Tapahtumat / Tapahtumakalenteri

lokakuu 2019

loka
06
Tapahtumat

PakinkylnPunainenKaarti kansiLokakuun alussa julkistetaan Maija Hakasen paikallishistorian tutkimus Pakinkylän Punainen Kaarti. Kirjaan on koottu monista arkistoista uutta tietoa siitä, miten Pakinkylä – nykyinen Pakila – oli mukana vuoden 1918 dramaattisissa tapahtumissa. Laajaan 280 sivun kirjaan sisältyy matrikkeli 284 Pakinkylän punakaartilaisesta, joka kaatuivat taisteluissa tai teloitettiin, tuomittiin vankileireille tai joutuivat maanpakoon. Kirjassa on myös valokuvia vuodelta 1918.

Kirjan julkistamistilaisuus on sunnuntaina 6. lokakuuta kello 16 alkaen Pakilan työväentalolla (nuorisotalo), Lepolantie 19. FT Maija Hakanen esittelee uuden kirjansa Pakinkylän ja sen punakaartin vaiheista 1918. Historian professori Laura Kolbe puhuu Helsingistä 1918: pääkaupunki ja sisällissodan pitkä varjo. Elmeri Vehkala esittää työväenlauluja. Keskustelua ja kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa!

Ennen julkistamistilaisuutta on mahdollisuus osallistua historiakävelyyn kirjan tekijän kanssa vuoden 1918 tapahtumapaikoilla Pakilassa. Kävelylle lähdetään klo 14.30 nykyisen Pakilan Lastenpaikan luota, Yhdyskunnantie 2.

Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa erikoishintaan 15 eurolla. Kirjan on julkaissut Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy yhteistyössä Pakilan demokraattisen kulttuurisäätiön kanssa. Kirja tulee lokakuussa myyntiin hyvin varustettuihin kirjakauppoihin ja sitä voi ostaa myös verkkokaupasta www.tiedonantaja.fi/kauppa.

loka
15
Tapahtumat

JonnaTervomaa

Maunulatalon Tänä iltana -sarjassa esiintyvät ti 15.10. Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho. Konsertti alkaa klo 19, ovet aukeavat klo 18.30. Väliaika, kahvio avoinna klo 18-21.

Liput ennakkoon (ma 9.9. alkaen) 18 Eur+toim. maksu www.lippu.fi ja ovelta (pieni rajoitettu määrä) 20 eur.

Jonna Tervomaan uran salaisuuksia ovat hänen ehtymätön voimansa live-esiintyjänä ja tulkitsijana, hänen joukosta erottuva, oma äänensä sekä pelkäämätön tapansa kulkea omia polkujaan. Tervomaan laulut ovat yhdistäneet erilaisia ihmisiä jo vuosia. Hänen laulunsa ovat ihmisten ääntä. Artisti haastaa itsensä aina uudestaan ja vaatii myös bändiltään sekä omistautumista että heittäytymistä. Nyt tämä tuotteliaassa vaiheessa elävä artisti tuo Maunula-talon Metsäpurosaliin paikalle esityksen, jossa taiturillinen kokoonpano (Jussi Jaakonaho kitarat, Jonna Tervomaa laulut) loihtii Tervomaan musiikista kaikkein verevimpiä sävyjä, jättäen lauluille runsaasti elintilaa ja esitellen artististakin uusia puolia.

Jussi Jaakonaho, palkittu kitaristi-tuottaja monen suomalaisen huippuartistin taustalta (mm. Ismo Alanko, Chisu, Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen), julkaisi ensimmäisen instrumentaalisen sooloalbuminsa syyskuussa 2017. Se huomioitiin laajalti kotimaisessa mediassa kuin myös vaikutusvaltaisessa yhdysvaltalaisessa Vintage Guitar -lehdessä. Uusin aluevaltaus on työskentely säveltäjänä ja soittajana tulevan, uuden TV-sarjan kunnianhimoisen score-musiikin parissa.

loka
20
Tapahtumat
Tapahtumajuliste korsuhartaus 20102019 final 
loka
26
Tapahtumat

Ennakkotieto kekri 2019