Ajankohtaista

Puistolan elävä joulukalenteri toteutuu jälleen!

Ilmoittaudu mukaan joulukalenteriin Puistola-seuran Facebook-sivujen kautta: https://www.facebooKuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, lumi, puu, ulkoilma ja luontok.com/puistolaseura/

Pormestarin asukasilta Puistolan peruskoululla 31.10!

Pormestari saapuu kotiseudulleen Puistolaan 31.10.2019.

Ilta järjestetään Puistolan peruskoululla, Koudantie 2.

Asukasillan ohjelma 17.30-19.00 Pop-up tori Puistola Tapulikaupunki - alueen ajankohtaisten hankkeiden ja palveluiden esittelyä Pop-up torilla. Torilla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa itseä kiinnostavista aiheista. Mahdollisuuksien kukaan myös yhteisöjen esittelypisteitä. (kerro yhteisönne halukkuudesta suoraan pj. kari.koponen@iki.fi

Klo 19-20.30 Asukasillan kyselytunti- osuus

- Tilaisuuden avaa pormestari ja juontaja. Avauspuheenvuoro sisältää illan käsikirjoituksen kannalta olennaisen infon osallistujille

- asukasyhdistysten edustaja pitää asukkaiden puheenvuoron ja kysyy ensimmäisen kysymyksen

- nuorten kysymys (kysytty ennakkoon)

- Lähetä sinua kiinnostava kysymys ennakkoon Puistola-seuran pj kari.koponen@iki.fi, ja / tai tule paikanpäälle kysymään! Lisätietoja tapahtumasta tällä sivustolla lähiaikoina!"

Mikä on OmaStadi?

Kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia ja äänestää siitä, miten kaupunki käyttää 4,4 miljoonaa euroa rahaa vuosittain. Koillisen suurpiirin alueella meillä on käytettävissämme n. 560.000 euron potti. Viime syksynä kaupunkilaiset tekivät lähes 1300 ehdotusta, joista runsaat 150 tuli meiltä täältä koillisen nurkilta. Puistolan, Heikinlaakson ja Alppikylän alueelta hyväksyttiin jatkoon 11 ehdotusta, joista rakentui hankkeita yhdistelemällä 4 konkreettisia ja toteutuskelpoista suunnitelmaa. Par’ aikaa kaupungin viranomaiset laskevat tehtyjen suunnitelmien kustannuksia. Loppuvuonna saamme äänestää toteutuskelpoisiksi hyväksytyistä suunnitelmista. Täsmällinen äänestysajankohta on vielä lukkoon lyömättä. Äänestyksissä pärjänneet ehdotukset tullaan toteuttamaan vuoden 2020 aikana. Jatkossa mukana olevat ehdotukset:

1. Puistola vehreäksi

 • 10 puuta Nurkan puistoon
 • 700 m Suurmetsäntien eteläpuolen maisemointia
 • Puistolantien päässä olevan kiertoliittymän istutukset, 15 matalaa pensasta tai havupuuta
 • Erillisiä kukkakoreja 3 kpl
 • Arboretumin kohentaminen ja raivaus, pöytä ja kiinteät penkit Suurmetsänojan varteen, roskakorit vieressä.

2. Kuntoportaita ja grillausta lähiluonnossa Alppikylänhuippu, Suurmetsäntie

 • Kuntoportaat (noin 80 metriä) lounais-länsirinteeseen
 • Kivituhkakenttä (noin 10*10 metriä) rinteen huipulle portaiden yläpäähän, toimii tapahtumapaikkana.
 • Esteetön polku huipun tapahtumapaikalle etelä-pohjoissuuntaista rinnettä pitkin.
 • Muutamia kiinteitä penkkejä.
 • Grillipaikka kaupungin linjausten mukaisesti kivituhkakentälle.
 • Huipulle säännöllisesti tyhjennettävä tuhoeläinvarma roska-astia (jos mahdollista, niin aurinkoenergialla roskat litistävä roska-astia).
 • Sähköverkkoliittymä on jo alueella valmiina. Tapahtumasähköt huipun tapahtumakentälle pyritään saamaan koko kaupunkia koskevan ehdotuksen sisällä (kts. Electric Helsinki -ehdotus, ID 334)
 • LED-valaistus juoksuportaisiin, joka himmennetään yöksi. Energiatehokas ratkaisu!
 • Rinteen eteläisen, loivan puolen siistiminen ja maisemointi helppohoitoiseksi perhosniityksi.

3. Puistolan yhteisöprojekti.

 • Tarkoitus: Koordinoidaan suunnitelma Puistolan nuorisotyön edistämiseen ja luodaan puitteita
 • Toimenpiteet täydentyvät

4. Puistolan lähiliikuntapaikkojen lisääminen ja parantaminen

 • Tarkoitus: Kehitetään ja parannetaan Puistolan nykyisiä lähiliikuntapaikkoja ja lisätään lähiliikuntatarjontaa. Helposti tavoitettavaa aikatauluvapaata liikuntaa kaikille.
 • Toimenpiteet täydentyvät

PUISTOLA-SEURA EHDOTTAA LAIHOLAN TALOA KAAVAMERKINNÄLLÄ SUOJELTAVAKSI

Puistola-Seura on tehnyt ehdotuksen nykyisen Maamiehenpolun varressa sijaitsevan Laiholan maatalon päärakennuksen suojelemiseksi kaavamerkinnällä sen siirryttyä kiinteistökaupalla kaupungin haltuun. Rakennus pihapiireineen on muusta asutuksesta erillään olevana hyvin säilynyt idyllisen ulkoilutien varrella muistona ajoilta, jolloin Puistolassa vielä oli useita perinteisiä maataloja. Rakennus oli edellisten omistajien aikana jo varsin pitkään ollut vuokrattuna taiteen parissa työskenteleville. Taloa nimitetäänkin usein Taiteilijoiden taloksi. Rakennus ja sen pihapiiri ovat maisemallisesti ja paikallishistoriallisesti arvokkaita, jotka haluttaisiin säilytettäväksi muistona menneestä erilaisesta Puistolasta.Laiholantalo

Alakategoriat

 • Tapahtumakalenteri

  Torstaina 19.11.2015klo 17.30 alkaen...

  Puistola-seuran syyskokouksen yhteydessä pidetään asukasilta aiheella "Kynttilät syttyy ja lämmityskausi alkaa - tule päivittämään tietosi kodin paloturvallisuudesta". Vierailija Puistolan VPK:n Palokunnan päällikkö.

  Paikkana Puistolan kirkko, Tenavatie 4,

  Klo 17.30-18.00 kahvitarjoilu

  Klo 18.00-19.00 Asukasilta

  Klo 19.00 alkaen seuran syyskokous.

  TERVETULOA!

Yhteistyössä