Tapulikaupungin kotikaupunkipolku

1. Maatullinaukio

  Maatullinaukio on Tapulikaupungin keskipiste. Nykyisen katukuvansa se sai vuonna 2000, kun Tapulikaupunki-Seura kaupungin avustuksen turvin palkkasi arkkitehti Hille Kaukosen laatimaan suunnitelman aukion ilmeen parantamiseksi.231 197 Puistolan asematunnelin sis nk ynti Maatullinaukiolla 2008

  Aukion itälaidan punatiilisen Kiinteistö Oy Puistolan pankkitalon ”kaari” on Tapulin maamerkki. Rakennuksen yläkerta on yhtiöjärjestyksellä osoitettu terveysasemakäyttöön. Alakerran K -kauppa oli 1980-luvulla nimeltään "Lintumäki". Rakennuksessa sijaitsivat myös optikko ja Osuuspankin konttori.

  Etelälaidalla oli puolestaan T-kauppa. Sen yläkerrassa oli kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen "Maatullin kerho", joka myöhemmin toimi asukastilana nimellä ”Tapulin tupa”. Asukastila lakkautettiin 2000 -luvulla Nuorisoasiankeskuksen säästötoimena. Katutason liiketilassa toimi posti nro 75 vuoteen 2012 saakka, joilloin se muuttui asiamiespostiksi Valintatalon yhteyteen eli siirtyi entiseen  "Seston taloon".

  Muita tärkeitä palveluita ovat Puistolan hammashoitola ja kotipalvelu, Tapulin Huolto Oy, R -kioski, pankkiautomaatti sekä torikauppa.               

www.hel.fi/.../puistolan-terveysasema 
www.hel.fi/.../toimipistekuvaus?id=5472 
www.tapulinhuolto.fi/  
 
 
M aukio torimyyntiä 2012