Etusivu / Uutiset / Terassikierroksella kotikylän raiteilla

Uutiset

Terassikierroksella kotikylän raiteilla

Kunnon terassikelit tulivat tänä vuonna myöhään, mutta vielä on kesää jäljellä! Kesäterassien määrä alueellamme on viime vuosina mukavasti lisääntynyt. Mutta minne suunnata? Jotta valinta helpottuisi, Pakila-Seuran testiryhmä lähti tutkimaan kotikylämme terassitarjontaa. Tässä kesämielellä laadittu raportti testiryhmän arvioista. Testiryhmässä oli tasapuolinen nais- ja miesedustus sekä Länsi- että Itä-Pakilasta. Testiryhmä ei tällä kertaa ollut liikkeellä ruokailutarkoituksessa. Kävimme yhteensä kuudessa kohteessa. Juomien hintatasossa ei ollut merkittävää eroa, ei myöskään palvelukokemuksessa. Erot muodostuivat miljöön kokemuksesta – ja nämä ovat toki makuasioita. Terassien aukioloajat vaihtelevat ja saattavat olla tavallisesta poikkeavat kesäaikaan, joten ne kannattaa tarkistaa ennen käyntiä.

Annan kartano, Tuomarinkyläntie 18

Annan kartanoTestiryhmämme saapui ensimmäisen kerran Tuomarinkylään polkupyörillä lämpimänä kesäkuun torstaina klo 19. Kylmät juomat jäivät silloin haaveiksi, sillä Annan kartano oli suljettu. Ravintola suljetaan tiistaista torstaihin klo 18, samoin sunnuntaisin. Pe-la ravintola on auki klo 20 asti.  Joukko muitakin asiakaskandidaatteja pyöri samaan aikaan kartanon vehreässä pihapiirissä, joten aukioloaikojen pidennys olisi varmaan monien muidenkin janoisten mieleen. Ravintola halunnee kuitenkin profiloitua ruokaravintolana. Uuden yrityksen teimme heinäkuun helteisenä lauantaina alkuillasta. Rakennuksen etupuolen aurinkoiset terassipöydät olivat silloin melko tyhjät – ehkä helteestä johtuen. Talon päädyn varjoisalla terassilla sen sijaan oli täyttä. Terassin yleisvaikutelma oli viihtyisä. Terassilta aukeaa viehättävä näkymä kauniiseen kartanonpuistoon. Jäimme miettimään terassin kulmalla olevan pienen kiinni olleen kioskirakennuksen tarkoitusta. Juomat haetaan itse baaritiskiltä. Olutvalikoima oli melko monipuolinen. Virvoitusjuoma maksoi 4 e, hanaolut 7 e ja lonkerotölkki 6 e.

Kulma Keittiö & Baari, Lainlukijantie 12

KulmaTestiryhmä suuntasi seuraavaksi Torpparinmäkeen, jossa keväällä 2018 avatun kortteliravintolan terassilla oli kesäkuisena torstaina yksi vapaa pöytä. Juomavalikoima ei ollut erityisen laaja, mutta siitä löytyi testaajien makuun sopivat juomavaihtoehdot: kivennäisvesi 2,50 e, pullo nelosolutta 7 e ja pienpanimolonkero 8 e. Juomia baaritiskiltä ostettaessa palvelu oli hyvää. Juomat olivat kiitettävän kylmät ja nostivat testaajien suut hymylle. Terassi oli sinänsä siisti, mutta melko ahdas. Ravintolan miljöö kirvoitti testiryhmältä arviot ”kaurismäkiläinen” ja ”aika karu”. Vehreä lähiluonto ja sijainnin rauhallisuus lisäsivät kuitenkin viihtyisyyttä. Asiakkaina näytti olevan paljon lapsiperheitä. Monilla oli lautasella pientä iltapalaa, joista ainakin naapuripöydässä annettiin varsin kiittävät arviot. Kulmalla tiedetään olevan kunnianhimoisia tavoitteita ruokapuolella.

Ravintola PPK, Pakilantie 82

PPKMatka jatkui kohti Länsi-Pakilaa, missä pari vuotta sitten laajennetulla terassilla oli kesäkuisena iltana yksi vapaa pöytä. Pizzoistaan tunnetulla yrityksellä on Pakilassa yli 20 vuoden historia. Ravintolan ilmettä freesattiin ja nimi muuttui PPK:ksi 2015. Ostokokemus baaritiskillä oli jonkin verran hapuileva – saimme vaikutelman, että henkilö oli vasta aloittanut. Pullo kotimaista nelosolutta ja perinteinen lonkero maksoivat molemmat 5,50 e. Hintataso yllätti edullisuudellaan. Melko tilavalla terassilla oli leppoisa tunnelma, vaikka aivan vieressä kulkevan Pakilantien melu ajoittain haittasi keskustelua. Nuoret asiakkaat olivat ryhmittyneet omiin pöytiinsä ja vanhemmat omiinsa eri puolilla terassia. Testaajien omat nostalgiset muistot tutuista kulmista saattoivat vaikuttaa kokemuksen myönteisyyteen. Käyntimme jälkeen terassille on myöhemmin ilmestynyt jonkinlainen verhosisustus (kuvassa) – sen testiryhmä on nähnyt vain ohi kulkiessaan. Terassilla oli käyntimme arki-iltana yleisesti ottaen hyvin rauhallista, vain melko tasaista puheenporinaa kuului pöydistä. Viikonloppuisin ravintolassa on myös musiikkia, silloin tällöin jopa elävää musiikkia.    

Wanha Pehtoori, Laamannintie 17

20190723 192239 Muutaman viikon tauon jälkeen testiryhmämme palasi hommiin helteisenä tiistai-iltana heinäkuun lopulla. Haltialan tilalla sijaitsevan Wanhan Pehtoorin pihapiiri kuhisi väkeä. Vaihtuvuutta oli kuitenkin, joten istumapaikat löytyivät. Paikkoja on tarjolla moneen makuun: pirttipöytiä, kahden hengen puutarharyhmiä, sohvaryhmä katoksen alla, pitkä pöytä isommallekin ryhmälle. Jotkut olivat valinneet istumapaikakseen vain nurmikon. Aika moni nautti syötävää, suosituimmilta näyttivät burgerit. Myös tuoreet tuoksuvat munkit tekivät kauppansa. Iso pullo nelosolutta maksoi 8 e, iso lonkerotuoppi 8,50 ja virvoitusjuomat 3 e. Tiskillä oli jonkin verran jonoa, mutta palvelu sujui sutjakkaasti. Ainutlaatuinen maalismiljöö on kaunis katsella, ilta-aurinko paistaa lähes koko terassin laajuudelta, tunnelma oli rento ja leppoisa. Wanha Pehtoori nousi testiryhmämme ranking-listan kärkeen.

Paloheinä Golfin terassi, Kuusmiehentie 13

GolfTestiryhmä saapui Paloheinä Golfin terassille heinäkuisena arki-iltana noin kello kahdeksan. Terassilla oli mainiosti tilaa. Valikoima näytti melko suppealta, mutta tilaus tiskillä sujui nopeasti. Limu maksoi 3,2 e, nelosolut 7,5 e ja lonkero 6,3 e. Terassi oli varsin viihtyisä, avara ja siisti. Suorastaan ihmettelimme väljyyttä terassilla– näyttää siltä, että täällä golfin peluu on asiaankuuluvasti pääasia. Käyntimme aikaan pilvet olivat jo levittäytyneet taivaalle, mutta ilman aurinkoakin oli kiva katsella pelaajia. Jos iaurinko paistaa, se paistaa terassille esteettömästi, mikä voi tehdä terassilla oleilusta tukalaa. Katoksen varjoa on tarjolla vain joihinkin pöytiin. Testiryhmämme keskusteluissa terassin viihtyisyys nousi korkealle.

Testikohde 6: House of Sandwiches, Pakilantie 56

HofsPari kertaa yritimme ilta-aikaan hakeutua testaamaan Hofsin terassia, mutta emme onnistuneet, koska kesällä ravintola on auki vain ma-pe 10-19. House on Sandwiches on vahvasti tunnettu ruokapuolestaan, joten ratkaisu on ymmärrettävä. Kävimme sitten poikkeuksellisesti testaamassa Hofsin lounasaikaan. Kaikki testiryhmämme jäsenet valitsivat keittolounaan ja juomaksi veden. Muiden juomien hintoja emme tulleet kysyneeksi, joten ne puuttuvat arviosta. Lounas oli maistuva ja kaikki olivat tyytyväisiä. Palvelu oli kohteliasta ja asiakkaat hyvin huomioivaa. Terassi on varjon puolella, mutta vielä lounasaikaan aurinko paistoi osaan pöydistä. Terassilla on vain muutama pöytä ja yksi sohvaryhmä. Koko ravintola on pieni, joten terassi on tervetullut laajennus. Erityisen viihtyisäksi Hofsin terassia ei oikein voi kehua, sillä liikehuoneistojen asiakkaat liikkuvat pöytien vieritse ja parkkipaikasta terassin erottaa vain pensaikko.

Numeerisissa arvioissa on käytetty asteikkoa 4-10 (4 heikko, 10 kiitettävä).

Kohde Aukioloajat Valikoima Hintataso Palvelu Miljöö Yhteensä
Annan kartano

ti-to 11.00-18.00

pe-la 11.00-20.00

su 11.00-18.00

9 8 8 9 8,5
Kulma Keittiö & Baari

ma-to 14-22

pe 14-23

la 12-23

su 12-20

8,5 8 8 7 7,9
Ravintola PPK

ma-to 10.30 -22 

pe 10.30 – 23

la 11.30 – 23

su 11.30 – 22

8 9 7,5 8 8,1
Wanha Pehtoori

kesällä ma-pe 8.30-23

la-su 9-23

9 8 8,5 9,5 8,8
Paloheinä Golf joka päivä 8 – 21.30 7,5 8 8 9 8,1
House of Sandwiches

24.6 – 4.8.2019

ma – pe 10 – 19

- - 8,5 7 7,8

Ryhmämme päätti testauskierroksensa tyytyväisenä. Oli mukava kokemus tutustua oman alueen palveluihin. Jotta palvelut alueellamme säilyvät, on tärkeää käyttää niitä. Seuraavaksi ryhmä suunnittelee testaavansa ruokailua. Jos haluat mukaan testiryhmään, laita viestiä osoitteeseen pakilaseura@gmail.com.

Kuvat: Erja Vuorio