Tapahtumat / Tapahtumakalenteri

helmikuu 2019

helmi
20
Timeklo 15:30-18:30
Tapahtumat
Lapset

Paloheinan talvirieha 2019

Maksuton koko perheen talvirieha kutsuu mukaan nauttimaan monipuolisista talviaktiviteeteista Paloheinän ulkoilualueelle. Suuren suosion saavuttanut Talvirieha on järjestetty koululaisten talvilomaviikolla aina vuodesta 2009 alkaen. Tapahtumassa tarjolla muun muassa leikkimielisiä hiihtokilpailuja, lumikenkien kokeilua, lätkää, vapaata luistelua, luistelukouluja, luistelutemppurata, lumilautailua, laserammuntaa, lumenveistoa sekä mahdollisuus tutustua paloautoon, latukoneeseen, mönkijään ja traktoriin.

Tapahtuman tähtinä toimivat Ryhmä Haun Samppa ja Vainu! Tervetuloa mukaan viettämään talviloman vauhdikkainta päivää, seuraamaan Ryhmä Haun esitystä sekä ottamaan fanikuvia päivän päätähtien kanssa. Menossa mukana myös HIFK, Helsingin luistelijat, muodostelmaluistelujoukkue Marigold Ice Unityn jäseniä, Pakilan Veto, Suomen Latu, Helsingin jäähalli, Helsingin Latu, Ampumahiihtoliitto sekä Pakinkylän VPK.

maaliskuu 2019

maalis
14
Tapahtumat

Pakila-Seura järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ilmanlaatuaiheisen asukasillan torstaina 14.3. Pakilan yläasteen koululla. Olet lämpimästi tervetullut tähän tilaisuuteen kuulemaan puunpolton vaikutuksista ja saamaan polttopuun ja tulisijojen käyttöön liittyviä vinkkejä. Kahvitarjoilu.

polta puuta puhtaammin 1

huhtikuu 2019

huhti
25
Tapahtumat

Pakin talo jpg 

Pakila-Seuran kevätkokous pidetään idyllisellä Pakin talolla (Etupellontie 2) torstaina 25.4. klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2018.

Pakila-Seuran jäsenten lisäksi kaikki halukkaat seuran toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kokousta ja keskustelemaan alueemme asioista. Kahvitarjoilu alkaa 17.45.

Kokouksen jälkeen kaupunginvaltuutettu Tapio Klemetti pitää ajankohtaiskatsauksen Pakilanpuiston koulujen ja päiväkotien uudistamisen tilanteesta ja muista ajankohtaisista asioista.

toukokuu 2019

elokuu 2019

elo
08
Tapahtumat

Maunula-talo kutsuu sinut mukaan suureen piknikkiin! Illallinen Suomen taivaan alla leviää 8.8. kaikkialle Suomeen. Ota mukaan oma viltti tai ruokapöytä ja kasaa oma illallinen Maunula-taloa ympäröivälle puistoalueelle. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

elo
17
Tapahtumat

ViljelypalstaElontien palstaviljelijöiden

ELONKORJUUMYYJÄISET

Lauantaina 17.8.2019 klo 12-17

Pakilassa Elontien länsipäässä (päättyy keskuspuistoon)

*** 

Tarjolla syksyn satoa, mehuja, hilloja, paljon erilaisia kaaleja, pinaattia, perunoita, valkosipulia ja muita sipuleita, kukkakimppuja, perennoja, tuoreita marjoja..

Kahvia, teetä, mehua, piirakkaa.

Lisäksi itsetehtyjä käsitöitä: sukkia, tuubihuiveja, kämmekkäitä, pipoja, kännykkäpusseja, pussukoita.

 

Kaiken kruunaa palsta-alueen ahkerien mehiläisten tuottama testivoittaja Elonhunaja!

elo
24
Tapahtumat

Mehevää ja menevää. Tule sinäkin! Musaa, makkaraa, musaa, vegeversioita, musaa, kirppis, sambuuseja, musaa ja kaikki me Maunulan tyypit! Piha-alue on varattu omatoimiselle maksuttomalle kirppiskaupalle. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Esiintyjinä Vanhanpiian Pojat, Kärtsy for Sale (Kärtsy duona), Tuittulan Ukuleleorkesteri, Aston Kalmari, Gramobone ja Punatähdet.

syyskuu 2019

syys
14
Tapahtumat

Paloheina soi 14.9.2019Lauluja veden alta ja ääreltä"

Karismaattinen duo; vahva ja herkkä laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja haitaritaitelija Johanna Juhola esittävät läpileikkauksen Emman vuosien mittaan levyttämistä kappaleista.

Lämpimästi tervetuloa! 

Liput käsittelykuluineen 17,50 €

Linkki verkkokauppaan: https://www.ticketmaster.fi/event/262595

Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 48 19, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki.

Tapahtuma Facebookissa:

https://www.facebook.com/events/1319703934844908/?active_tab=about

 

 

syys
23
Tapahtumat

Lämpimästi tervetuloa isovanhemmat ja lapsenlapset. Syyskuussa tavataan Haltialassa, seuraavat tapaamispaikat suunnitellaan yhdessä.

Isovanhempi lapsenlapsiryhm

lokakuu 2019

loka
06
Tapahtumat

PakinkylnPunainenKaarti kansiLokakuun alussa julkistetaan Maija Hakasen paikallishistorian tutkimus Pakinkylän Punainen Kaarti. Kirjaan on koottu monista arkistoista uutta tietoa siitä, miten Pakinkylä – nykyinen Pakila – oli mukana vuoden 1918 dramaattisissa tapahtumissa. Laajaan 280 sivun kirjaan sisältyy matrikkeli 284 Pakinkylän punakaartilaisesta, joka kaatuivat taisteluissa tai teloitettiin, tuomittiin vankileireille tai joutuivat maanpakoon. Kirjassa on myös valokuvia vuodelta 1918.

Kirjan julkistamistilaisuus on sunnuntaina 6. lokakuuta kello 16 alkaen Pakilan työväentalolla (nuorisotalo), Lepolantie 19. FT Maija Hakanen esittelee uuden kirjansa Pakinkylän ja sen punakaartin vaiheista 1918. Historian professori Laura Kolbe puhuu Helsingistä 1918: pääkaupunki ja sisällissodan pitkä varjo. Elmeri Vehkala esittää työväenlauluja. Keskustelua ja kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa!

Ennen julkistamistilaisuutta on mahdollisuus osallistua historiakävelyyn kirjan tekijän kanssa vuoden 1918 tapahtumapaikoilla Pakilassa. Kävelylle lähdetään klo 14.30 nykyisen Pakilan Lastenpaikan luota, Yhdyskunnantie 2.

Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa erikoishintaan 15 eurolla. Kirjan on julkaissut Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy yhteistyössä Pakilan demokraattisen kulttuurisäätiön kanssa. Kirja tulee lokakuussa myyntiin hyvin varustettuihin kirjakauppoihin ja sitä voi ostaa myös verkkokaupasta www.tiedonantaja.fi/kauppa.

loka
15
Tapahtumat

JonnaTervomaa

Maunulatalon Tänä iltana -sarjassa esiintyvät ti 15.10. Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho. Konsertti alkaa klo 19, ovet aukeavat klo 18.30. Väliaika, kahvio avoinna klo 18-21.

Liput ennakkoon (ma 9.9. alkaen) 18 Eur+toim. maksu www.lippu.fi ja ovelta (pieni rajoitettu määrä) 20 eur.

Jonna Tervomaan uran salaisuuksia ovat hänen ehtymätön voimansa live-esiintyjänä ja tulkitsijana, hänen joukosta erottuva, oma äänensä sekä pelkäämätön tapansa kulkea omia polkujaan. Tervomaan laulut ovat yhdistäneet erilaisia ihmisiä jo vuosia. Hänen laulunsa ovat ihmisten ääntä. Artisti haastaa itsensä aina uudestaan ja vaatii myös bändiltään sekä omistautumista että heittäytymistä. Nyt tämä tuotteliaassa vaiheessa elävä artisti tuo Maunula-talon Metsäpurosaliin paikalle esityksen, jossa taiturillinen kokoonpano (Jussi Jaakonaho kitarat, Jonna Tervomaa laulut) loihtii Tervomaan musiikista kaikkein verevimpiä sävyjä, jättäen lauluille runsaasti elintilaa ja esitellen artististakin uusia puolia.

Jussi Jaakonaho, palkittu kitaristi-tuottaja monen suomalaisen huippuartistin taustalta (mm. Ismo Alanko, Chisu, Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen), julkaisi ensimmäisen instrumentaalisen sooloalbuminsa syyskuussa 2017. Se huomioitiin laajalti kotimaisessa mediassa kuin myös vaikutusvaltaisessa yhdysvaltalaisessa Vintage Guitar -lehdessä. Uusin aluevaltaus on työskentely säveltäjänä ja soittajana tulevan, uuden TV-sarjan kunnianhimoisen score-musiikin parissa.

loka
20
Tapahtumat
Tapahtumajuliste korsuhartaus 20102019 final 
loka
26
Tapahtumat

Ennakkotieto kekri 2019

joulukuu 2019

joulu
09
Timeklo 18:00-19:30
Tapahtumat
Lapset

Joululaulut 2019