Pitäjänmäen kotikaupunkipolut on päivitetty vuonna 2016. Hanketta tuki Helsingin Lähiöprojekti. Tekstin toimitti Pauli Saloranta ja päivitystä ohjasi Pitäjänmäki-seuran työryhmä, jota veti Jussi-Petteri Lappi. Kommenttinsa antoivat lisäksi Marja Mosander, Siv Nordström (KSV), Markku Alatalo (Tarmo) ja Henrik Helenius (VPK+Tarmo). Kiitos kaikille muillekin tietoja antaneille kaupunkilaisille, viranomaisille ja tahoille!

Helsingin muut kotikaupunkipolut: www.helka.net/kotikaupunkipolut

Muiden paikkakuntien polut: www.kotikaupunkipolut.fi

Polut on merkitty oheiselle kartalle väreillä: Mätäjoki ja Tali (tummanruskea), Reimarla (ruskea) sekä Piimäki (musta).

Klikkaa karttaa, niin saat tulostettavan version.

Pitsku kotikaupunkipolut2016 

Kotikulmat tutuksi kantapään kautta

Pitäjänmäki-seura on koonnut ja julkaissut kolme kotikaupunkipolkua uusien asukkaiden kotiutumisen edistämiseksi ja kaikkien pitäjänmäkeläisten kotiseututietoisuuden lisäämiseksi. Polut koottiin vuosina 2008–09 osana Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hanketta. Ne muodostavat saumatonta verkostoa viereisten polkujen kanssa länteen Leppävaaraan ja jatkossa myös itään Haagaan sekä pohjoiseen Konalaan päin. Pitäjänmäen kotikaupunkipoluilla on valinnaisia reittejä yhteensä 15 km ja kohteita kaikkiaan 78.

Kotikaupunkipolut tutustuttavat kulkijansa mielenkiintoisiin paikkoihin kävellen, lähietäisyydeltä. Näkökulmina ovat kaupunginosan historia ja nykypäivä, luonto ja kulttuuri, arkkitehtuuri sekä mielenkiintoiset henkilöhahmot. Polut ulottuvat perinteisestä Reimarlasta Talin maisemiin ja moderniin Piimäkeen, vehreää Mätäjoen vartta unohtamatta.

Kotikaupunkipolut soveltuvat muuttajien ja vanhojen asukkaiden lisäksi mainiosti myös kaikkien muiden kuljettavaksi: koulujen opetuskäyttöön, matkailijoille, työpaikkojen virkistyspäivien ohjelmaksi jne.

 

Pitäjänmäki Facebookissa

Pitäjänmäki ilmakuvina 1932-2012

Pitajanmaki kartta

Liikkeitä ja palveluita

 

Talin siirtolapuutarha

 

tarmo

 

ristikko

 

vpk

 

ottila

 

Pit. elakkeens

 

mll konala

 

lions pit

 


kulttuurikirkko stamp 40x40 small

 

kauneusmestarit


hiusmestarit

 

Konalan martat

 

logo lansihelsingin omak