Elektronisen tanssimusiikin (EDM) maksuton konserttitapahtuma Electronic Fields Festival järjestetään lauantaina 23.7.2016 klo 14-23 välisenä aikana Maaherranpuistossa Viikin kirjaston ja Prisman lähituntumassa. Tietoa esiintyjistä löytyy osoitteesta http://bit.ly/24Vlblv.

Viikki-Seura järjestää yhdessä Herttoniemi-seuran kanssa pyöräretken lähiluontoon. Mukaan voi tulla joko Herttoniemestä, josta lähdetään liikkeelle urheilukentän pukusuojan edestä la 28.5. klo 11 tai Viikistä, jossa tavataan noin kello 11.45 Saunapellonpolun ja Koetilantien risteyksessä Viikin opetus- ja tutkimustilan alueella, puukerrostalojen ja lammen vieressä.

Perinteiseen tapaan tilataan myös tänä keväänä 2016 yhteistilauksena  lavankauluksia, jolloin ne saa hintaan 20 euroa/kpl ilman toimituskuluja (noudetaan Vadelmakallion ladon viereltä tilaajille tarkemmin ilmoitettavana aikana, yleensä toukokuun alkupäivinä).
 
Otan vastaan sitovia tilauksia parin viikon ajan eli suunnilleen sunnuntaille 1.5 eli vappuun asti. Kaikki tilaukset tehdään sähköpostiosoitteeseen heikki.poroila@gmail.com, ei siis yleiseen viljelijöiden e-postiin.Tilaukseksi riittää tilaajan nimi, oma sähköpostiosoite ja tieto siitä, montako kaulusta tilaa.

Viljelyterveisin
Heikki Poroila

Viikki-Seuran sääntömääräisessä kevätkokouksessa oli ylimääräisenä asiana johtokunnan täydentäminen kahden poisjääneen jäsenen osalta. Valituiksi loppuvuodeksi 2016 tulivat Mélanie Thibault ja Paavo-Jaakko Jaakonaho. Onneksi olkoon!

Perinteiset siivoustalkoot lauantaina 7.5.2016. Pihtejä ja jätesäkkejä jaetaan asukastalo Motissa (Von Daehnin katu 5) klo 11-14 välisenä aikana ja asukastalo Kiilassa (Kevättori) klo 12-14. Molemmissa paikoissa on tarjolla myös mehua ja pikkuleipiä.

Perinteinen jäteauto saapuu Viikkiin maanantaina 9.5.2016 klo 19.30 - 20.10. Paikka on kuitenkin uusi eli ei enää nykyisen koirapuiston vieressä vaan osoitteessa Agronominkatu 22 eli Latokartanon peruskoulun luona.

Vaihtoehtoiset hoitomuodot, kuten perinteinen kiinalainen lääketiede, kiinnostavat nykyään Suomessa yhä enemmän. Moni hakee vaivoihinsa apua esimerkiksi akupunktiosta, jota pidetään tehokkaana hoitomuotona esimerkiksi akuuttiin ja krooniseen kipuun, päänsärkyihin, ruuansulatusvaivoihin, stressiin ja unettomuuteen.

Kokenut akupunktioterapeutti Chantal Hellevig on avannut Viikin Tilanhoitajankaarelle keväällä 2015 akupunktiota ja muita perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitoja tarjoavan Akupunktio Viikki -vastaanoton. Vastaanotolla tarjotaan akupunktiohoitoja, kiinalaisia kuppaushoitoja sekä kiinalaista ja klassisia hierontamenetelmiä yhdistävää hierontaa.  

Alun perin Intian valtameren paratiisisaarelta Seychelleiltä kotoisin oleva  Chantal tapasi suomalaisen avioimiehensä opiskellessaan kiinalaista lääketiedettä Pekingin yliopistossa. Viiden vuoden yliopisto-opintojen jälkeen hän muutti miehensä kanssa Helsinkiin vuonna 2006. Nykyisin tämä kahden lapsen äiti puhuu sujuvaa suomea ja viihtyy Viikissä erinomaisesti. Kiinalaisen lääketieteen yliopistokoulutuksen lisäksi hän on Suomeen muuton jälkeen opiskellut kuntoutukseen erikoistuneeksi lähihoitajaksi Diakoniaopistossa.

Sekä länsimaisella että kiinalaisella lääketieteellä on paikkansa: Kiinassa ihmiset yleensä valitsevat sairaudesta riippuen, menevätkö tapaamaan kiinalaista lääketiedettä vai länsimaista lääketiedettä harjoittavaa lääkäriä. Kiinalainen lääketiede pyrkii vaikuttamaan taudin alkulähteeseen ja katsomaan ihmistä kokonaisuutena. Tavoitteena on, että ihmisen elimistö on tasapainossa. Moni potilaistani on kamppaillut vaivojensa kanssa jo pidempään, ja on ilo pystyä auttamaan esimerkiksi vaikeissa unettomuustapauksissa tai vaikkapa rajun raskauspahoinvoinnin helpottamisessa”, Chantal kertoo.

Lisätietoja: www.akupunktioviikki.fi Chantal Hellevig, p. 044 272 8105

 

Chantal

Akvarelliaakkoset-kirjan tekijä Maire Pyykkö kertoo akvarellien maalausmenetelmästä. Taiteilija, taiteen maisteri ja maalaamisen opettaja Maire Pyykkö on valmistunut Viron Taideakatemiasta pääaineenaan lasitaide. Hän on maalannut niin kauan kun muistaa.   Maire Pyyköltä on viime vuonna ilmestynyt Akvarelliaakkoset-kirja talvimaisemien maalaamisesta ja tänä keväänä ilmestyy toinen Akvarelliaakkoset ruusuista. Maalaamista pääsee tilaisuudessa myös itse kokeilemaan! Tervetuloa!

Viikin kirjasto sinisessä ympyrätalossa, Viikinkaari 11. www.helmet.fi/viikinkirjasto

akvarelliaakkoset ve

Toinen keskustelu aiheesta 17.3. klo 17:00 Viikkarissa: Tervetuloa keskustelemaan kielipainotteisen varhaiskasvatuksen järjestämisestä Viikin ja Koillis-Helsingin alueella. Tarkoituksena on pohtia kielipainotteisen päiväkodin ja/tai koululaisten iltapäivätoiminnan järjestämistä alueella.

Viikin kirjastossa vietetään Lasten lauantaita 5.3.2016 klo 10.30 - 14.00. Ohjelmassa Taaperotuokio 10.30, kasvomaalausta 11-13, robottipaja 11-14, lastenvinkkausta klo 12 ja 13, pinssien askartelua, mehutarjoilua sekä yllätysvieraanaRisto Räppääjä! Tervetuloa koko konkkaronkka!

Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostikurssille. Kaikki, mitä olet halunnut tietää kompostoinnista, mutta et ole uskaltanut kysyä! Ei ennakkoilmoittautumista. Kurssin tarjoaa HSY.

Kurssi järjestetään Viikin kirjastossa keskiviikkona 16.3.2016 klo 17-19.

Tervetuloa kompostikurssille!