Tapahtumat / Tapahtumakalenteri
Tapahtumat
Time6.10. klo 16-18

Mitä tapahtui Pakilassa 1918?

PakinkylnPunainenKaarti kansiLokakuun alussa julkistetaan Maija Hakasen paikallishistorian tutkimus Pakinkylän Punainen Kaarti. Kirjaan on koottu monista arkistoista uutta tietoa siitä, miten Pakinkylä – nykyinen Pakila – oli mukana vuoden 1918 dramaattisissa tapahtumissa. Laajaan 280 sivun kirjaan sisältyy matrikkeli 284 Pakinkylän punakaartilaisesta, joka kaatuivat taisteluissa tai teloitettiin, tuomittiin vankileireille tai joutuivat maanpakoon. Kirjassa on myös valokuvia vuodelta 1918.

Kirjan julkistamistilaisuus on sunnuntaina 6. lokakuuta kello 16 alkaen Pakilan työväentalolla (nuorisotalo), Lepolantie 19. FT Maija Hakanen esittelee uuden kirjansa Pakinkylän ja sen punakaartin vaiheista 1918. Historian professori Laura Kolbe puhuu Helsingistä 1918: pääkaupunki ja sisällissodan pitkä varjo. Elmeri Vehkala esittää työväenlauluja. Keskustelua ja kahvitarjoilu. Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa!

Ennen julkistamistilaisuutta on mahdollisuus osallistua historiakävelyyn kirjan tekijän kanssa vuoden 1918 tapahtumapaikoilla Pakilassa. Kävelylle lähdetään klo 14.30 nykyisen Pakilan Lastenpaikan luota, Yhdyskunnantie 2.

Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa erikoishintaan 15 eurolla. Kirjan on julkaissut Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy yhteistyössä Pakilan demokraattisen kulttuurisäätiön kanssa. Kirja tulee lokakuussa myyntiin hyvin varustettuihin kirjakauppoihin ja sitä voi ostaa myös verkkokaupasta www.tiedonantaja.fi/kauppa.