Tapahtumat / Tapahtumakalenteri

tammikuu 2018

tammi
11
Tapahtumat

Kansa tunsi muinoin kasvien parantavan vaikutuksen. Tämä yrttien potentiaali ei ole kadonnut mihinkään. Suuri osa käyttämistämme lääkkeistä on alun perin kasveista peräisin ja yrttejä käytetään myös ravintona.

Tule kuuntelemaan kiinnostavaa luentoa villiyrteistä ja niiden keruusta. Ympäristöbiologi, opettaja (FM) Tuomas Lillebergin johdolla saat tietoa lähiympäristösi piilevästä ruoka- ja lääkevarastosta

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

helmikuu 2018

helmi
03
Tapahtumat

hesy.jpgHESYn Eläinsuojelukeskuksessa pidetään valtakunnallisena löytöeläinpäivänä 3.3. klo 12–15 Avoimien ovien päivä -tapahtuma. Tilaisuudessa esitellään yhdistyksen toimintaa useilla eri infopisteillä, joissa asiantuntijat kertovat eläinten hoidosta, eläinsuojelutyöstä, eksoottisten lemmikkieläinten erityistarpeista ja vapaaehtoistehtävistä. Eläintilat ovat avoinna yleisölle, ja asiakkaille järjestetään opastettuja esittelykierroksia eläinten vastaanottotiloihin. Paikalla on HESYn kautta kodin saaneita koiria ja hurmaavia hämähäkkejä sekä tietysti mainioita mirrejä. Kahviosta vierailijat voivat ostaa herkullisia leivonnaisia kahvin, teen tai mehun kera.

Valtakunnallista löytöeläinpäivää vietetään joka vuosi maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Osoite: Yhdyskunnantie 11, 00680 Helsinki.

helmi
04
Tapahtumat

Paavy kirppisilmo 2018.jpgTervetuloa tekemään edullisia löytäjä kirpputorilta! Tapahtumassa myös mm. arpajaiset, kahvio, grillimakkaraa. Mukana esittelemässä toimintaansa vpk sekä alueen lapsi- ja nuorisotyön järjestöjä.

maaliskuu 2018

maalis
01
Tapahtumat

 

Heidi Kongas

Kirjailija Heidi Köngäs kertoo ja keskustelee teoksistaan Paloheinän kirjastossa torstaina 1.3. klo 18 alkaen. Köngäs on helsinkiläinen kirjailija, ohjaaja ja tuottaja, jota on kiitetty erityisesti suomalaisen sielunelämän oivaltavasta kuvauksesta. Uusimmassa romaanissaan Sandra Heidi Köngäs kuvaa vuoden 1918 tapahtumia torpparinvaimon sekä hänen nykyajassa elävän tyttärentyttärensä silmin.

maalis
18
Tapahtumat

Marian Päivän myyjäiset 18.3.18.jpgPakilan Martat ry:n Marian Päivän Myyjäiset 18.3.18 Hyvän Paimenen kirkolla, Palosuontie 1, messun jälkeen noin klo 12.15

huhtikuu 2018

huhti
17
Tapahtumat

Srk vaalit

Pakilan seurakunnan alue muodostuu Länsi-Pakilan, Itä-Pakilan, Torpparinmäen ja Paloheinän kaupunginosista. Alueella on monet kasvot ja paljon ihmisiä, jotka haluavat rakentaa yhteisöämme. Seurakuntavaalit toteutetaan jälleen ensi syksynä. Ehdokasasettelun aika on juuri nyt. Tervetuloa mukaan näihin kuvioihin! Se on yksi tapa luoda siltoja.

Vaalikoordinaattorina Pakilan seurakunnassa toimii Tiia Valve-Tuovinen. Häneen saa yhteyden puhelinnumerosta 050 4016173 tai sähköpostitse tiia.valve-tuovinen@evl.fi. Myös kirkkoherra Leo Norja vastaa mielelläni kysymyksiin.

Infoa ja ideoita seurakuntavaaleista 2018 – tilaisuus järjestetään

tiistaina 17.4. klo 19 Hyvän Paimenen kirkon Paimensalissa.

Tervetuloa kuulemaan tietoa marraskuussa 2018 pidettävistä seurakuntavaaleista, ehdokkaaksi ryhtymisestä sekä ideoimaan vaaleihin liittyviä asioita.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018

huhti
20
Tapahtumat

Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubin kevätohjelma on julkaistettu. Neljän konsertin sarjassa kuullaan erilaisia musiikin tyylejä. Konserteissa mukana ovat huippusoittajiaa. Lämpimästi tervetuloa!Juliste. Art jazz kevat 2018.jpg

toukokuu 2018

touko
13
Tapahtumat

Äitienpäivänä 13.5.2018 klo 11-14 järjestetään perinteinen äitienpäivätempaus Pakilan yläasteen koululla.

Tätä tapahtumaa on järjestetty jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Ohjelmaa on sekä äideille että lapsille ja koko perheille. Äideille jaetaan ruusuja ja lapsille ilmapalloja. Tarjolla on hernekeittoa ja lettuja ja kahvia ja pullaa. Ohjelmassa on mm lastenlauluja. Esittäytymässä on VPK:n nuoriso-osasto sekä alueen partiolippukunnat. Luvassa on myös hevos- ja koiravaljakkoajelua. Tarjolla on ongintaa ja lasten pelejä. Arpajaisista voi voittaa mukavia palkintoja. Puolenpäivän aikaan jaetaan Pakinkylän Lions Clubin alueen toimijoille myöntämät avustukset.

touko
22
Tapahtumat
Lapset

ItaPakilaPaiva.jpgTi 22.5. klo 17-20 Itä-Pakila-päivä Etupellon leikkipuistossa. 

touko
23
Tapahtumat

Paloheinä_kuva.jpgAdoptoi monumentti -toiminta on käynnistynyt Helsingissä, missä toimintaa koordinoi Helsingin kaupunginmuseo. Adoptoi monumentti -toiminta on vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisuutta adoptoida muinaisjäännöskohde ja kohdetta hoitamalla osallistua oman kulttuuriympäristön vaalimiseen.

Keskuspuiston siimeksessä Paloheinän asuinalueen laidalla lymyää muinaismuistolailla suojeltu ensimmäisen maailmansodan aikainen linnoitekohde, joka kaipaisi hieman siistimistä ja hoitoa. Tule mukaan kohteen hoitotalkoisiin. Pääset samalla tutustumaan kohteen historiaan kaupunginmuseon arkeologin Heini Hämäläisen johdolla! Talkoisiin osallistuminen ei vaadi erityisosaamista, vaan innostus, reipas mieli ja työhanskat riittävät! Tarkempia tietoja kohteesta täällä

Mukaan voi tulla, miten omaan aikatauluun sopii. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Tavoitat meidät numerosta 040- 334 5521.

Tapaamisiin talkoissa!

Kiinnostuitko hankkeesta? Lue lisää Adoptoi monumentti –toiminnasta: http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/adoptoi-monumentti/

http://adoptoimonumentti.fi/

kesäkuu 2018

kesä
02
Tapahtumat

Leirimainos_Pakila2018.jpgKansallinen Lastenliitto – Helsingin piirijärjestö järjestää Pakilan nuorisotalolla kesän hauskimman päiväleirin!

syyskuu 2018

syys
02
Tapahtumat
Lapset

Kyltapahtuma 2018 Juliste 2 1

lokakuu 2018

loka
07
Tapahtumat

Kekrikutsu 2018

loka
14
Tapahtumat

Syystanssit 14 10 2018

marraskuu 2018

marras
17
Tapahtumat

Lauantaina 17.11. Klo 10-14, Pakilantie 38, 00630 Helsinki, Pakila

Paikalla käsityökeskuksen omia yrittäjiä: huonekalujen verhoilijoita, ompelijoita, rottinkitöiden ja harjojen tekijöitä, käsityön ammattilaisia. Tule tapaamaan ja keskustelemaan heidän kanssaan!

Myynnissä käsitöitä, rottinkituotteita, koreja, harjoja, nahkarukkasia, puutöitä, leivonnaisia ja hilloja.

Kahviossa voi nauttia edullisesti tuoreita kotitekoisia leivonnaisia kahvin tai teen kera.

 

TERVETULOA!

marras
25
Tapahtumat

VoxSonora

Pakilan oma kirkkokuoro Vox Sonora juhlii 40-vuotista taivaltaan konsertin merkeissä Hyvän Paimenen kirkossa, Palosuontie 1, sunnuntaina 25.11.2018 klo 16.

Juhlakonsertin ohjelmistossa mm. Mozart, Vivaldi, Händel, Bach, Sibelius ja muuta kotimaista tuotantoa. Vapaa pääsy (ohjelma €10)

Konsertin jälkeen kahvitarjoilu.

joulukuu 2018

joulu
15
Tapahtumat

Kauneimpia romansseja 15.12.2018

Kauneimpia venäläisiä romansseja

ja Sergei Sokolovin & Alexey Lantsovin lauluja

la 15.12.2018 klo 18:00

Hoitokoti Päiväkumpu (entinen Paloheinän kirkko)

Juhlasali Sointula

Repovuorentie 12

Konsertissa kuullaan kauneimpia venäläisiä romansseja ja S.Sokolovin & A.Lantsovin lauluja. Konsertin yhteydessä julkaistaan uusi venäjänkielinen CD-levy "Posleslovie" (suom. Jälkilause–postskriptumi),


Evgenia Podymalkina – mezzosopraano
Leonard Khirug – laulu
Sergei Sokolov – piano
Artemi Gvazava – viulu
Alexey Lantsov – runoja

Liput: 15/10 €, helposti Ticketmasterin verkkokaupasta:  https://www.ticketmaster.fi/event/243319
Lippuja myös ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista,

puh. 040 519 48 19, artjazzhelsinki@gmail.com

Musiikkivideot:

”Posleslovie”https://www.youtube.com/watch?v=4iCAYtzTz0k

”Pietarilainen valssi” https://www.youtube.com/watch?v=K6x6ddaSDDo