Uutiset

Puotila-seuran vuosikokous 1.6.2020 ulkoilmassa

Puotila-seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään ma 1.6.2020 kello 18 ulkoilmassa Puotilan kartanon kesäteatterin liepeillä, turvavälejä noudattaen. Seuran jäsenet tervetuloa.
 
Keväisin terveisin
Puotila-seuran hallitus

Vartiokylänlahden alueen suunnittelup kommentoitavissa 20.5.2020 asti

Vartiokylänlahden alueen suunnitteluperiaatteiden luonnos on valmistunut ja aineisto on nyt kommentoitavissa 20.5.2020 asti. Alla linkki karttapalveluun ja Kerro kantasi-palveluun:
https://kartta.hel.fi/# (kohdassa suunnitelmat kartalla, nähtävillä olevat suunnitelmat ja muut suunnitelmat, suoran linkin muodostamisessa juuri nyt häiriö)
https://kerrokantasi.hel.fi/vartiokylanlahti

Suunnitteluperiaatteiden pohjalta on tehty alustavia suunnitelmia, joihin voi tutustua 3D-kaupunkimallin avulla. Malliin voi tutustua osoitteessa:
https://cityplanneronline.com/…/vartiokylanlahdensuunnittel…
Malli toimii parhaiten tietokoneen näytöllä ja siinä suunnitelmia voi tarkastella eri suunnista. Mallin latautuminen kestää hetken. Lisäohjeita palvelun käyttämiseksi saa vasemman alalaidan kysymysmerkistä. Mallista on myös tehty video, jonka voi katsoa osoitteessa:
https://youtu.be/vXxd07zJg0I

Koronavirustilanteen takia asukastilaisuutta ei ole mahdollista järjestää. Tule kuulolle Helsingin kaupunkiympäristön Facebook-sivuille ( https://www.facebook.com/HelsinkiKaupunkiymparisto/ ) keskiviikkona 29.4.2020 klo 15-16, jolloin suunnittelijat vastaavat kysymyksiin. Suunnittelijoihin voi lisäksi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse.

 

Mellunkylän ja Vartiokylän luontoalueet: KOMMENTOI ennen 15.3.2020

Helsingin kaupunki on aloittanut Mellunkylän ja Vartiokylän alueella tarkemman luontoalueiden ja maisemanhoidon suunnittelun, jonka pohjalta alueen luontoa ja maisemaa hoidetaan seuraavan kymmenen vuoden ajan. Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 15. maaliskuuta saakka

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteena on, että lähimetsät ja niityt kestävät virkistyskäytössä, ovat monipuolisia ja turvallisia sekä säilyttävät luontoarvonsa. Suunnittelualueeseen kuuluvat Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki, Vesala sekä Puotinharjun ja Vartiokylän pohjoiset osa-alueet.

Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 15. maaliskuuta 2020 saakka osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6865/

Luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelmaluonnoksesta saatava palaute pyritään huomioimaan suunnitelmassa. Suunnitelma valmistuu alkuvuonna 2020, ja sen hyväksyy Helsingin kaupunkiympäristön toimialan maankäyttöjohtaja.

Leikkipuisto Rusthollarin peruskorjaus. KOMMENTOI 11.3.2020 mennessä

Helsingin kaupunki laatii suunnitelmaa Leikkipuisto Rusthollarin puistoalueen peruskorjauksesta. KOMMENTOI KAUPUNGILLE 11.3.2020 mennessä.
https://www.hel.fi/…/katu-ja-puistosuunn…/rusthollari-260220

Puistoalueen suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. Puistosuunnitelmat laaditaan kaavan mukaiselle puistoalueelle. Suunnitelmassa on mukana myös puistoalueen ulkopuolella olevan puistoraitin Puotilantielle liittyvä osa. Puistosuunnitelmat valmistuvat syksyllä 2020 ja rakennustyöt alueella on tarkoitus aloittaa 2021.

Kiitos Omastadi 2019 -äänestäjille!

Lämmin kiitos kaikille Omastadi-äänestäjille!

Puotilan ja Vartsikan alueella Valtin OmaStadi -suunnitelma toteutuu! Puotilan kentän ympäri kulkeva valaistu 750 m pitkä pururata ja kuntoilulaitteet ovat 290 000 € arvoiset ja täten koko itäisen Helsingin arvokkain toteutettava hanke. Futarit, koululaiset, päiväkotilapset ja me kaikki kyläläiset saamme monipuolisemmat liikuntamahdollisuudet kotikentällämme. Lisäksi Vartiokylän yläasteen ympäristö ja ostarin viereinen metsä tulevat siistiytymään, kun pururata rakennetaan.

Tässä kaupungin Omastadi-tulokset 

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/ensimmainen-omastadi-2019-aanestys-oli-menestys

 

Omastadi tulokset itäinen 2019

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! - Stadin yhteinen olohuone

Kansallisen kaupunkipuiston tavoitteena on säilyttää Helsingin arvokasta

monimuotoista kaupunkiluontoa, vesistöjä, ekologisia käytäviä sekä rakennettuja kulttuuriympäristöjä laajana eheänä kokonaisuutena – kaupunkilaisten olohuoneena.
Kaupunkipuisto määrittää ne kulttuuriset, historialliset, ekologiset ja esteettiset arvot, jotka halutaan säilyttää tuleville sukupolville. Se luo hyvinvointia ja kokoaa yhteen Helsingin tarinan.

Kansallinen kaupunkipuisto on osa kestävää kaupunkisuunnittelua ja se määritellään maankäyttö- ja rakennuslaissa 68§.

Kansallinen kaupunkipuisto sisältyy hyväksyttyyn kaupunkistrategiaan ja taloussuunnitelmaan 2019 –2022.Kaupunkistrategia sisältää tavoitteen kansallisesta kaupunkipuistosta: ”Kansallinen kaupunkipuisto–hankkeesta tehdään päätös kuluvan valtuustokauden aikana, tekeillä olevan selvityksen valmistuttua.”

Helsinki ja sen asukkaat tarvitsevat nykyistä vahvemman suojan Keskuspuistolle, Viikki-Kivikon vihersormelle, Itä-Helsingin kulttuuripuistolle, Vuosaaren vihersormelle, Helsinki-puistolle, Koilliselle vihersormelle,

merenrannoille lähisaarineen ja läntiselle vihersormelle sekä näihin kytkeytyville rakennetuille arvoalueille. Aluerajausta tulee valmistella perustamisselvityksen yhteydessä kaupungin, asiantuntijoiden ja asukkaiden yhteistyönä.

Esiselvitys on valmistumassa ja sitä täydennetään syksyn 2019 aikana taloudellisten vaikutusten arvioinnilla.
Esiselvityksen valmistuttua kaupungin johtoryhmä keskustelee asiasta uudelleen ja linjaa päätöksenteon ketjun marras-joulukuun vaihteessa. Perustamisselvitystä on jatkettava valtuuston päätöksen mukaisesti!

  Tutustu esiselvitysluonnokseen (pdf).

Vaihtoehdot selvityksen etenemistavoiksi:

www.hel.fi/kaupunkipuisto

Työn etenemistä voi seurata tilaamalla uutiskirjeen.

KKPH!-liike

 www.kaupunkipuisto.fi     

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.     

https://www.facebook.com/groups/1557185371226371/                      

https://www.facebook.com/Kansallinen-kaupunkipuisto-Helsinkiin-1815778915325063/  

                                                               

                                          VAIKUTA  ALUEESI  PÄÄTTÄJIIN!

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! on kaikille avoin kansalaisliike, jonka taustalla on mm. 54 kaupunginosayhdistystä sekä ympäri kaupunkia lukuisia järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka ovat sitoutuneet hankkeeseen.  https://kaupunkipuisto.fi/allekirjoittajat/ 

Kansallinen kaupunkipuisto 2019

Puotilan ala-aste saa uudet tilat - huonokuntoinen vanha koulu puretaan

Helsingin uutiset 27.8.2019:

Puotilan Klaavuntiellä sijaitseva koulu- ja esikoulurakennus puretaan. Tilalle rakennetaan uusi koulu, jonka rakentamiskustannukset ovat noin 18 miljoonaa euroa.

Uudisrakennukseen on tulossa tilat 70 esikoululaiselle ja 530 oppilaalle. Paikkamäärä kasvaa jonkin verran nykyisestä. Koulussa toimivat luokat 1–6.

Määrärahat uudisrakennukselle on viime vuoden talousarvion investointiohjelmassa varattu vuosille 2020–2021. Tilat tarvitaan käyttöön viimeistään vuoden 2022 alussa.

Opetustilat suunnitellaan esteettömiksi ja soveltuviksi myös aktiiviseen asukaskäyttöön.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli tällä viikolla Puotilan ala-asteen korvaavan uudisrakennuksen ja esiopetustilojen tarveselvityksen hyväksymistä.

Nykyiset tilat on rakennettu vuonna 1967. Rakennus on huonokuntoinen, eikä se täytä opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman toiminnalle asettamia vaatimuksia.

Väistötiloja kaavaillaan viereiselle Puotilan Leikkiniitylle.

Helsingin Uutiset / Sanna Jompero

Puotilan ala aste kuvituskuva helsingin uutiset

Tule kulttuurikaveriksi!

Etsimme uusia vapaaehtoisia kulttuurikavereita!Kulttuurikaverit2019

Helsingin kaupunki etsii uusia vapaaehtoisia kulttuurikavereita!

Kulttuurikaveritoiminta on Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ylläpitämää vapaaehtoistoimintaa kulttuurista kiinnostuneille ihmisille. Toimintamme lähtökohtana on, että jokaisella meistä on oikeus kulttuurielämyksiin, vaikka joillekin tapahtumaan lähteminen voi, syystä tai toisesta, olla vaikeaa. Parantaaksemme alueenne asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kulttuuritapahtumiin, etsimme kaupunginosastanne vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Kulttuurikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka lähtevät asiakkaan seuraksi ja avuksi kulttuuritapahtumiin. Kulttuurikaveri pääsee ilmaiseksi tapahtumiin, ja asiakas maksaa pääsylipustaan enintään 5 euroa.

Järjestämme kulttuurikaverikurssin syksyllä 2019. Etsimme mukaan kulttuurista kiinnostuneita 18-74-vuotiaita toiminnallisesti ketteriä henkilöitä, joilla on aikaa ja halua auttaa muita. Kurssilla käsitellään vapaaehtoistoiminnan arvoja ja periaatteita sekä kulttuurikaverina toimimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu apuvälineopastusta (pyörätuolin ja rollaattorin kanssa toimiminen).

Koulutuksen tarkempi ohjelma ja aikataulu valmistuvat syyskuun alkuun mennessä. Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka voi tilata sähköpostiin osoitteesta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ohessa hakuilmoituksemme, joka on voimassa syyskuun alkuun saakka. Kerron mielelläni lisää toiminnastamme ja kohteistamme. Lisätietoja löytyy myös verkkosivuilta:

www.kulttuurikaveri.fi,

www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/sv/tjanster/allmanna-kulturtjanster/kulturkompisar/

www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/en/services/cultural-centres-and-support/culture-companions/

Helsinki kysyy maanalaisten kävelyreittien viihtyisyydestä


Tavoitteena on selvittää, miten maanalaisista tiloista saataisiin viihtyisä osa kävely-ystävällistä keskustaa.
 
Ajatuksia kävelytunneleista voi kertoa kaupungille ilmaisella Chaos Crowd -mobiilisovelluksella 21. kesäkuuta asti tai sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Myundergroundhelsinki. Kommentteja on mahdollista lähettää myös sähköpostitse osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tunneleiden viihtyisyyttä ja käyttötapoja selvitetään kyselyn lisäksi havainnoimalla. Esimerkiksi Asematunneliin tuodaan kesäkuun alkupuolella uusi istuinryhmä ja selvityksen tekijät havainnoivat, miten ne muuttavat tilan käyttöä.
 
Selvitys on osa uuden maanalaisen yleiskaavan laadintaa
 
Maanlaisten tilojen viihtyisyyden selvittäminen liittyy Helsingin maanalaisen yleiskaavan päivitystyöhön. Maanalaisella yleiskaavalla ohjataan tilojen ja tunneleiden suunnittelua Helsingin kallioperään.
 
Nykyisen, vuonna 2011 voimaan tulleen kaavan uusiminen on tarpeen, sillä osa siinä esitetyistä tilavarauksista on jo vanhentunut ja uusia tilantarpeita on noussut esiin.
– Helsingin kasvu tuo paineita siirtää maanpäällisiä toimintoja maan alle sekä hyödyntämään maanalaisia tiloja entistä tehokkaammin, sanoo yksikön päällikkö Eija Kivilaakso Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.
Maanalaisen yleiskaavan luonnos tulee kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi näillä näkymin vuoden 2019 lopussa. Luonnoksen pohjalta valmistellaan kaavaehdotus, josta lautakunta päättää arviolta vuoden 2020 lopussa.
Lopullisen päätöksen kaavasta tekee kaupunginvaltuusto.
 
Maanalaisen yleiskaavan verkkosivu
 
Yhteyshenkilöt
Eija Kivilaakso
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Teknistaloudellinen suunnittelu
09 310 37247
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jani Päivänen
tiimipäällikkö
FCG Suunnittelu ja tekniikka
puh. 0400 560 626
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Puotila-seuran lausunto Vartiokylän lahden suunnitteluperiaatteista

Puotila-seura toimitti seuraavan mielipiteen kaupungin kirjaamoon

VARTIOKYLÄN LAHDEN SUUNNITTELUPERIAATTEET

Puotila-seuran mielipide

Taustaa: Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmin Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uusia merellisiä asuinalueita metroasemien läheisyyteen. Samalla parannetaan koko lahden alueen yhteyksiä kävelijöille, pyöräilijöille ja ulkoilijoille ja kehitetään alueen viheralueita ja palveluita.

Puotila-seura lausuu suunnitelmasta seuraavaa.

Rastilan puoleiset rannat tulisi säilyttää luonnontilaisina.

Puotila-seura pitää Puotilanrannan alueen kehittämistä kannatettavana. Puotilan puoleinen ranta on monimuotoinen ja ihmisen muokkaamaa ympäristöä. Veneilijöiden tarpeet tulee huomioida mahdollisen asuntorakentamisen ohella. Puotilan venesatamaa tulisi kehittää myös kaikkien lähiasukkaiden virkistyskäyttöön. Rantaraitti tulee säilyttää ja kunnostaa viihtyisäksi kävely- ja pyöräilyreitiksi. Aluetta käyttävät myös lähialueiden asukkaat ulkoiluun ympäri vuoden, joten olisi hyvä että alueella olisi myös laadukkaita ravintola ym. palveluita.

Tuleva asuntorakentaminen tulisi sijoittaa mieluummin jo hyvien kulkuyhteyksien lähelle, Puotilan ja Rastilan metroasemien yhteyteen. Puotilanrantaan mahdollisesti tulevan asuinrakentamisen tulisi olla laadukasta sekä maltillista ja massoittelussa tulisi huomioida ympäröivä maisema (ei korkeita rakennuksia).