Pitäjänmäki päivä 24xs

Pitäjänmäki-päivää on nyt vietetty, sunnuntaina 9 syyskuuta. Olihan se Pitäjänmäen näköinen, aurinkoinen ja iloinen. Valtavasti väkeä oli paikalla ja myyntipöytiä melkein silmänkantamattomiin. 

Kuten omassa avauspuheessani sanoin kerroimme kaikille kaupunginosamme viisituhatvuotista tarinaa, Helsingin rikkaimmasta kivikausilöydöstä Euroopan ajanmukaisimpaan valokuituverkkoon.

Kaupunginsuunnittelun karttojen ääressä oli tungosta ja perhokalastajien Mätäjoki-projekti kiinnosti myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista joka viipyi pitkän tovin esittelypöydän luona.

Yhteiskunnan päätöksentekijät olivat muutenkin vankasti paikalla ja kuuntelivat selvästi kiinnostuneina pitskulaisten käsityksiä. Urheilukentällä ja Kansallisen lastenliiton leikkialuueella olivat nuorimmat liikkeellä. Heitä kiinnosti myös Pitäjänmäen VPK:n sammutusauto joka oli ajettu juhla-alueelle ihailtavaksi.

Kiitoksia tulee vielä monessa kirjoituksessa näilläkin sivuilla, niin monet yksityiset, yhteisöt ja yritykset ovat meitä auttaneet tekemään päivästä hienot kyläjuhlat.

Haluan kuitenkin jo nyt kiittää Pitäjänmäen kirjastoa, nuorisotaloa, Pitäjänmäen Tarmoa, Helsingin Lipputehdasta, Sahalan kirjapainoa ja aivan erityisesti Reimarlan K-marketia valtavan hienosta tuesta. Ja tietysti teitä kaikkia jotka autoitte viemään tilaisuuden läpi ja teitä jotka osallistumalla teitte päivästä todellisen Pitskun näköisen juhlan.

Pitäjänmäki-seuran Facebook-sivuilta löytyy paljon valokuvia ja muuta tietoa Pitäjänmäki-päivästä. Kannatta käydä.

Kuvia kannattaa selata. Jokaisella kuvalla on oma tekstinsä joka kertoo lisää päivän tapahtumista ja juhlaväestä.

Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja

Pitäjänmäki Facebookissa

Pitäjänmäki ilmakuvina 1932-2012

Pitajanmaki kartta

Liikkeitä ja palveluita

 

Talin siirtolapuutarha

 

tarmo

 

ristikko

 

vpk

 

ottila

 

Pit. elakkeens

 

mll konala

 

lions pit

 


kulttuurikirkko stamp 40x40 small

 

kauneusmestarit


hiusmestarit

 

Konalan martat

 

logo lansihelsingin omak