... tapahtuu Viikissä joulun alla kaikenlaista muutakin. MLL:n Viikin osastolla on perhekahvila Viikkarissa torstaina 15.12. klo 10 jouluisissa merkeissä.

Perinteiset Lucian markkinat järjestetään jälleen Viikin Infokeskus Koronan ala-aulassa tiistaina 13.12. klo 10 - 14. Kaupunginkirjastolla on suuri poistomyynti, tarjolla glögiä ja pipareita. Kannattaa käydä Koronassa!

Hannele etsii Nappi Naapuri –verkkopalvelussa muistisairaalle, mutta sosiaaliselle ja älykkäälle isälleen seuraa arkipäivän aktiviteetteihin. Lähtisitkö sinä seuraksi lounaalle tai kulttuuritapahtumiin? Entä pystyisitkö silloin tällöin saattamaan tämänherrasmiehen lääkäriin? Jos sinulla on mielessäsi tapoja, joilla voit helpottaa Hannelen ja isän arkea, kirjaudu Nappi Naapuriin osoitteessa www.nappinaapuri.fi ja vastaa Hannelen viestikuplaan lähellä Viikin Prismaa!

Tutustu Wikipediaan – Viikin kirjastossa torstaina 1.12. klo 17-19.30. Wikimedia Suomen puheenjohtaja Heikki Kastemaa kertoo Wikipediasta ja opastaa muokkauksen perusteisiin. Voit ottaa mukaasi oman kannettavan tietokoneen tai käyttää kirjaston laitteita. Voit myös miettiä valmiiksi aihetta, josta haluaisit kirjoittaa artikkelin Wikipedia –tietosanakirjaan tai tulla muuten vain kuuntelemaan. * Lucian päivän markkinat järjestetään perjantaina 16.12. klo 10-14. Perinteisessä koko Infokeskuksen järjestämässä tapahtumassa joulumyyjäiset ja Lucia-kuoron lauluesitys. * Kirjaston lukupiirin vuoden viimeinen kokoontuminen on keskiviikkona 7.12 klo 17 - 18.30. Käsiteltävänä on australialaisen Tim Wintonin kirja Maantiemusiikkia. Lukupiiri jatkuu kevätkaudella 15.2. alkaen. Lukupiiriin ovat tervetulleita uudet ja vanhat jäsenet! * Suositussa Novellikoukussa vietetään iltaa käsitöiden ja novellien parissa. Novellikoukku jatkuu keväällä joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17.30-19.30. * Satutunnit jatkuvat 15.12. asti torstaiaamuisin klo 9.30. Joulutauon jälkeen satutunnit jatkuvat 19.1. alkaen. Satuja luetaan myös illalla aina parittomien viikkojen tiistaina klo 18.00 17.1. alkaen.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Viikin kirjasto sinisessä ympyrätalossa, Viikinkaari 11. www.helmet.fi/viikinkirjasto Kevään 2017 tapahtumista lisää toisella sivulla!

Koillis-Helsingin Lähtieto kerää ehdotuksia uusiksi seinämaalauksiksi eli muraaleiksi. Viikki-Seurassa on asiasta ollut jo puhetta, joten nyt vaan ehdotuksia tekemään esimerkiksi Latokartanon torin isoista pinnoista. Ehdotukset toimitus@lahitieto.fi tai tekstiviesti numeroon 045 348 9373.

Kumpulalainen Marjo Hyötyläinen haluaa näin julkisesti kiittää tuntemattomaksi jäänyttä viikkiläistä naista, joka auttoi hädän hetkellä. Tässä Marjon kiitosviesti:

"Kaaduin keskiviikkona 12.10 pahasti Hämeentiellä. Minua auttamaan pysähtyi viikkiläinen nainen, joka oli viemässä 5-vuotiasta lastaan päiväkotiin Vallilaan. Pääsin auton kyydissä kotiini, mutta en siinä älynnyt kysyä edes auttajani nimeä. Myöhemmin todettiin, että nilkassani oli murtuma. Lämmin kiitos ihana Viikin enkeli, onneksi on vielä tällaisia ihmisiä! Terveisin Marjo Kumpulasta"

Jos auttaja haluaa yhteyden Marjoon, yhteystiedot saa Viikki-Seuran sihteeriltä Heikki Poroilalta (heikki.poroila@gmail.com).

Keräysauto tulee Viikin-Latokartanon alueelle keskiviikkona 28.9.2016 klo 18.20-18.50. Paikkana on Agronominkatu 9:n kääntöpaikka Latokartanon peruskoulun vieressä.

Tähän autoon saa tuoda ehjää ja käyttökelpoista kodin pientavaraa, ei siis jätteitä, romuja, jääkaappia tai sohvaa.

Sallittuja ovat esimerkiksi astiat, vaatteet, kengät, kirjat ja levyt, matot, polkupyörät sekä pienikokoiset sähköiset laitteet.

Tavaraa saa jättää keräysautoon maksutta. Tuo siis hyvä tavara kiertoon!

Satapäinen yleisö juhlisti Viikin ja Kivikon ulkoilualueet yhdistävän luontosillan avaamista 1.9.2016 Retuperän WBK:n tahdissa. Kesällä 2017 istutukset peittävät liikenteen melun ja kulku on kuin puistossa. Kannattaa käydä tutustumassa, jalkaisin tai pyörällä.

Puistosilta avattiin

Keräysauto tulee Viikin-Latokartanon alueelle keskiviikkona 28.9.2016 klo 18.20-18.50. Paikkana on Agronominkatu 9:n kääntöpaikka Latokartanon peruskoulun vieressä.

Perinteinen syystapahtuma järjestetään Gardenian lopettamisesta huolimatta myös tänä vuonna. Ohjelmaa on Viikin opetus- ja tutkimustilan alueella, päiväkoti Sotkankodon edustalla sekä Viikin kirkolla. Kannattaa varata aika jo nyt!

Päivä maalla mainos 2016

Lapsiperheille suunnatussa ohjelmassamme mm. Tomi Pulkkisen tarinalliset musiikkituokiot klo 17.30 ja 18.30. Kasvomaalauksia klo 17-17.30 ja klo 18.30-19.00. Kirjastoon kadonneiden hahmojen etsintätempaus ....

Tervetuloa kirjastoon!

Lasten taiteiden yö