Uutiset

Kiitos Omastadi 2019 -äänestäjille!

Lämmin kiitos kaikille Omastadi-äänestäjille!

Puotilan ja Vartsikan alueella Valtin OmaStadi -suunnitelma toteutuu! Puotilan kentän ympäri kulkeva valaistu 750 m pitkä pururata ja kuntoilulaitteet ovat 290 000 € arvoiset ja täten koko itäisen Helsingin arvokkain toteutettava hanke. Futarit, koululaiset, päiväkotilapset ja me kaikki kyläläiset saamme monipuolisemmat liikuntamahdollisuudet kotikentällämme. Lisäksi Vartiokylän yläasteen ympäristö ja ostarin viereinen metsä tulevat siistiytymään, kun pururata rakennetaan.

Tässä kaupungin Omastadi-tulokset 

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/ensimmainen-omastadi-2019-aanestys-oli-menestys

 

Omastadi tulokset itäinen 2019

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! - Stadin yhteinen olohuone

Kansallisen kaupunkipuiston tavoitteena on säilyttää Helsingin arvokasta

monimuotoista kaupunkiluontoa, vesistöjä, ekologisia käytäviä sekä rakennettuja kulttuuriympäristöjä laajana eheänä kokonaisuutena – kaupunkilaisten olohuoneena.
Kaupunkipuisto määrittää ne kulttuuriset, historialliset, ekologiset ja esteettiset arvot, jotka halutaan säilyttää tuleville sukupolville. Se luo hyvinvointia ja kokoaa yhteen Helsingin tarinan.

Kansallinen kaupunkipuisto on osa kestävää kaupunkisuunnittelua ja se määritellään maankäyttö- ja rakennuslaissa 68§.

Kansallinen kaupunkipuisto sisältyy hyväksyttyyn kaupunkistrategiaan ja taloussuunnitelmaan 2019 –2022.Kaupunkistrategia sisältää tavoitteen kansallisesta kaupunkipuistosta: ”Kansallinen kaupunkipuisto–hankkeesta tehdään päätös kuluvan valtuustokauden aikana, tekeillä olevan selvityksen valmistuttua.”

Helsinki ja sen asukkaat tarvitsevat nykyistä vahvemman suojan Keskuspuistolle, Viikki-Kivikon vihersormelle, Itä-Helsingin kulttuuripuistolle, Vuosaaren vihersormelle, Helsinki-puistolle, Koilliselle vihersormelle,

merenrannoille lähisaarineen ja läntiselle vihersormelle sekä näihin kytkeytyville rakennetuille arvoalueille. Aluerajausta tulee valmistella perustamisselvityksen yhteydessä kaupungin, asiantuntijoiden ja asukkaiden yhteistyönä.

Esiselvitys on valmistumassa ja sitä täydennetään syksyn 2019 aikana taloudellisten vaikutusten arvioinnilla.
Esiselvityksen valmistuttua kaupungin johtoryhmä keskustelee asiasta uudelleen ja linjaa päätöksenteon ketjun marras-joulukuun vaihteessa. Perustamisselvitystä on jatkettava valtuuston päätöksen mukaisesti!

  Tutustu esiselvitysluonnokseen (pdf).

Vaihtoehdot selvityksen etenemistavoiksi:

www.hel.fi/kaupunkipuisto

Työn etenemistä voi seurata tilaamalla uutiskirjeen.

KKPH!-liike

 www.kaupunkipuisto.fi     

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.     

https://www.facebook.com/groups/1557185371226371/                      

https://www.facebook.com/Kansallinen-kaupunkipuisto-Helsinkiin-1815778915325063/  

                                                               

                                          VAIKUTA  ALUEESI  PÄÄTTÄJIIN!

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! on kaikille avoin kansalaisliike, jonka taustalla on mm. 54 kaupunginosayhdistystä sekä ympäri kaupunkia lukuisia järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka ovat sitoutuneet hankkeeseen.  https://kaupunkipuisto.fi/allekirjoittajat/ 

Kansallinen kaupunkipuisto 2019

Äänestä omastadi-suunnitelmia 31.10.2019 asti

Omastadi-äänestys osoitteessa omastadi.hel.fi

Omastadi kuva Minna Alanko


Käytä äänesi ja vaikuta 31.10.2019 mennessä

  • Jokainen 12 vuotta täyttänyt voi äänestää.
  • Voit äänestää netissä verkkopankkitunnuksilla tai Stoassa keskiviikkoisin kello 15-18 (mukaan henkilökortti)
  • Voit äänestää Puotilan alueella useampaa suunnitelmaa.
  • Lisäksi voit äänestää koko Helsingin yhteisiä suunnitelmia.
  • Helsinki käyttää n. 640 000€ meidän Itäisen alueen ideoiden toteuttamiseen äänestyksen perusteella.

Koko Helsingin yhteiset suunnitelmat:

Tässä esimerkki Helsingin yhteisestä suunnitelmasta, jossa PUOTILA on mukana pilottina. Voit katsoa netistä lisää Helsingin yhteisiä suunnitelmia.

Digitaaliset ilmoitustaulut kaupungin ja kaupunginosien käyttöön: pilotointi PUOTILA, Kulosaari, Herttoniemi ja Laajasalo: Digitaalinen ilmoitustaulu sijoittuisi kunkin alueen keskeiselle paikalle. Se sisältäisi mm. aluekartan, tietoa kaupunginosan palveluista ja tapahtumista sekä liikennevälineiden aikatauluista. https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-kokohelsinki/f/80/plans/151


Suunnitelmia Puotilan ja Vartsikan alueella:

Äänestä näitä ja laita sana kiertämään!

Puotilan Olkkari: Puotilasta puuttuu asukas- ja nuoristotila. Nyt voit vaikuttaa!
Kaikille avoin olemisen, kohtaamisen ja harrastamisen paikka, porrastetusti kaikenikäisten käytössä. Nuorille ja koululaisille Olkkari tarjoaisi iltapäivisin ja iltaisin viihtyisän ja turvallisen paikan ajanviettoon ohjaajien läsnä ollessa. Ryhmätilat olisivat kaikkien alueen asukkaiden käytettävissä. Asukaskahvila palvelisi aamupäivisin.https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-itainen/f/72/plans/60

Elinvoimaisuutta ja viihtyisyyttä yhdessä lepakoiden kanssa sulassa sovussa: Penkit Vartiokylänlahden ympäri. Penkit ja kaivattu valaistus Juorumäelle, jonka valaistuksessa huomioidaan myös lepakot sekä penkit ja valaistus Puotilan venesatamaan. https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-itainen/f/72/plans/49

Uusi katuvalaistus Rantakartanontielle: Asennetaan uusi kaksipuolinen katuvalaistus. Säilytetään lehmuskuja. Käytetään lämminsävyisiä led-valoja ja kohdennetaan ne vain kulkuväylille. https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-itainen/f/72/plans/51

Puotila liikkuu ja kuntoilee: Tuodaan ulkoliikuntalaitteita Valtin kentän yhteyteen. Pururata rakennetaan kentän ympäri. Eri-ikäiset ihmiset kohtaavat toisiaan liikunnan parissa. https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-itainen/f/72/plans/67

Luova leikkikontti –pilottihanke:Tuodaan leikkikontteja alakoulujen yhteyteen lisäämään vapaan leikin osuutta lasten arjessa. Kontissa säilytetään vapaan leikin materiaaleja, jotka ovat sovitusti käytössä. https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-itainen/f/72/plans/63

 big OmaStadi Itainen Karttakuvitus pieni 300dpi 450x420 MinnaAlanko

Puotilan ala-aste saa uudet tilat - huonokuntoinen vanha koulu puretaan

Helsingin uutiset 27.8.2019:

Puotilan Klaavuntiellä sijaitseva koulu- ja esikoulurakennus puretaan. Tilalle rakennetaan uusi koulu, jonka rakentamiskustannukset ovat noin 18 miljoonaa euroa.

Uudisrakennukseen on tulossa tilat 70 esikoululaiselle ja 530 oppilaalle. Paikkamäärä kasvaa jonkin verran nykyisestä. Koulussa toimivat luokat 1–6.

Määrärahat uudisrakennukselle on viime vuoden talousarvion investointiohjelmassa varattu vuosille 2020–2021. Tilat tarvitaan käyttöön viimeistään vuoden 2022 alussa.

Opetustilat suunnitellaan esteettömiksi ja soveltuviksi myös aktiiviseen asukaskäyttöön.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli tällä viikolla Puotilan ala-asteen korvaavan uudisrakennuksen ja esiopetustilojen tarveselvityksen hyväksymistä.

Nykyiset tilat on rakennettu vuonna 1967. Rakennus on huonokuntoinen, eikä se täytä opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman toiminnalle asettamia vaatimuksia.

Väistötiloja kaavaillaan viereiselle Puotilan Leikkiniitylle.

Helsingin Uutiset / Sanna Jompero

Puotilan ala aste kuvituskuva helsingin uutiset

Tule kulttuurikaveriksi!

Etsimme uusia vapaaehtoisia kulttuurikavereita!Kulttuurikaverit2019

Helsingin kaupunki etsii uusia vapaaehtoisia kulttuurikavereita!

Kulttuurikaveritoiminta on Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ylläpitämää vapaaehtoistoimintaa kulttuurista kiinnostuneille ihmisille. Toimintamme lähtökohtana on, että jokaisella meistä on oikeus kulttuurielämyksiin, vaikka joillekin tapahtumaan lähteminen voi, syystä tai toisesta, olla vaikeaa. Parantaaksemme alueenne asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kulttuuritapahtumiin, etsimme kaupunginosastanne vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Kulttuurikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka lähtevät asiakkaan seuraksi ja avuksi kulttuuritapahtumiin. Kulttuurikaveri pääsee ilmaiseksi tapahtumiin, ja asiakas maksaa pääsylipustaan enintään 5 euroa.

Järjestämme kulttuurikaverikurssin syksyllä 2019. Etsimme mukaan kulttuurista kiinnostuneita 18-74-vuotiaita toiminnallisesti ketteriä henkilöitä, joilla on aikaa ja halua auttaa muita. Kurssilla käsitellään vapaaehtoistoiminnan arvoja ja periaatteita sekä kulttuurikaverina toimimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu apuvälineopastusta (pyörätuolin ja rollaattorin kanssa toimiminen).

Koulutuksen tarkempi ohjelma ja aikataulu valmistuvat syyskuun alkuun mennessä. Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka voi tilata sähköpostiin osoitteesta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ohessa hakuilmoituksemme, joka on voimassa syyskuun alkuun saakka. Kerron mielelläni lisää toiminnastamme ja kohteistamme. Lisätietoja löytyy myös verkkosivuilta:

www.kulttuurikaveri.fi,

www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/sv/tjanster/allmanna-kulturtjanster/kulturkompisar/

www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/en/services/cultural-centres-and-support/culture-companions/

Helsinki kysyy maanalaisten kävelyreittien viihtyisyydestä


Tavoitteena on selvittää, miten maanalaisista tiloista saataisiin viihtyisä osa kävely-ystävällistä keskustaa.
 
Ajatuksia kävelytunneleista voi kertoa kaupungille ilmaisella Chaos Crowd -mobiilisovelluksella 21. kesäkuuta asti tai sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Myundergroundhelsinki. Kommentteja on mahdollista lähettää myös sähköpostitse osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tunneleiden viihtyisyyttä ja käyttötapoja selvitetään kyselyn lisäksi havainnoimalla. Esimerkiksi Asematunneliin tuodaan kesäkuun alkupuolella uusi istuinryhmä ja selvityksen tekijät havainnoivat, miten ne muuttavat tilan käyttöä.
 
Selvitys on osa uuden maanalaisen yleiskaavan laadintaa
 
Maanlaisten tilojen viihtyisyyden selvittäminen liittyy Helsingin maanalaisen yleiskaavan päivitystyöhön. Maanalaisella yleiskaavalla ohjataan tilojen ja tunneleiden suunnittelua Helsingin kallioperään.
 
Nykyisen, vuonna 2011 voimaan tulleen kaavan uusiminen on tarpeen, sillä osa siinä esitetyistä tilavarauksista on jo vanhentunut ja uusia tilantarpeita on noussut esiin.
– Helsingin kasvu tuo paineita siirtää maanpäällisiä toimintoja maan alle sekä hyödyntämään maanalaisia tiloja entistä tehokkaammin, sanoo yksikön päällikkö Eija Kivilaakso Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.
Maanalaisen yleiskaavan luonnos tulee kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi näillä näkymin vuoden 2019 lopussa. Luonnoksen pohjalta valmistellaan kaavaehdotus, josta lautakunta päättää arviolta vuoden 2020 lopussa.
Lopullisen päätöksen kaavasta tekee kaupunginvaltuusto.
 
Maanalaisen yleiskaavan verkkosivu
 
Yhteyshenkilöt
Eija Kivilaakso
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Teknistaloudellinen suunnittelu
09 310 37247
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jani Päivänen
tiimipäällikkö
FCG Suunnittelu ja tekniikka
puh. 0400 560 626
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Puotila-seuran lausunto Vartiokylän lahden suunnitteluperiaatteista

Puotila-seura toimitti seuraavan mielipiteen kaupungin kirjaamoon

VARTIOKYLÄN LAHDEN SUUNNITTELUPERIAATTEET

Puotila-seuran mielipide

Taustaa: Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmin Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uusia merellisiä asuinalueita metroasemien läheisyyteen. Samalla parannetaan koko lahden alueen yhteyksiä kävelijöille, pyöräilijöille ja ulkoilijoille ja kehitetään alueen viheralueita ja palveluita.

Puotila-seura lausuu suunnitelmasta seuraavaa.

Rastilan puoleiset rannat tulisi säilyttää luonnontilaisina.

Puotila-seura pitää Puotilanrannan alueen kehittämistä kannatettavana. Puotilan puoleinen ranta on monimuotoinen ja ihmisen muokkaamaa ympäristöä. Veneilijöiden tarpeet tulee huomioida mahdollisen asuntorakentamisen ohella. Puotilan venesatamaa tulisi kehittää myös kaikkien lähiasukkaiden virkistyskäyttöön. Rantaraitti tulee säilyttää ja kunnostaa viihtyisäksi kävely- ja pyöräilyreitiksi. Aluetta käyttävät myös lähialueiden asukkaat ulkoiluun ympäri vuoden, joten olisi hyvä että alueella olisi myös laadukkaita ravintola ym. palveluita.

Tuleva asuntorakentaminen tulisi sijoittaa mieluummin jo hyvien kulkuyhteyksien lähelle, Puotilan ja Rastilan metroasemien yhteyteen. Puotilanrantaan mahdollisesti tulevan asuinrakentamisen tulisi olla laadukasta sekä maltillista ja massoittelussa tulisi huomioida ympäröivä maisema (ei korkeita rakennuksia).

Kukkaniityntie 19: Kukkaniityn päiväkoti. Helsingin kaupunki on pyytänyt lupaa saada poiketa asemakaavasta

Kukkaniityntie 19: Kukkaniityn päiväkoti

Helsingin kaupunki on pyytänyt lupaa saada poiketa asemakaavasta rakennusoikeuden ja jalankulkuyhteyksien osalta.

Muistutukset viimeistään 9.5.2019.

Tässä linkki hakemukseen perusteluineen https://drive.google.com/open?id=1udLtxJPk_qmfxrOd9HRGuyPD4Wo9u7e8

 

 

Vartiokylänlahden alueelle laaditaan suunnitteluperiaatteet ja kaavarunko

Vartiokylänlahden alueelle laaditaan suunnitteluperiaatteet ja kaavarunko.
 
Suunnittelijat ovat lisäksi tavattavissa Rastilan kartanolla 9.4.2019 klo 14–17 ja Puotilan kartanolla 25.4.2019 klo 14–17.
 
Suunnitteluperiaatteiden laatimista varten on avattu kaikille avoin kartta-kysely osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/5467 Kysely on auki 15.3.–26.4.2019.
 
Hankkeen edetessä järjestetään suunnittelun avuksi työpajoja ja sparraustapaamisia. Niihin voi ilmoittautua lähettämällä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. yhteystietonsa ja aiheet, joista on erityisesti kiinnostunut.
 
Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä 1.4.–26.4.2019 seuraavissa paikoissa:
 Vuotalossa, Mosaiikkitori 2
 Itäkeskuksen kirjastossa, Turunlinnantie 1
 verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat.
 
Vartiokylänlahti OAS

Puotila-seuran lausunto ostarisuunnitelmasta

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1399-00/19

PUOTILAN OSTOSKESKUS, ASEMAKAAVAN MUUTOS

 

Puotila-seura toimitti oheisen lausunnon ostarisuunnitelmasta kaupungille

https://drive.google.com/open?id=10F4mLExYfFQPBSL0oQn1AMeLAkp5D6Jp