Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Vuosi 2018 on yhdistyksen 77. toimintavuosi. Vuosi toteutetaan aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Hyvän talven siivittämänä pidettiin jo 11.2 onnistunut talvirieha Pirkkolan Puropuistossa, jossa yhdistys tarjosi mehua ja makkaraa iloisille ulkoilijoille.

Vuosikokous pidetään Saunabaarissa ke 14.3. Ennen kokousta Saara Pulkkinen (koiranohjaaja) ja Sampsa Väntsi (rakenteisiin liittyvät huomiot) Homekoirat S&S-firmasta kertovat koiran avulla tehtävistä talojen hometutkimuksista.

Toukokuun tapahtumat alkavat jätelavatempauksella. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin. Hakettaja hankitaan tänäkin vuonna. Puropuiston talkoissa siivoamme yhdessä pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa, mehua ja kahvittelua entiseen tapaan. Toivomme tänäkin vuonna kaupungilta lavaa näille roskille.

Toukokuussa pidetään myös kevätkirppis, ja halukkaat voivat osallistua myös Helsingin siivouspäivä-tapahtumaan. Pitopaikkana on edelleen Elannon aukio sekä Pirjontien ja Petaksentien alkupäätä samalla tavoin kuin syksyn kirppiksellä.

Timo Tuomisen Brel ilta on Maunula talolla ke 9.5. alk. klo 18. Kyseessä on hartaasti odotettu tapahtuma ja paikalle toivotaankin runsaasti myös pirkkolalaisia.

Keväällä kelien salliessa käynnistyvät leikkipuistossa keskiviikkoiset petangue peli-illat, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan. Kevään sanomissa ja kotisivuilla tarkemmat aloitusajat.

Lasten leikkimieliset urheilukilpailut Pirkkolan urheilukentällä pidetään myös keväällä. Vuorossa ovat jo viidennet kisat ja kilpailijoita on edellisillä kerroilla ollut mukana runsaat 30. Lapsille jaetaan muistoksi itse tehty mitali, suosikkikeksejä ja mehua.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen yö (todennäk. lauantaina 25.8 Suomen luonnon päivänä) paikkana Puropuisto. Värikkäät pöydät, kutsuva ja viihdyttävä musiikki sekä herkulliset tarjottavat kokoavat puiston täyteen pirkkolalaisia. Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa juhlan alussa omaa ohjelmaa.

Katukirppis järjestetään syyskuun alkupuolella sunnuntaina. Paikalle toivotaan jälleen paljon myyjiä ja asiakkaita aukiolle, joka meillä vielä on!

Pikkujoulut pidetään marraskuussa, jolloin tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään taas iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Viime- ja toissavuoden elävä joulukalenteri oli ihastuttava uutuus ja kannattaa toteuttaa asukkaiden mukavien ideoiden siivittäminä tänäkin vuonna!

Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

Pirjontien ja Pirkkolantien kaavaluonnos etenee ja valitus on edelleen korkeimman hallintaoikeuden käsittelyssä. Toivomme että puutarhakaupunginosamme ehyttä ilmettä ei tuhota Raide-jokerin rakentamisen varjolla.

Myös Helsingin kaupungin ”pakkolohkominen” on puhuttanut niitä tontinomistajia jotka ovat saaneet kaupungilta kirjeen toimituksen täytäntöönpanosta. Hallitus on selvitellyt asiaa virkaatekevien kanssa ja asiasta voi valittaa vasta laskun saavuttua (virkamiesten mukaan kevätkesä). Omakotiliiton lakimieheen Juha Saarimäkeen ollaan myös oltu yhteydessä mutta valitettavasti hän ei antanut paljoa toivoa valitusten läpimenemisestä.

Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.net/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus. Lisäksi yhdistyksellämme on oma Facebook sivusto.

Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa hallitus ja viime vuosina Silja Mentula. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com on osoittautunut erittäin toimivaksi. Sillä tavoittaa kaikki hallituksen kaikki jäsenet kerralla!