Monet taloudet alueella kärsivät joka syksy suuresta omenasadosta.

Facebook:n (FB) "omenapörssi" tarjoaa ratkaisun tähän pulmaan.

Omenapörssi on yhteishyvä -idealla toimiva voittoatuottamaton tietopalvelu, johon omenapuun omistaja voi jättää yhteystietonsa. FB:kin lukijat sitten ottavat häneen yhteyttä ja tulevat sovittuna aikana poimimaan. Toiset ovat iloisia, että omenat menevät kaupaksi ja toiset että saavat niitä ilmaiseksi.

Suosittelen kokeilemaan. Meilläkin Kangastiellä 
nyt ensimmäinen vuosi kokeilussa!

Jos olet kiinnostunut muuttamaan asumaan Pirkkolaan, kokeile alla olevaa linkkiä kohteista jotka ovat tällä hetkellä myytävänä alueella. Pirkkolan alue on pieni keidas jossa on harvoin kohteita myynnissä ja vaihtuvuus on pientä. Keskimäärin myydään 1-2 taloa vuodessa.

www.oikotie.fi

Alla kooste säännöksistä Pirkkolan alueella.

Pirkkolan asemakaava on vuodelta 1988.

Tämän lisäksi olisi huomioitava Helsingin yleisasemakaava vuodelta 2002.

Helsingin rakennusvirasto hakee kaupunkilaisten mielipidettä mm. oman asuinalueensa katualueiden siisteydestä ja kunnosta sekä talvihoidosta asuinalueilla, vilkkaasti liikennöidyillä pääväylillä, jalkakäytävillä ja pyöräteillä. Palautetta toivotaan yhtä lailla niin autoilijoilta kuin jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä ja rullaluistelijoilta.

Omakotikiinteistön jätehuolto kannattaa aina hoitaa jätteen hyödyntämisen, lajittelun ja kierrätyksen kautta. Näin voidaan minimoida kaatopaikalle kulkeutuva ja kukkaroa kuluttava jäte. Kompostoimalla orgaaninen jäte ja kierrättämällä lasi-, metalli-, paperi- ja kartonkijäte pystyy omakotitalon roskalaatikon tyhjentämisen hoitamaan enintään yhdellä tyhjennyksellä / kaksi viikkoa.


Helsingissä kokeillaan tänä kevään palvelua, jossa kaupunkilaisia informoidaan niiden katujen puhdistuksen aikatauluista, joilla pysäköinti kielletään puhdistuksen aikana.

 

Puhdistussuunnitelmat on nähtävissä netissä (http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/) ja kunkin päivän puhdistettavat kadut on mahdollista tilata myös tekstiviestipalveluna kännykkäänsä. Tekstiviestipalvelun vastaanotetut viestit ovat ilmaisia ja siihen on mahdollista liittyä haluamiensa kaupunginosien osalta.

Jaakko Kivimäki, puhdistusinfo-palvelun koordinaattori toivoo että jakaisitte tietoa palvelusta eteenpäin.

Lisätietoa: http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Kadut/Hiekanpoisto