviraston yleiskaavatoimiston edustajat Essi Leino ja Christina Suomi. Kaupungiosat olivat yhdessä valmitelleet esityksen, jossa nostettiin esiin kaupunginosille tärkeitä asioita yleiskaavaan liittyen. Esitys on nähtävissä täällä.

 

Seuran järjestämät Iltamat tanssittiin aurinkoisessa illansuussa lauantaina 24. päivä elokuuta. Viilenevä ilta ei haitannut tahtia, siitä piti huolen tuhdisti soittanut orkesteri ”Rizling”, joka sai yleisön mukaansa ja tanssimaan. Musiikin ohella tarjolla oli grillimakkaraa ja virvokkeita, Metsälän Mutsit puolestaan huolehtivat lämpimän kahvin, teen ja leivonnaisten saatavuudesta.

130824-3

Paikalle oli kokoontunut runsas joukko aikuisia ja lapsia. Puheenjohtajan, Pekka Ruhan, tervehdyssanojen jälkeen kaupunginosamme tunnettu, vanhojen autojen harrastaja ja Mobilisti -lehden ”isä” Kai Bremer kertoi intohimostaan. Nähtäväksi hän oli ajanut paikalle upeasti kunnostetun 1970-luvun Mercedes Benzin. Myöhemmin illalla paikalla olijat saivat vielä ihastella kansainvälisestikin todella harvinaista vuoden 1939 American Bantam –merkkistä avoautokaunotarta – automerkki, jonka uskotaan olleen Aku Ankan 313-rekisterillä varustetun auton esikuvana.

130824-1

Seura on tiiviisti seurannut Helsingin uuden yleiskaavan edistymistä ja hallituksen jäsen Markus Lindqvist selosti lyhyesti, mitä asiassa tähän mennessä on tapahtunut. Hän oli seuran hallituksen tukemana myös laatinut pallokentän kiertävän Metsälä-aiheisen tietovisan, johon osallistuttiin innokkaasti. Paras tulos oli kahdeksan oikeata vastausta ja niitä löytyi perätä kaksi. Jaetulle ensimmäisele sijalle päätyivät Raija ja Jukka Järvi sekä Virve Naatti. Onnittelut voittajille. Palkintona olleet elokuvaliput toimitetaan heille kotiosoitteeseen. Tietokilpailun oikeat vastaukset ovat nähtävissä täältä.

Lapsille oli varattu pallokentälle kokeneet leikittäjät Alina, Julia ja Lotta. Runsas lapsijoukko herätti seuran hallituksen jäsenet miettimään, miten seuraavissa ltamissa lapset huomioidaan vielä paremmin illan ohjelmaa laadittaessa. Yllätys oli, miten paljon lapsiperheitä on muuttanut Metsälään, ja kaupunginosamme asujamisto on nuorentunut. Tässä seuran hallitus heittääkin ehdotuspallon vanhemmille, jotta yhteinen elokuun tapahtuma olisi todella kaikkien metsäläläisten tapahtuma.

130824-2

Palataan asiaan taas ensi vuonna ja toivomme, että Metsälän asukkaat saapuvat entistä runsaslukuisemmin paikalle.

Tiedotteessa asiaa vuosikokouksesta, jäsenmaksuista ja tulevista tapahtumista. Avaa tiedote linkistä Tiedote-huhtikuu.

Krämertintiellä on käynnissä tenniskenttien huoltorakennuksen vesijohdon uusiminen. Liikennettä haittaavan tietyön osuuden oletetaan olevan valmis maaliskuun puoleen väliin mennessä.