Jos haluat jonkin tapahtumatiedotteen Viikki-Seuran verkkosivuille, ota yhteyttä heikki.poroila@gmail.com. Jos haluat asian myös Facebook-sivuille, ota yhteyttä mikko.savelius@gmail.com.

Tänne jätetyt jutut eivät tule näkyviin.

Viikki-Seuran uudet verkkosivut toimivat 1.1.2017 alkaen osoitteessa www.viikkiseura.fi . Uuden verkkosivun teknisen alustan tarjoaa Kotiseutuliitto, mutta kaiken sisällön tuottaa Viikki-Seura.

Tässä osoitteessa olevan sisällön päivitys on päättynyt 31.12.2016, mutta sivut pidetään toistaiseksi avoinna. 

Valitettavasti on nyt kerrottava, että vuoden 2016 joulupolkutapahtuma on jouduttu perumaan erinäisten tapahtumien päällekkäisyyksien ja henkilöresurssiongelmien takia. Tähtäämme kuitenkin jo nyt Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen 2017, jolloin joulupolku on tarkoitus järjestää tavanomaista juhlavammin. Asukastalo Lava on varattu sitä varten torstaina 14.12.2017. Viikki-Seura ry:n puolesta Heikki Poroila. sihteeri

Helsingin Uutiset kertoi 12.10.2016, että kaupunki on lopultakin löytänyt yrittäjän, joka on halukas ostamaan Gardenian osakkeet. Kauppoja ei ole vielä tehty, joten salamyhkäisyys jatkuu. Ostajaehdokas on "merkittävä suomalainen yritys", mitä se sitten tarkoittaakin. Jonkinlaista julkisuutta lienee luvassa, ainakin maksullista sisäänpääsyä ja kahvilaa. Vuoden loppuun mennessä ehkä selviää - tai sitten ei. Kaupungin menettelytapa Gardenian kanssa on joka tapauksessa tullut kalliiksi. HU:n mukaan ylläpitokustannukset ovat 100 000 euroa vuodessa eli sen verran meille veronmaksajille tämä operaatio on jo maksanut.

Viikki-Seura ja Viikin asukastalot ovat tehneet JS Suomen kanssa esitteen, jota tullaan jakamaan tämän vuoden tapahtumissa. Esite löytyy myös verkosta osoitteesta http://www.esitteemme.fi/viikkiseura/WebView/.

Tämänvuotinen joulupolkutapahtuma oli onneksi suunniteltu puolittain asukastalo Lavan sisälle, sillä sinne sitä lopulta kurjaa säätä pakoon siirtyivät käytännössä kaikki paikalle tulleet noin 150 ihmistä. Ja mikäs oli ollessa, kun Viikin Marttojen puuro-, pipari- ja mehutarjoilu toimi ja lapsilla oli hauskaa Hannu Haikosen jouluisen pianonsoiton tahdissa ja Viikin MLL:n askartelussa ja leikityksessä. Itse joulupukki muoreineen oli ehtinyt paikalle kuulemaan lasten jouluisia ajatuksia. Tänä vuonna löytyi myös kuusiarvan onnekas voittaja läsnäolijoiden joukosta ja kuusi lähti voittajaperheen mukaan Lavan edustalla toimineesta Metsäylioppilaiden kuusikaupan tilapäisestä myyntipisteestä.

Viikki-Seuran puolesta lämpimät kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille (edellä jo mainittujen lisäksi Viikin asukastalot, Viikin seniorit, Viikin setlementtiasunnot ja Malmin seurakunta). Toivotamme kaikille viikkiläisille oikein rauhallista joulua!

Latokartanon torin ympäristö syttyy eloon 21.–27. marraskuuta, kun valoteemainen tapahtumaviikko kutsuu sinut nauttimaan luovasta toiminnasta, monenlaisista elämyksistä ja yhdessäolosta. Kerää hyvää mieltä pimeän varalle ja tule mukaan Valoviikon tapahtumiin koko perheen voimin! Koko Valoviikon ohjelma täällä: http://kansalaisfoorumi.fi/valoviikko

Lämpimästi tervetuloa Kannelmäkeen Antinniityn ja Sitratorin yhteisöllisille kaupunkipuutarhoille juhlimaan sadonkorjuuta sekä viihtymään hyvän ruuan ja taiteen parissa!

Juhlat järjestetään Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on –hankkeen ja Helsingin taiteilijaseuran TAIDEKEHÄ-hankkeen yhteisen kaupunkiviljelyä ja taidetta yhdistävän Urbaaniluonto-projektin huipennuksena ja samalla kesäkauden päätöksen juhlana.

Viikonlopun aikana nähdään mm. upeita lasten mullanmakuisten tanssikäsikirjoitusten pohjalta toteutettuja tanssiesityksiä: Hanna Pajala-Assefan ja Guy DowsettinSounds of Terra, Leena ja Jukka Gustavsonin Kompostikumppanuutta, Henna Räsäsen ja Sebastian BjörkmaninGarden Dap sekä Jenni KoistisenPuutarhatanssit.

Lisäksi luvassa on mielenkiintoisia bändejä, Helsingin taiteilijaseuran kuvataidetyöpajoja, sekä musiikki- ja puutarhatyöpajoja, Company Passikan tulishow sekä Guy Dowsettin ääni-installaatio IMPLANTS! Antinniityllä nähdään myös hevoskauneutta, kun Helsingin taiteilijaseuran hevospatsas julkistetaan ja patsaan mallinakin toiminut Uuras-suomenhevonen tulee kyydittämään innokkaita kärryillä. Koko viikonlopun ajan paikalla on Labby Catering tarjoilemassa herkullista satokauden kasviskaturuokaa!

Tervetuloa!

​Liitteenä vielä tarkempia tietoja ja  ohjelma.
 
Ystävällisin terveisin, 
 ​
Terhi Pursiainen
 
Terhi Pursiainen
Tuottaja | Producer
Minun nimeni on –taideprojekti
Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tallberginkatu 1 B/154, FI-00180 Helsinki, FINLAND
 
Keskustelutilaisuus kielipainotteisen varhaiskasvatuksen järjestämisestä Viikissä / Koillis-Helsingissä Viikkarissa 18. helmikuuta 2016klo 17:00–19:00
 
Tervetuloa keskustelemaan kielipainotteisen varhaiskasvatuksen järjestämisestä Viikin ja Koillis-Helsingin alueella. Tarkoituksena on pohtia kielipainotteisen päiväkodin ja koululaisten iltapäivätoiminnan järjestämistä alueella. Selvitämme tilaisuudessa perheiden tarvetta ja kysyntää eri kielillä tapahtuvan varhaiskasvatuksen ryhmien organisointiin ja yhteistyömahdollisuuksia sekä malleja toiminnan järjestämiseksi. 
 
Toivomme saavamme perheiden näkemyksiä toivottaviin kieliryhmiin, esim. saksa/ranska/englanti/espanja. Lisäksi keskustellaan vanhempainyhdistyksen perustamisesta asiaa ajamaan sekä pohditaan jatkoselvityksiä tilojen, toiminnan organisoinnin yms. suhteen. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja: Marianne Koppatz 044-333 7115.

Alakategoriat